Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос към притежателите на Canon PIXMA
Автор: darko   
Дата:   28-01-06 08:22

Имам принтер Canon PIXMA IP3000 и патрона с циан ми е на привършване. Другите имат още по 1/3. Ще имам ли проблеми ако сложа патрон с циан на Inktec? Ще може ли мастилото му да се сработи с мастилото на Canon? Или ще излизат мацаници и е по-добре да сменя и трите цвята с мастило на Inktec? Ако някой е пробвал този вариант моля нека сподели опита си.
Искам да ви питам и друго - на моя модел няма фотопатрон с черен цвят. Дали всеки път като печатам цветно принтера се мъчи да смесва от трите цвята за да получи черен или все пак използва черния патрон?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към притежателите на Canon PIXMA
Автор: krp   
Дата:   28-01-06 09:37

Аз съм с IP5000, при мен свърши първо жълтия...взех си от Метро на Inktec и го сложих..няма проблем..сменяй[shtrak]

Автор: navy   
Дата:   28-01-06 09:41

1. С фирмените си мастила печата най вярно и най-качествено. Но е по-скъпо.
2. Ако разликата в качеството с друга марка мастила е малка, сменяй[smilie24]
3. Мастилото трябва да е предназначено за този тип печат на водна основа. В този случай ти може и да доливаш!
4. Колкото повече мастила, толкова по добро фотографско изображение, по добра динамика и информация в полутоновете.
5. Черното винаги се използва, а количеството зависи от заложената формула в профила [smilie7]
6. Нормално е да свършва първо жълтото, после магентата. Топлите тонове във фотографията са преобладаващи[smilie7]
7. Четито [beer]

Автор: gecata   
Дата:   28-01-06 10:35

Аз пък имам ло6ия опит.Моят спря да пе4ата, след около 1200 а-4. Казах ми че ако след покупката си подкараш принтера с неоригинални мастила, няма да имам никакви проблеми, но ако използвам дадените с принтера и после мина на други -принтерът ще спре.....ами спря! В оригиналните Канон слагали някаква съставка, която не се съдържа в неоригиналните.След като се изчерпи съставката глвата почва да си отива и след 8-10 смени край.

Автор: dimmby   
Дата:   28-01-06 10:37

Привет ! Правя си снимките на същия модел, нямаш проблем с мастилата, аз си купувам на G&G от магазините на Раковска около 6 лева е едната мастилница. Доволен сън от качеството, единствено на черно-белите снимки се забелязва леко зеленикъв оттенък, наистина си е най-добре с оригиналните, но тях ползвам за най-отбраните си фотки, за семейния албум си ползвам на G&G.

Дата:   28-01-06 10:40

Геца , кой ти каза това ? И в крайна сметка оправи ли се принтера или не ? Аз доста нещо съм изпринтирал досега предимно със заместителите на G&G, дано не се озъбя някой ден и аз !

Автор: gecata   
Дата:   28-01-06 11:17

ами ... как да кажа доставчик на Канон ме светна, може да му се вярва, а колкото до моя IP 2000 mi iskat 170 lv за глава при положение че принтера струва 150 с ддс[smilie7]

Дата:   28-01-06 11:29

Стига глупости бре...тия ви зарибяват от канон..ха хаа[thankyou]

navy[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (28-01-06 11:29)

Автор: solo5   
Дата:   28-01-06 12:23

Надали е зарибявка
и аз скапах един Canon 350i
бях го взел на промоция за 142лв с 1 цветен и 2 черни патрона :-))
ползвах го около 1 година
Като звъннах на Канон и ми поискаха 100лв за нова глава [smilie10]
какво ли не правих да и отпуша дюзите, киснах главата в хладка вода, после в смес от спирт и глицерин и т.н и не ставаше и не ставаше [smilie5]
накрая го подарих, върши добра офис работа в момента на хората (ползват го само за ч/б) [beer]

Дата:   28-01-06 12:29

solo5 нали знаеш, мастилените принтери как се употребяват и все пак принтер за 142лв.....????
Какво има вътре за тази цена...
Айде питай хората с по-големи модели Канон да кажем, които наистина печатат дали имат тези проблеми..и то наливни мастила пълнене и така нататък....

Автор: solo5   
Дата:   28-01-06 12:36

ами знам че основната част от цената на евтините принтери се формира от цената на печатащата глава
... на мен ми е по-изгодно да си купя нов принтер, най-малкото защото идва с пълни мастилници (пък и си е чисто нов)
А на мен за домашна употреба такъв клас ми е напълно достатъчен. Печаташе бързо и доста прилично [beer]

Дата:   28-01-06 12:39

Аз смятам да продължавам да си ползвам мастилата на G&G, пък ако иска да се скапва, ще си пазарувамв следващия модел. [smilie3] Като се замисля той вече си е изплатил цената, ако се скапе някой ден (дано все пак не се случва скоро)и ми кажат че е от мастилата ще ви уведомя.

Дата:   28-01-06 15:32

И аз си мислех, че първо жълтия цвят ще свърши първо ама на :(
Аз знам че на моя модел черния цвят е с пигментно мастило и мисля че затова не го смесва с цветните при печатане на цветни снимки. А иначе цветните са dye based. Въпросите ми по-горе не бяха насочени към това дали е по-добре с оригинални или не. Питам само притежателите на такива принтери и то тези дето поназнайват повечко по въпроса.
По въпроса за това дали се скапват принтерите от неоригинални мастила - темата е широка много. Доста съм чел и общо взето мастила бол - резултати различни. С тези на Инктек би трябвало според прочетеното да са най-добри резултатите. Ама никъде не намерих инфо дали безпроблемно могат да се съвместят двете марки мастила и да работят добре заедно.
Krp - мерси за инфото - точно това ми трябваше.

Още нещо последно - надявам се да ви е полезно. Един техник на принтери ми каза че по принцип главата на принтерите канон по данни на производителя издържа от 10 до 20 смени на комплект с мастила (за разлика от подобни модели на Epson които нямат подобни проблеми с главата - R300 примерно).

gecata - ти май точно отговаряш на описаното от техника. 1200 А4 = при 50 страници на зареждане даже си надвишил максимума :)
нз за тайни съставки в мастилата на Канон - може да има - може да са мит.

Автор: vaskoni   
Дата:   28-01-06 17:04

Аз ползвам IP Pixma4000 -съгласен съм че има проблем ако не се ползват оригиналните мастила но ако са само от тези, които се доливат на ръка-мой приятел така си съсипа принтера за по-малко от година.За тези които са фабрично капсуловани в патрон няма никаква опасност.Също съм говорил с техник за главата и той ми каза в никакъв случай да не се опитвам сам да си пълня мастилниците.Повече от година го ползвам с мастила на G&G и досега не съм видял проблем с него.

Дата:   28-01-06 20:06

darko[smilie24]

Автор: garry   
Дата:   28-01-06 22:57

mnogo puti vav foruma sam obiasniaval za epson i savmestimite konsumativi, ne znam tochno kak shte se preebe piximata s neoriginalni konsumativi???
Za da se zapushi, ili ima vuzduh po trubite do glavata, ili ima mehanichni primesi koito ne mogat da minat prez glavata /na novite pizimi davat 1pl razmer na tochkata/, koeto moje i da e problem , ama mene mnogo me sumniava [ezik]

Дата:   28-01-06 23:01

Ще поживеем и ще видим;-)

Автор: FX_Master   
Дата:   29-01-06 11:35

Сменяй смело ! Ползвам мастила на Fullmark вече повече от година и 1000 копия А4 без никакви грижи. Патроните са запечеатани като канонските. Единствената разлика е в това, че не индикират кога свършва мастилото. Разлика в качеството на печат не намирам. Печатам основно А4. Принтера ми е PIXMA iP3000.

Автор: jordan82   
Дата:   29-01-06 18:59

И аз ползвам Fullmark - от 2 години и нямам никакъв проблем. По-добри са от G&G

Автор: ponko   
Дата:   29-01-06 20:55

аз пък искам да попитам нещо друго. имам IP 2000 от около година и предимно принтирам черно-бяло и ми се струва, че страшно бързо ми свършва черния патрон. не съм го засичал точно колко листа е разпечатал, но ми се струва че не докарва и 100, въпреки че до сега съм го зареждал само с оригинални канонски патрони. някои имали наблюдение колко листа двустранно могат да се разпечатат с един нов канонски патрон?

Дата:   29-01-06 21:36

Вие дето сте с Фулмарк забелязали ли сте някакви недостатаци на мастилата? Питам от любопитство. Щото си мисля, че Инктек са по-качествени и се чудя какво да ползвам.

Между другото - с оригинално мастило на Канон сам печатал на хартия Инктек Премиум Фото и забелязвам сега (снимки от преди 4-5 месеца), че цветовете са избелели. Който е печатал с мастило Фулмарк от преди 2 години моля да каже как изглеждат снимките. А също и да спомене на каква хартия печата.
На мен ми препоръчаха Коника.

Дата:   29-01-06 22:27

Печатам за сега на Коника, но не мога да ти кажа как е като трайност...питай fotocolor[shtrak]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   30-01-06 07:57

Имам IP3000. Когато свършиха оригиналните консумативи директно минах на ИнкТек готови патрони. Досега не съм имал никакви проблеми вече повече от 8 месеца. Не съм се замислял обаче дали мастилата на ИнкТек са Dye based... Има ли някакво значение това. Принтерчето печата чудесно, като изключим съвсем отскорошния проблем дето немога да го накарам да вади това което виждам на монитора, но... ново LCD, нови проблеми... Доволен съм много от него и не ми е правил никакви мръсотии.

Автор: fotocolor   
Дата:   30-01-06 08:41

Няма да имаш никакви проблеми,печатай смело и не се притеснявай.Мастилата са много добри на Inktec.Много съм доволен,а печатам страшно много.Най-добро качество се получава в/у хартия Canon i Konika Minolta.Другите просто не струват.Може профилактично ако искаш след 8-10 смяна на мастилата да си сложиш един Канонски комплект-за твое спокойствие.Лично аз работя на INKTEC съм нямал никакви проблеми[smilie24]

Автор: ksuhorukov   
Дата:   30-01-06 09:19

Ще взема да отворя нова тема, ама как да калибрирам монитора си така, че да печата на притера това, което виждам на монитора. В момента съм го настроил така, че резултатите да са 1:1 когато дам файловете във фото, обаче реша ли домашен печат - ела и гледай. Идеи?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна