Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Konica-Minolta 5D или Nikon D70
Автор: black_tulip   
Дата:   25-01-06 20:48

Имам Panasonic FZ 20.Решил съм да го продавам и се колебая между Konica-Minolta 5D и Nikon D 70.Кое е по-оправдано от двете?
Как стои въпроса със сервизите и цената на обективите?
Ще ви помоля,(за да не стане голяма темата) за обективни мнения.
Ще се радвам ако някой даде линкове за тестове.

Отговори на това съобщение
 Re: Konica-Minolta 5D или Nikon D70
Автор: nemchev   
Дата:   25-01-06 20:49

защо не помислиш за 7д

Дата:   25-01-06 20:56

Устройва ме като цена офертата във форума.

Автор: C41   
Дата:   25-01-06 21:03

Виж ТУК
Най добрите аматъорки ДСЛР камери
КМ е по напред...

Автор: phototo   
Дата:   26-01-06 10:08

D70 си вземи[smile] https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=35227&t=35227

Автор: todorov   
Дата:   26-01-06 10:37

C41 - това няма как да е класация, просто камерите са изброени. Виж че Никон Д50 е на последно място, което не отговаря на качествата на камерата /особенно сравнен с 350OД, ДС2 или Е-500/.
Не е и класация по-продажби защото 350Д е на 3-то място, което не е така ....
Така че ... просто са изброени моделите ... които заслужават внимание ...
[shtrak]

Автор: C41   
Дата:   26-01-06 10:39

Така е.
И на всичките има ревюта, това е по важното.
Аз съм за КМ...[shtrak]
[shtrak] [shtrak]

Автор: todorov   
Дата:   26-01-06 10:42

С Кониката се печели вещо твърде важно - пестиш парички заради матричната стабилизация ... Кониката е хубав аматьорски избор. Освен това обДЖЕктивчетата са по-ефтинки, което си е направо мноооо убаво... Плюс това доколкото знам си бачка с всички обективи ... а Никончетата си имат малко проблем /за мое огромно съжаление/ точно в този аспект.
От практическа гледна точка КМ е по-добър избор...

Автор: apollo   
Дата:   26-01-06 13:42

В това сравнение как се вмества 350D като възможности, цена и обективи!:-)

Дата:   28-01-06 01:06

Да наистина и 350 Д не е лоша идея.
Сега съм пуснал Panasonica да се продава.
Дано да доидат и пари от още едно място и хоп - ново апаратче.
[smilie6]
Повече парички - по добро апаратче[shtrak]

Публикацията е редактирана (28-01-06 01:18)

Автор: Neli78   
Дата:   28-01-06 08:44

само че 350D не е ли към 2000лв?
70-200 IS не е ли към 4620лв?
без карта?

при минолтата ги имаш тези неща +карта за 1699. Е, разбира се, 70-210 е по-лош от този, затова, ако имаш 7000лв, определено канона!!! [smilie24] [smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   28-01-06 22:02

И мен ме вълуват подобни неща. Минолта според мен е супер апарат. Единственото дет' ме спира за minoltata е сервиз или по скоро несигурността в бъдещето му. След 1 година дали ще има кой да го поддържа. Иначе има и келвин баланс на бялото, освен стабилизацията. [smilie2] [smilie2] [smilie2]

350Д е супер, ама найстина е адски скъп в БГ явно заради дистрибутори вносители и прочие. Хубавото е че марката е стабилна и е пълно с екстри. Ще пратя запитване на представителите дали има гаранция ако го купя от Германия - 400 Евро по малко за кита

Май за никон пък няма никакъв сервиз, иначе е на добра цена и има доста неща на добри цени.

А пък за Pentax нещо не виждам екстри second hand в базара, но цената на photo-zona .....

Oly май въобще ....

Автор: dephil   
Дата:   29-01-06 10:33

Моето скромно мнение:
1) Ако можеш да стегнеш малко мускули - 350Д, пък дори и с по-скромно начално "остъкляване" (китовия + 50/1.8) - обективи се събират полечка, изборът е ГИГАНТСКИ, има добра остатъчна стойност (300Д още си има търсене)

2) Konica-Minolta 5D е добър текущ избор, лошото е, че има доста съмнителни перспективи.

Автор: Entropia   
Дата:   29-01-06 10:43

Лошата перспектива за КМ 5Д е, че Сони ги купи и ще си има сервиз и резервни части и за в бъдеще [smile], м/у другото не е никак лош апарат, познавам професионалисти които го предпочетоха пред 350Д, но мисля че всички камери до 2000лв са с еднакви възможности, остава да прецениш какви пари след това ще даваш за обективи и евентуално избраният от тебе модел има ли сервиз.

Автор: v_iliev   
Дата:   29-01-06 10:44

Не знам, аз вече патих с моя 350D, беше от щатско без гаранция и се наложи да го връщам за смяна за моя сметка[smilie9]
В тоя аспект много примамлива ми изглежда офертата за Pentax istDL във фото-зона и като цена и като гаранция 2год[smilie24]

Дата:   29-01-06 21:18

сервиза, частите и фърмуера на Коника Минолта поемат Сони, а вие докато се чудите, последните бройки 5D се разпродават...

колкото до 350Д някой знае ли защо спотовото мерене не е като на другите? мери по много голяма площ.

Автор: chavo   
Дата:   29-01-06 21:24

350 няма спот мерене [smilie11] . предполагам идеята е който иска спот да се изръси за по-висок клас [smilie18]

Автор: andre   
Дата:   29-01-06 21:31

Тъй като Д70 е споменат в заглавието на темата някой ще ми обясни ли защо държи такава цена? Не са ли това твърде много пари или аз не знам къде да гледам цените... Съдя по dir.bg, get.bg.......???

Дата:   29-01-06 21:34

chavo, струва ми се, че в менюто така пишеше
може и да съм се объркала...[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   29-01-06 21:37

Пише централно - това е 9% от площта срещу 1% за спота.

Автор: gorbi   
Дата:   29-01-06 21:38

...до 5D никой Канон (ДСЛР) няма спот (централен).

При Канон-а печелиш работа с много голямо разнообразие от "чужди" обективи, чрез преходници. Най-разпространени като използване чрез преходник на тела ЕОС са обективите с резба М42 и обективите Nikkor. При всички има потвърждаване на меренето в Av режим (автоматика с приоритет на блендата), а от скоро има и потвърждаване на фокуса, чрез една руска хитринка...... Като първоначална инвестиция си взимаш 350Д или скоро очаквания 3000Д + евтини механични обективи, които ти дават прекрасно качество, съпоставимо със скъпите канонски / никонски автофокусни обективи..... А със времето инвестираш в автофокусни стъкла ако ти е необходимо или си караш с механичните...... и имаш много бърза ликвидност на цялата техника, докато при другите марки далеч не е така...... [smilie3]

ps
забравих и един тежък аргумент в полза на марката Канон в България.... Единственния за ДСЛР свестен сервиз е на КАНОН,в лицето на ZENTEX - и всякакви резервни части..... А това повярвайте е много, много важно.......

Публикацията е редактирана (29-01-06 21:52)

Автор: andre   
Дата:   29-01-06 21:44

Сериозно нямат спот? Старите лентови EOS 300 имат,(че и май лентовия EOS 3000)? Що за ход е това от страна на Canon???

Автор: hotsnail   
Дата:   29-01-06 21:46

@andre Nikon D70s hich ne e tolkoz skup ot wnositelite, wij

http://profiled.911.bg

get.bg i prochie sa malko ... az ne znam samo dali razlikata ot 50D si struwa parite t.e. kakwo poweche ima 70D

Публикацията е редактирана (29-01-06 21:52)

Дата:   29-01-06 21:48

горби, кажи за хиртринката [smile]

Автор: gorbi   
Дата:   29-01-06 21:55

Neli78 : хитринките тръгват от Москва в понеделник сутрин и след някоя и друга седмица ще си ги получим......

първа  назад  1  2     всички  напред  последна