Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко често да правим format!!!
Автор: BeJ1u3aP   
Дата:   25-01-06 18:02

Здравейте,
използвам SD Card искам да ви попитам трябва ли да я форматирам въобще, като нямам никакви проблеми.
И ако трябва, колко често да правя и защо се налага да го правя, след като мога просто да изтрия снимките от нея???
Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Колко често да правим format!!!
Автор: nsirakov   
Дата:   25-01-06 18:03

със същата карта имам 16 000 снимки за 1 година БЕЗ да съм форматирал нито веднъж - проблеми не съм имал

Автор: jordan82   
Дата:   25-01-06 18:07

абе какъв е толкова проблема с това форматиране? Това ми звучи като вица с габровеца, който направил забележка на жена си, че прекалено често варосва стените и стаите ставали по-малки. Форматирай на воля. Имаш доста на брой цикли. Със сигурност картата ще остарее морално по-бързо, още преди да си достигнал броя цикли. [beer]

Дата:   25-01-06 18:17

но всъщност какво постигам когато форматирам!!!

Автор: vga   
Дата:   25-01-06 18:24

Постигаш изтриване на всички снимки от картата [smilie18] [smilie18] [smilie5]

Дата:   25-01-06 18:24

по мързеливия начин [smilie7] [smilie8]

Автор: Airborne   
Дата:   25-01-06 18:25

по-бързо е от триене

Дата:   25-01-06 18:35

може и да е така, все пак благодаря!

Автор: Mimic   
Дата:   25-01-06 18:37

Форматирай ... това не е "истински" формат, нищо няма да ти стане на картата ... [beer]

Дата:   25-01-06 18:42

защо, иначе ще стане ли нещо? [smilie8]

Автор: Sailor   
Дата:   25-01-06 18:55

Четох някъде, че производителя препоръчва да се форматира картата всеки път. Това намалявало риска за загуба на информацията.
Ама вярно ли е ???

Автор: Sidewinder   
Дата:   25-01-06 19:57

В описанието на Canon G6 пише, че препоръчват картата да се форматира в САМИЯ апарат.Има се предвид, че е възможно картата да е била използвана и в друго устройство. Като всяко българче пробвах какво ще стане, ако я форматирам в Pocket PC-to, после записи и триене на нефотографски типове файлове и след това директно в апарата.Работи безпроблемно.Дори и да има останали EXEL-ски или WORD-ски файлове, пак действа. И никъде не става въпрос за форматиране всеки път. Та така...

Автор: titon   
Дата:   25-01-06 19:59

аз пък си форматирам SD картата само ако съм я ползвала с друга сапунерка, иначе избягвам, че ще си загубя общата бройка на снимките [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   25-01-06 20:00

Абе земи 1 гига карта, хакни я у апарата и засечи за колко време ще я форматира и за колко време ще изтрие файловете (при положение, че картата е пълна). Като видиш колко по-бързо е форматирането сам ще се усетиш защо е за предпочитане ... а сега си представи, че имаш двугигова карта ... или по незнайни причини си се изръсил 600 кинта и имаш осемгигова ... [smilie10]

Автор: holden   
Дата:   25-01-06 20:25

Holden има 2GB карта и я форматира за 1-2 секунди всеки пък преди да я използва. Когато holden беше млад и глупав избираше "Delete All" на 512МБ-ата си карта и чакаше по 10-20 секунди.

Идеята е следната: правиш снимки, копираш ги на компютъра, и слагаш нова карта. Снимките седят на оригиналната карта един вид като backup. Като й дойде времето на тази карта, чак тогава форматираш.

Автор: Dekov   
Дата:   25-01-06 20:38

По времето когато картите бяха малки 16 или 32мб. например се забелязваше че след време когато снимките се трият без форматиране картата започва да събира по малко снимки. Обема на свободната памет намаляваше , оставаше някаква информация, която заемаше част от паметта и се премахваше само с форматиране. При големите карти процента е малък и явно не се забелязва.

Автор: rugo   
Дата:   25-01-06 20:38

Ох, това вече го дъвкахме веднъж...
Както всеки компютър и камерата може да наруши целостта на файловата система - на всичкото отгоре се ползва FAT, който е лесно поддатлив. Причини много - най-честата е запис на снимката при слаби батерии. Уж трябва апарата да не записва в такива случаи, ама...
При всяко форматиране цялата файлова система се записва наново и всякакви такива проблемчета (загубени кластъри, несъответствие на размерите на файловете и т.н.) се изчистват.
Така че, както казва jordan82 - форматирай на воля!

Автор: Стоев   
Дата:   25-01-06 20:46

Помислих че Тема е за Виндоуса [smilie18] [smilie18] [smilie18] Там форматирам на всеки 1-2-3 месеца [smilie19] [smilie19] [smilie19]

[beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   25-01-06 21:01

аз форматирам всеки път
значи поне 500 пъти до сега и това много минимум

Дата:   25-01-06 21:06

mimic: 8 гиги струват 300 лева- къде ги видя тия 800?[smilie5]

Дата:   25-01-06 21:10

Баси смеха дет го разправяш ... ти нали си по немския, чети тука ...

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/276865.html

Лексар 8ГБ 40х - 763 евро

малко по надолу има една за 1400 евро ...

Дата:   25-01-06 21:18

мимик: можеш и за €5,000 да го купиш, твоя воля. ето какво намерих аз:

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000BO0SGG/bobatkinsphotogr/102-7135074-5053714

до вчера имаше "рибейт" -$50. това правеше до вчера 149 УСД ($). днес струва 200$, което е около 400 лева. нека му е лошо на бай тошо! и да са живи и здрави такива като теб да крепят икономиката![smilie5]

Дата:   25-01-06 21:24

Аз ти казвам официални цени на стандартни ЦФ карти на фирми като СанДиск, Лексар ... фирми с традиции дет са вика и всички те са с цени над 600 кинта ... пък ти си купувай сийгейт нема лошо ... може да се пробваш да го намериш и втора ръка, сигурно ще ти излезе и с 50 % по-евтино и ша разказваш ква яка 8 гигова карта си си взел за 150 кинта ... [smilie5]

Дата:   25-01-06 21:31

БТВ аз се зачудих що това нещо е толкова евтино наистина при това ново ... да си погледнал, че е микродрайв ... аре не ми го сравнявай с ЦФ, защото знам много добре, че си наясно ква е разликата ... [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   25-01-06 21:37

Четох, че компакт флешовете имат проектен живот 100 000 цикъла. При една снимка има запис, проверка, четене, проверка - общо 4 цикъла. Форматът само затрива ФАТ таблицата, останалото пространство не се бара. Форматиране след всяко преточване на картата не вреди и със сигурност помага.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна