Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Прах в обектива на ФЗ30 помагайте
Автор: vasko_sh   
Дата:   25-01-06 11:14

Имам някакви прашинки в обектива на моят Панасоник. Не знам от каде са дошли.Възможно ли е да са влезли от някаде или са си били там. Може ли по някакъв начин да се почистят.

Отговори на това съобщение
 Re: Прах в обектива на ФЗ30 помагайте
Автор: stoyan_5   
Дата:   25-01-06 11:18

Не е прах, не е!
Това е масло, което се разпръсква от един въртящ се шнек, вдижещ зуума и един шнек за фокусирането.
Мой приятел имаше същия проблем.
Май му смениха апарата.

Автор: boni   
Дата:   25-01-06 11:22

Vasko_sh, обади ми се на 0898416020 или си остави тук един телефон(че ти е много празен профила[smilie18] ), да ти се обадя и да ти кажа какво да направиш.

Автор: mannesmann   
Дата:   25-01-06 11:34

Това май се превръща в пандемия за ФЗ30-ката - като едра шарка почва да ги мори ... или просто сте попаднали на понеделнишни бройки, на които китаеца още недоспал е цръкнал повечко с гресьорката [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: apollo   
Дата:   25-01-06 12:59

Е аз явно съм набарал бройка правена в сряда:-))) Вече претърпя шокова терапия и проблем-НИКАКЪВ!:-)

Автор: simbon4o   
Дата:   25-01-06 13:11

и моя му се появи такова на 1100 кадъра ма в ТМ ми го смениха :). Ако е по крайщата не пречи, ма мойто беше централно :(. Новия е вече на 1300 кадъра и няма проблеми. А има и друго някой път на светлина лещите правят вътрешни рефлекции някви и излежда като прах(малки бели точки) само че не е ;). Истинското нещо при мен приличаше на размазано нещо върху вътрешна леща, точно на петно прилича не е точка.

Автор: boni   
Дата:   25-01-06 13:26

Човека се обади и обясни, че не е прах по лещите и по лещите няма нищо, а е видял някакви бели точици по черния метален пръстен вътре.

Дата:   25-01-06 13:56

Да наистина точките са по черния метален пръстен вътре, и много прилича на прах, но както казахте това сигорно е смаска и дано да си остане там. Някой от вас има ли такива точки по този пръстен. Апарата ми е на месец с около 200 снимки, не повече. Ако някой има такива нека да пише, за да резбера дали не съм се вманиачил.

Дата:   25-01-06 14:01

Бони, ако проблемът е в смазката да не би лятото да имам проблем. При висока температура вискозитета бързо пада. Да не вземе като тръгна по планината докато се радвам че обектива е отлично защитен от прах нещо вътре да се разтече! Има ли такава опасност?

Автор: plasticbag   
Дата:   25-01-06 14:13

Рекламата и бученето по форумите за тия Паналайки си казва думата. Хората си купуват боклуците, после си скубят косите, то бели петна, то розови петна, смазка и т.н. Пак да си купиш Паналайка... или от тях климатика е по добре.

Дата:   25-01-06 14:27

plasticbag ти с какво снимаш! Това че е много обсъждан апарат означава че много хора го притежават или се канят да го купят. Явно има защо... НАЛИ! Нямат проблеми фотоапаратите които не се купуват... НАЛИ! Само в dpreview съм чел достатъчно теми в които собственици на апарати като Canon 20D, Nikon D70 и др. си купуват точно FZ30 като back up апарат и са изключително доволни от него, като повечето време снимат със същия! Има защо... НАЛИ.

Автор: dimmby   
Дата:   25-01-06 14:49

Подкрепям те Apollo, аз въпреки че снимам с Fuji S9500 съм съгласен че Паналайките са добри и универсални апарати и почитателите са им много и това хич не е случайно. Много FZ-ки, много фотки с тях, логично е и да се срещат често проблеми. [smilie24]

Дата:   25-01-06 15:17

Все си опонираме но и FZ30 и S9500 са отлични! По скоро тези които не са ги пипали и непрекъснато дрънкат че едва ли не не струват пред DSLR-ите да си дадат сметка че разполагат с дълга и универсална оптика на категорично по високо ниво от кит обективите за дизелите!:-)

Дата:   25-01-06 15:35

Колеги дайте нещо по темата. Че са хубави тава е ясно, но нека напиеше някой който също има такива точки по пръстена вътре за да видиме какво да правиме. Дали това е нормално или да предприемаме нещо.

Дата:   25-01-06 17:52

белите неща по черния пръстен хич няма да се притесняваш не знам какво са но много обективи го имат(FZ30-ки) и е извън тази част която пренася светлината = няма проблеми :). Аз имах на 1-2 лещи зад челната проблем по средата около 3-4мм мазнато :). Новия е пушка тия дни и на -15 - -18 го тествах :) няма грешка :)[shtrak]

Дата:   25-01-06 18:02

https://photo-forum.net/i/264560&USER_ID=9463

това за тези дето плюят паналайките ;) не мисля че без бърз фокус ще стане, а другите сапунери имат какво да научат в това отношение.[shtrak]

Автор: plasticbag   
Дата:   25-01-06 21:37

apollo,
не се заяждам,но да не получаваш комисионна за тези хвалебствия... Много хора имат проблем с Панасониците. Теорията за "най-доброто качеството за тази цена" е прах в очите и скоро надявам се хората да го разберат. Ако си си купил "запорожец", нормално е да го защитаваш и да твърдиш че е най-добрия автомобил. Проблема е, че това си е рекламна кампания и доста хора купуват тези неща, а после почват проблемите за което искренно им съчувствам.
Между другото снимам с Canon.

Дата:   25-01-06 21:44

:) много хора имат панасоник затова като на 100 се появят 2-3 дефектни и ... ето ти оплюване. Ми това си е нормален и не голям брак :). И е факт че за парите си предлагат много! На моя FZ30 не мога да му намеря заместник за парите които съм дал а има и апарати по-скъпи които не ми харесват колкото него :)!

Автор: Стоев   
Дата:   25-01-06 23:09

simbon4o написа:

> :) много хора имат панасоник затова като на 100 се появят 2-3
> дефектни и ... ето ти оплюване. Ми това си е нормален и не
> голям брак :). И е факт че за парите си предлагат много! На моя
> FZ30 не мога да му намеря заместник за парите които съм дал а
> има и апарати по-скъпи които не ми харесват колкото него :)!
simbon4o , щастливец си [smilie24] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна