Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за фотошоп
Автор: tofo   
Дата:   28-01-06 16:17

Имам да мажа в тъмното на една снимка. Ама е тъмно и с малък контраст и не се вижда много гот. За да видя кво съм омазал трябва да влизам в режим за промяна на яркостта. Като видя , че има да се маца още - айде обратно в палитрата на инструментите и пак в тъмното. После пак обратно. Не искам да променям яркостта на цялата снимка и после да я връщам, щото има разлика. Та няма ли хватка да променя яркостта само временно докато мацам.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за фотошоп
Автор: graphic   
Дата:   28-01-06 16:22

Не знам доколко те разбрах правилно, но... пробвай с invert Ctrl+i - така тъмното става светло (не знам какво точно искаш да мажеш), оправяш квото имаш да оправяш и после пак си го инвертваш. Не знам дали за твоя случай точно върши работа, ама ако бъдеш малко по-ясен...[smilie24]

Дата:   28-01-06 16:40

10х! Напредък. Но мисълта ми е да вдигна яркостта, а същевременно да мога да мацам. А иначе става въпрос за портрет на чедото в едър план със пръст от фотограф там къдет не му е мястото. Не става за кроп. Не личи кой знае колко, ама аз нали си знам и си ме яде.
[beer]

Автор: graphic   
Дата:   28-01-06 16:50

Ами ОК, вдигни си яркост/контраст или там квото ти трябва, но след като искаш да замажеш нещо в тъмната част (с клон стампа примерно), то нищо не ти пречи да си направиш настройките по яркостта после инвертваш, клонираш, мажеш, маскираш в тъмното и като приключиш с това пак си я инвертваш.[smilie24]

Дата:   28-01-06 17:07

10х. Ще пробвам дали не е по-лесно.[beer]
Ама много кофти се маже в инвертнати цветове.

Публикацията е редактирана (28-01-06 17:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна