Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 10D - софтуерен проблем
Автор: chavo   
Дата:   28-01-06 15:41

Опитах се да подкарам един на домашния ми компютър (с Win XP). Включих го, позна го, но изпищя за драйвер. Свалих Eos 10D WIA драйвера от канонския сайт и го инсталирах. Включих пак апарата в юесбито - цялата работа завърши със съобщение грешка при инсталацията. Така и не можах да го подкарам. Някакви идеи [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: 10D - софтуерен проблем
Автор: Otvorenia   
Дата:   28-01-06 16:04

Първото което казвам е Windows причина. Пробвай на друг компютър и съм сигурен че ще тръгне.Това с драиверите беше преди, сега няма Дигитална камера която да не позволява точене
само при включване към компютъра. Виж дали ти е читав кабела. Някой път на буксите има контактно съпротивление, това се случва навсякъде kъдето има такива връзки от замърсяване.

Дата:   28-01-06 16:11

Кабелите са добре. Целата е да го подкарам на Моя компютър; иначе на друг - ясно че върви. Явно е ундолс-а, подозирам че е в началото е набутал някой негов си драйвер където не трябва. При пъвото включване излезе инсталационен диалог и аз нещо го претупах. На никой ли не му се е случвало?

Автор: onlineivo   
Дата:   28-01-06 16:17

Мисля че това може да се излекува с малко спорт! Съветвам националния такъв "Преинсталиране на Windows" [smilie5]
Вярвам че ще помогне!

Дата:   28-01-06 16:19

[smilie5] по-добри идеи?

Автор: holden   
Дата:   28-01-06 16:33

Vizh v Hardware Profiles koj tochno driver izpolzva.

Дата:   28-01-06 16:36

не ще да изолзва нито един - проблемно устройство/без инсталиран драйвер - всъщност то не ще да довърши инсталацията [smilie11]

Автор: marto   
Дата:   28-01-06 16:47

Хммм, интересно....
Сега проверих....и при мен е така...
[smilie11]

Дата:   28-01-06 17:01

Сигурно спазваш упътването, ама пак да повторим: изключваш апарата, ръгаш USB-то, и след това включваш апарата, нали?

Дата:   28-01-06 17:07

да. всъщност пробвах всички варианти и комбинации преди да тръгна да питам. Денинсталирах и инсталирах драйвера няколко пъти (със и без рестартиране). Сетъпп-а приключва успешно със съобщение "включете си сега камерата в ЮСБ-то за да продължи инсталацията". Речено-сторено. Обаче този втори процес приключва със "грешка по време на инсталацията" Не мога да възпроизведа точно последното съобщение - не го записах, а канона вече не е при мен [smilie2].

Автор: gorbi   
Дата:   28-01-06 17:24

...как ти е настроена комуникацията в камерата.... да не е за комуникация с принтер?

Дата:   28-01-06 17:36

Не, не е в камерата - след това тръгна на друг компютър. Проверих лога на системата - не се вижда нищо нередно.

Дата:   28-01-06 17:38

аз имах подобен проблем с 20Д и XP.... мъчох ги докато не преонсталирах.... чак тогава всичко тръгна ОК..... [smilie7]

Автор: Otvorenia   
Дата:   28-01-06 17:50

И за мене е проблема дето Горби казва. Уиндоуз прави такива каши по регистратурата че ти е бедна фантзията. То и аз съм за преинсталиране ама чакам някой вирус да ме прасне та поне да има причина. Ама не става, с AVG free съм. Може и да е лимитирана ама досега е ОК

Дата:   28-01-06 17:59

Е скоро го инсталирах, да го *&%&%$^%$%$*&^ [smilie9]. сумати време и нерви са това. Между другото, пробвах да чистя регистъра и после да инсталирам наново - пак не стана. Утре пак ще пробвам и ще ви кажа точно какво пишеше на гешката. Ако някой разбира да ми каже, ще бръкна ръчно с регЕдита.

Автор: Focus   
Дата:   28-01-06 18:00

Ами то затова е измислен Linux :)

Автор: Георги   
Дата:   28-01-06 18:01

фокус изказа се :-)

Дата:   28-01-06 18:05

Пък под Linux какви мъки съм имал...

Дата:   28-01-06 18:11

ми аз бърниках и по регистрите, трих всички драйвери, играх си...... ма освен по-голяма каша така и не постигнах друго...... Е, аз го преинсталирах за други проблеми, но ми се реши и проблема с апарата......

Автор: marto   
Дата:   28-01-06 18:28

Ами ще си ползвам само рийдъра...
[smilie3]

Дата:   29-01-06 13:00

Hardware wizard-а дава грешка 'The class installer has denied the request to install or upgrade this device'. Какво може да значи [smilie11] това

първа  назад  1     всички  напред  последна