Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Panasonic FZ30 ili Samsung Pro815?
Автор: geshart   
Дата:   29-01-06 19:44

Panasonic FZ30 ili Samsung Pro815?
Imam nujda ot suvet koi ot dvata da predpocheta. Priemam i drugi predlojeniq i suveti.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ30 ili Samsung Pro815?
Автор: carl_cox   
Дата:   29-01-06 19:50

до колкото забелязвам от снимките в порфилът ти-обичаш да снимаш в близък план на ниска осветеност ...тоест зууууууумовете не са ти много важни-в такъв случай зимай
PENTAX DL +18-55 за 1360 лв -същите пари стурват fz30/samsung

Публикацията е редактирана (29-01-06 19:52)

Дата:   29-01-06 20:02

Mersi!
carl_cox Ti snimash s Panasonic FZ20 ne si li dovolen ot nego?

Автор: ejko   
Дата:   29-01-06 20:28

ами и аз ти погледнах в профила и мисля, че мъдро говори Кокса...., само бих те посъветвал да изчакаш малко да излезе новата партида фотоапарати, че колкото и да не са важни мегапикселите все пак 6 са си малко! Ако мислиш да се насочиш към снимането на птички грабвай Панасоника, но ако ще си снимаш това, което се вижда в профила ти, ти трябва ДСЛР и един твърд светъл и почваш да къртиш...

Дата:   29-01-06 21:00

mersi!
I az ot tova se pritesnqvam, a za da vzema sushtite pikseli kato na panasonica shte mi trqbvat okolo 2000 lv( naprimen Canon Eos350D). Ama tova e mechta. Shte go mislq.

Дата:   29-01-06 21:07

Ами 350Д сега ти е мечта, но той вече е неестествено скъп сравнено с конкурентите му! Скоро ще падне, а слуховете за ДСЛР от Канон на народни цени може да са си истина! Пък и аз съм с 350Д и досега единствената радост, която ми е донесъл идва от обективчетата...., въпреи че си е добра машинка, но е много кофти на пипане, някак си.... Не ми се връзва в представите за мечта[smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   29-01-06 21:17

6 Мегапиксела хич не са малко, особено в РОУ формат.
8 Мегапиксела не са толкова много, особено при неподходящ обектив.
Човек, дори добре да живее, си купува ДСЛР.

Дата:   29-01-06 21:23

Прав си! Така е! Ама да изчака все пак ще е от полза! А иначе за ДСЛР си прав! Дори и да не му се налага на човек точно такова чудо, то някак само те тегли към себе си! А веднъж вземеш ли връщане няма....

Дата:   29-01-06 21:44

благодаря много!
ще се възползвам от съвета, макар че човек винаги може да отлага защото все ще излизат по добри мовели на по достъпни цени. още веднъж благодаря, особенно за близките снимки.

Само не разбрах asahi за обектива. Имаш предвид че на Panasonic FZ30 е слаб ли? Лайка е.
Казаха ми и че не се справя добре с малко осветление.

Автор: darksorrow   
Дата:   29-01-06 21:50

Баси, само аз ли мисля, че Самсунгът е по-добрият избор?!? [smilie11]

Дата:   29-01-06 21:59

[smile] [smile] [smile]

ха!
Защо го мислиш за по добър?

Автор: darksorrow   
Дата:   29-01-06 22:03

съвсем накратко, виж това ревю, хем е на сайта:

тук

А тук е на Панасоника :)

Дата:   29-01-06 22:03

Добър е обектива, но е вграден! Ако си ОК с това, значи всичко е наред! Но ако искаш да сменяш обективи и да изпиташ удоволствието от твърдите такива, то тогава си трябва ДСЛР!!! Например аз преди снимах с Фуджи с7000 и след по малко от годиан открих, че искам нещо повече! Тогава да се прехвърля на ДСЛР ми беше голяма крачка, но като го направих и сега вече си снимам със твърди обективчета и не ми се и мисли за зум вече! А старите стъкла са си невероятно изживяване! Ако имаш 1300лв за апарат аз лично не бих ги дал за компактен, защото вече минах по този път и открих, че не е за мен! Но това съм си аз..., ти може да си друго! Но като гледам снимките ти на дали ще залитнеш по пиленца! А иначе Лайка обектива на Панасоника може да си е много добър, но на дали ще е по-добър от мойто старо флектогонче 35мм ф/2.4! Вярно по функционално е, но просто не е за всеки:)

Публикацията е редактирана (29-01-06 22:06)

Дата:   29-01-06 22:11

няма спор несменяемата оптика е големия компромис. колкото до Panasonic FZ30 ili Samsung Pro815 стигнах именно защото е по функзионално. Не съм работил с такива и ако ме мога да снимам на приглушено осветление (задоволително) с някои от двата ще е безсмисленно.

Автор: fere5   
Дата:   29-01-06 22:12

Или замисли се Фуджи 9500 чисто нов 12м БГ.гаранция 960лв.[beer]

Дата:   29-01-06 22:16

ами ти ще можеш, но със статив, а и пак на диафрагма 2.8 със 200 исо няма да може да правиш всичко! Виж на 1.8 на 800 исо вече ше стане, а това дори и панасоника не го може... А ДСЛР-а го прави с лекота....

Дата:   29-01-06 22:29

на пръв поглед Фуджи 9500 наистина изглежда добре и то на по ниска цена с повече пиксели и исо и т.н.

Автор: fere5   
Дата:   29-01-06 22:40

Имам Канон 350Д и Фуджи 9500 можеш да ги тестваш и сравниш двата апарата и ако харесаш фуджито вземаш нов неотварян![beer]

Автор: vga   
Дата:   29-01-06 22:42

и на втори поглед ще ти заизглежда още по-добре-виж ми снимките в пофила-последната страница е само с С9500. [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   29-01-06 22:46

Геш, май е време да смениш заглавието на темата [smilie25]

Дата:   29-01-06 22:47

предложението е страхотно.

Автор: boni   
Дата:   29-01-06 22:58

По принцип най-добре е DSLR, какъвто и да е, ако ще снимаш на ниска осветеност особено и ако държиш на бърз АФ и възможност за експерименти с разни обективи - тука спор няма.
Ако не искаш DSLR , за стрийт и портрети, от несменяемата оптика най-добър е FZ30, категорично.
Ако не държиш на стабилизатора и дългата оптика, а държиш на макс качество, но все пак с несменяема отпика помисли за Sony R1.
Ако не ти се дават 1800 за R1, тогава Canon Pro1 - много е по-добър от 9500, и като шум(не гледай подтиснатия шум в JPEG-a, гледай RAW файла) и като динамика и като светосила и като възможност за бърз и компактен RAW.
Аз бих избирал в две категории според нуждите - от една страна DSLR/SonyR1 или от друга FZ30/Pro1
Не виждам друг логичен избор.

Дата:   29-01-06 23:02

благодаря за съветите на всички!

Автор: miton   
Дата:   30-01-06 00:25

не се увличай по тези дългозумести мазила,през лятото и аз стоях пред такава дилема и след много избиране и проби си взех Коника Минолта А200.
ако няма да е дслр, това е по добрият избор,шуми много по малко от онези технологични недоразумения и просто има бистър образ.
вярно че фз30 е с лайка обектив, ама зад него няма никой[smilie19]
изглажда е политика на панасоник да не правят качествени фотоапарати, които са подходящи за любители[smilie11]
за самсунг не ми се коментира,виж ако е за микровълнова фурна или телевизор добри са[smilie19]

Автор: equinox   
Дата:   30-01-06 01:02

miton написа:

> изглажда е политика на панасоник да не правят качествени
> фотоапарати, които са подходящи за любители

Абе това изречение го четох 10 пъти поне и не можах да ти хвана мисълта! Като изказваш подобно крайно мнение по-добре помисли първо как ще го кажеш. Моето мнение е, че Panasonic са нови в сферата на дигиталните апарати, но също така и бързо набират скорост. Сравнете какво е подобрението от FZ20 към FZ30. Смешно е да твърдиш, че политиката на дадена фирма е да НЕ правят качествени фотоапарати! В това няма и капка здрав разум! Политиката на дадена фирма се състой най-вече в създаването на пазари за своята продукция. Щом като FZ30 e продаван фотоапарат значи си е свършил работата.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна