Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Размера на снимките във форума
Автор: admin   
Дата:   06-07-04 10:45

Моля ви да не пускате във форума снимки по-големи от 100 КВ и с размери по-големи от 500 пиксела по широката страна.
Ако имате по-големи снимки, пускайте линкове към тях.
Такива големи снимки тук товарят прекалено много трафика.

Отговори на това съобщение
 Re: Размера на снимките във форума
Автор: charm   
Дата:   06-07-04 11:04

вече 500 пиксела ли? нали до сега беше 700?[smilie11]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-04 11:09

Това е за ФОРУМА [smilie3]
В АЛБУМА си остават х 700 [smilie3]

Автор: Krassy   
Дата:   06-07-04 11:18

админ-е, а има ли такава възможност и добра ли е идеята, най-добрите снимки от първите страници на рейтинг-а да бъдат предоставени от авторите им в по-голяма резолюция и качество, за да бъдят видяни по-добре. Например 1024х768 и 300-400Кб, като това не вярвам да се отрази много тежко на системата, защото ще са малко на брой, но пък много хора ще имат възможността да ги възприемат много по-добре.
Как мислите, дали е резонно? Благодаря!

Публикацията е редактирана (06-07-04 11:19)

Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-04 11:26

И ако доразвием старата идея: да помислим пак за албум с въпросните снимки от първите страници...
/аз внасям като добро другарче 10 лв [smilie24] /
Има ли идея в това ?

Автор: sagittarius   
Дата:   06-07-04 11:47

Ха така! Та ако поиска някой да ги ползва безплатно, да не се чуди как да си ги уголемява. Направо да тегли и да си прави предпечата.

Автор: unguzov   
Дата:   06-07-04 13:06

Който е публикувал снимките си тук значи няма нищо против да се теглят и печатат [smile]

Но като оставим това на страна, нека размера да е поне 180 Kb... Лошо ми става като трябва да свивам размера и качеството толкова драстично до нищожните 100 KB [shtrak]

Автор: jumbo   
Дата:   06-07-04 13:08

че аз как успявам да ги свивам???? да не би да са с лошо качество
и как го реши че щом съм ги пуснал тук то значи искам някой да ги печата и да си пълни гушката без аз да взема нищо а?

Автор: Ирка   
Дата:   06-07-04 13:14

два процедурни въпроса:
1.понякога в албумите се пускат снимки по-големи от 700пкс по дългата страна.Защо е възможно при положение,че останалите участници добросъвестно ги правят до 700?
2.ако сте отговаряли вече на този въпрос,се извинявам,но защо в коментарите под снимките има ограничение на дума по-дълга от 50 символа? така понякога става невъзможно пускането на линк
Благодаря!

Дата:   06-07-04 13:17

Имах предвид да си ги печата за лично ползване. Не да седне да ги продава на сергията и да прави гуша [smilie7]

Ама наистина 100 KB не стигат и за снимка 500x400 например (JPEG 10). Но щом е въпрос за пари и трафик няма нищо да се направи... Остава да бутаме линкове към оригиналите на data.bg или нещо такова в коментарите [smilie19]

Автор: PolarBear   
Дата:   06-07-04 13:53

Ирка: за да я ясно, ще използвам не "дългата страна" а "широчина" и "височина" на кадъра. И така, ограничението е 700 пиксела по широчина. Тогава, ако кадърът е вертикален, теоретически по височина може да е много дълъг, много повече от 700...стига да остава в размер на 100 К. И някои се възползват от тази възможност. Общо взето, от това няма никакъв смисъл, защото:
1. Остава ограничението за големина на файла и при голямата площ качеството пада рязко;
2. Снимката не се побира на един екран и разглеждането и възприемането и значително се затрудняват.
Моите вертикални снимки са винаги 600 пиксела по височина...

Автор: djidji   
Дата:   06-07-04 13:59

Според мен тези ограничения са напълно резонни. такива параметри позволяват да се покаже снимка с добро качество. Ако питате как е друг въпрос, аз ползвам командата Save For Web в Adobe Photoshop, дава ми доста добър контрол в/у компресията.

Автор: Ronson   
Дата:   06-07-04 14:05

unguzov ти отдолу чел ли си текста?
"Снимките в този сайт са със запазени авторски права. Използването им без позволението на авторите е незаконно."

Каква лична употреба, к'ви 5 лева?!?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-07-04 15:03

1024х768 и 300-400Кб не мисля да се възползвам. В снимките тук ми е достатъчен и 700 пиксела. Не ми се точат големи снимки, само за да ги видя 1024. Освен това, много хора ще почнат направо да си теглят снимки не за десктопа и гледане, а и за картички, календарчета и други дейности, от които ще печелят на гърба на потрудилия се фотограф. 400 к. и 1024 пиксела мисля, че е достатъчно тези неща да имат що годе добър вид.
Тук всеки фотограф "подарява" снимката си, но го прави от свое име, и я показва в размер само за гледане на екран. Тези, които им трябват по-големи снимки, да си купят, или си наемат фотограф да им направи. Може и админите да направят една галерия "продава се", където всеки може да качи такива снимки с каквито си иска размери, с техн. описания и цена.

Дата:   06-07-04 16:49

Ronson, напълно си прав за текста отдолу. Но все пак да не навлизаме в спорове за дефиницията на понятието "използването им". Когато разглеждаш снимки и/или си ги разпечатваш за да ги РАЗГЛЕЖДАШ на хартия не нарушаваш по никакъв начин правата на автора.

(пак по тази тема)
Автор: stoevmobile   
Дата:   07-07-04 00:16

а също и ако ги препратиш на приятел от жълтата преса, да си сверите мненията, че той по-разбира от снимки[beer]

Дата:   07-07-04 00:17

Нали, unguzov[beer]

Автор: Canon   
Дата:   08-07-04 15:59

До: Автор: unguzov
Дата: 06-07-04 16:49

"Когато разглеждаш снимки и/или си ги разпечатваш за да ги РАЗГЛЕЖДАШ на хартия не нарушаваш по никакъв начин правата на автора. "

Да, да, ама не...
Прочети си ЗАПСП.
Такава постановка няма...

"...разпечатваш..." - и понеже нямаш разрешение за това от автора, вече си му нарушил правата!
Друг е въпроса дали той може да го констатира и т.н.

Автор: sting   
Дата:   08-07-04 16:44

понеже съм лаик, на всичкото отгоре сега се включвам в този интересен сайт, Моля кажете как да редактирам снимките си до желаният размер(параметри) за да мога да ги ъплоудна[smilie11] [smilie11]

Автор: GuruMMX   
Дата:   08-07-04 16:47

naj dobre shte e ako polzvash photoshop.

save for web i gledash da e 700pix po dulgata strana i pod 100k
tva e! [beer]

Публикацията е редактирана (08-07-04 16:47)

Автор: sting   
Дата:   08-07-04 17:06

оооо, сега ще трябва да се снабдя и с фотошоп програмата, някакви идеи..[shtrak]

Автор: holden   
Дата:   08-07-04 17:14

Не ти трябва, намери GIMP, върши добра работа за оразмеряване и компресиране.

Дата:   08-07-04 20:53

holden, няколко дни се борих с Гимпа, ама нещо не ми е много ясен. Хелпа не ми помага много, къде мога да намеря нещо указващо по-добре начина за компресирането и оразмеряването?[smilie11]
Не е да не разбирам английският език, ама има нещо в програмата, дето ми бяга.....
Бих си купил и книжно ръководство, ама едва ли ще го намеря някъде.
Ако можеш, помогни малко, и други новобранци ще оценят помоща ти, ако постнеш малко идеи....[beer]

Автор: holden   
Дата:   08-07-04 21:56

Аз работя с версията за Линукс щото това имам в офиса. За смаляване: right-click varhu snimkata, Image --> Scale Image i davash 700 pixela za "new width". Za kompresirane, File-->Save As, izbirash JPG i davash иme, shte te pita kolko kachestvo iskash, a gimp smiata kolko goljam stava fajla i ti kazva gore vljavo.

Представа си нямам дали е същото под ХР, но ще е подобно. Предполагам че и други го използват, та който знае да ме поправя ако се налага.

Za tutorials vizh tuka

Публикацията е редактирана (08-07-04 21:59)

Автор: TPECHAT   
Дата:   09-07-04 00:15

i kak edin link kum snimka tovari trafika ;)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна