Автор: morgan
Дата: 30-01-06 18:00
Благодаря на всички за вниманието!!!
А сега с няколко думи:
Първоначално идеята ми беше да избегна скролирането въобще, както на цялата страница, така и вътре във фрейма, където се появява съдържанието. Но при разделителна способност 800x600 това се оказа невъзможно (поне за мен). Работя на 15.4 инчов монитор с разделителна 1280x800 и може би това ме подлъга че няма да има проблем и при 1024x780 (така и не направих проба за да видя резултата. Моя грешка). Лошото в случая е, че ако намаля фрейма, трябва да намаля и размера на снимките в галериите и те съвсем ще станат дребни. Това при положение че запазя сегашната визия на сайта. И сега поименно:
До truly: За първи път се мъча да направя нещо с флаш и очевидно не се справям добре:) Това, което се получава с бутоните го забелязах и аз, но
така и не можах да разбера защо. Единствения начин да се избегне е като не преминаваш върху останалите бутони, а минаваш под тях. А за звука - това лесно може да се махне. И за хостинга - да, ползвам за хост bizhat free. Дават 50мб пространство, което мен ме устройва и е без банери и реклами.
До nsirakov: Честно да ти призная, откакто видях твоя сайт се навих и аз да си направя. Много ми хареса, а и доколкото разбирам е все-още в работен вариант, така че очаквам накрая нещо наистина страхотно. По въпроса със скрола, мисля че вече ти е ясно защо така се получи. Ей, имаш страхотни снимки!!!:)
До мимолета: И през ум не ми беше минавало да направя бг версия, но идеята е добра. Не знам само как ще се справя с литературния превод на цитатите:)
До yanee: Виж по-горе:)
До doktora: Това за снимките очевидно е въпрос на собствено виждане. То не че всичко, което съм качил ми харесва, ама ей така, за идеята. По нататък, като се науча да правя добри и хубави снимки сигурно ще ти хареса повече:))) А относно софтуера - ами доста неща съм ползвал: Dreamweaver, Photoshop, Illustrator, SWiSHmax, Jalbum,Amara flash menu builder, notepad:) Някой друг и с половината от тези програми ще го направи, ама аз толкова мога:)
До Avi: На теб специални благодарности! Тайно се надявах да отговориш и ето че имах късмет. За скролирането обясних. Не знам как да се справя с проблема, при положение че искам все пак снимките да не са thumbnails:) Поради тази причина и бутоните за навигация остават скрити без да се скролира и очевидно трябва да им търся друго място. По отношение на "Линкс" - мился че е добре да са две секции - International и БГ, а това че се скриват бутоните - ми не знам защо така се получава. Във секи случаи не е нарочно, но си абсолютно прав че е изнервящо. Що се отнася до "About me" - тук май съм попрекалил и пак си прав че цялата информация може да е на една страница, а не на две и то със бъгава навигация. Страницата със оборудването - май наистина е излишна. Реших да я сложа ей така, да има повече неща на сайта. И сега за цитатите - ако ти прави впечатление, тези, които са на заглавната страница са някак обобщаващи за фотографията, докато другите два - на страницата със снимките и тази с оборудването, са в контекста на това, което е на страницата. Така си мисля и такава ми беше идеята. Но щом като не се разбира тази моя идея, това означава че тя не достига до аудиторията, за мое огромно съжаление. Та така стоят нещата. Очевидно е, че ще трябва тотално да направя редизаин на сайта. То май ще е по-добре да помисля върху изцяло нова концепция и нов сайт. Пък този нека да си седи - като за първи и като за урок:) А, да, относно това дали си го харесвам - ами какво да ти кажа? Доволен съм най-вече от това, че имам някакъв готов продукт, но определено още докато си играех с него в главата ми се зародиха и други идеи, които ми се струват по-добри. Но вече бях решил да завърша започнатото и ей го на:) Нямам много свободно време, за да се захвана по-сериозно с уеб дизаин, но ще се помъча следващото нещо, с което се захвана да е по-добро от това.
Още веднъж - Благодаря на всички за съветите и вниманието!
|
|