Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Телеметрична тема #04/06
Автор: юнга   
Дата:   24-01-06 12:37

Очаквам да предложите за какви телеметрични неща ще си бъбрим тази седмица, както и да Ви кажа, че все още искам освен Беса и Контакс, да имам и следните:
Yashica Lynx 14 E
Yashica Electro 35GT
Yashica Electro 35GSN
Yashica Electro 35CC
Най-вече, защото имам лични пристрастия към Яшика.
И още:

Canonet QL17 GIII
Olympus 35 RD
Olympus 35 SP
Olympus 35 RC
Ricoh 500 G
Minolta Hi-Matic 7s
Minolta Hi-Matic 11
Minolta Hi-Matic 7SII
Konica Auto S3

Отговори на това съобщение
 Re: Телеметрична тема #04/06
Дата:   24-01-06 13:09

Ето защо е вредна прекалената информираност.
След серия съобщения за отказване от лента и лентови апарати на световни производители, никой не ще да подхване дна приятна лентово-телеметрична тема.

Автор: siluet   
Дата:   24-01-06 13:58

Имах Канонет QL17 GIII ама нещо не бях впечатлен от него, очаквах повече рязкост на отворена диафрагма. Иначе на по-затворена беше много добър, друго - тежеше колкото един СЛР което от една страна беше добре от дръга не когато ми трябваше по-компактен апарат. Продадох го за 110 лв. в перфектно състояние.

Дата:   24-01-06 14:08

Надявам се да го взема за по-малко, но за перфектно състояние може да се мисли дори и на тази цена. Как беше решен проблема с батерията при теб?

Автор: next_time   
Дата:   24-01-06 14:47

Гледам е самотно нещо та да попитам преди да сте се развихрили.Кой според теб е най-добрия модел на йашика и как виждаш цената му.Не ме препращаи към ибеи защото продавачите в българия не влизат там преди да измислят цената.
Имам една вехта телеметрична и много ме кефи а сега взех и слр които въобще не ме кефи.

Дата:   24-01-06 14:52

Като го купих му сложих нова батерия, има си индикатор за състоянието на батерията. Ползвах го около година, смах около 10 филма с него и батерията си беше ОК.

Дата:   24-01-06 14:57

Един приятел има телеметрична Яшика с повреда в обектива, ще питам кои модел е продава е за части.

Дата:   24-01-06 15:04

Сега имам Rollei 35T, верно не е телеметричен, но е много добър, обектива му е много рязък даже и по краищата на кадъра, компактен е и го нося навсякъде с мен.

Дата:   24-01-06 15:36

next_time, аз ги искам всичките. Ей така, на инат.Разбира се телеметричните. Искам и Yashica Lynx 14 E и Yashica Electro 35GХ и въобще, този Yashinon f1.7,всички казват, че е много добър.
SLR телата са много стари, и е естествено да не те кефят. По едно време щях да събирам Yashika на М42, заради добрите цени на стъклата. Имат едно-две тела Electro на М42, но се падна един Pentax, добре комплектован и ще развивам него в тази посока. За някои от старите стъкла на Yashica за SLR се твърди, че са много добри.

Дата:   24-01-06 15:38

siluet, ще ти бъда благодаран, ако питаш за цената и повредата, както и да уточниш кой модел е? Може да я взема. Драсни ми 2 реда на мейла за тези неща.

Автор: volokin   
Дата:   24-01-06 15:48

Юнге, виж тук:http://uberexposure.com/2005/12/my-new-japanese-toy.html
попитай Wanted, за какво става дума.

Дата:   24-01-06 16:50

Разкошно снима Яшиката, а и такъв Илфорд имам и аз.Холандците ми се въранаха, тоест избягаха от студа и сме се разбрали. Сега всяка вечер гледам сайтовет. Дано изкочи нещо, но ще има и за мен, защото докато бяха тук мина едно Оли и една Яшика.

Автор: nrk   
Дата:   24-01-06 17:25

Юнга, виж ги за ей това твойте холандци:

http://cgi.ebay.de/Revue-400SE-Kompaktkamera_W0QQitemZ7583440495QQcategoryZ26849QQrdZ1QQcmdZViewItem

Явява се някакъв вариант на Минолта 7SII, правен за немска търговска верига. Макар че има една гнусна разлика - имаш приоритетна скорост, имаш GN настройка за светкавица, но нямаш приоритетна бленда. Или иначе казано - имаш контрол на блендата само при скорост 1/20 :(((

Но пък обективът май е същия 40/1,7, а и цената едва ли ще мине 10 евро.

Публикацията е редактирана (24-01-06 17:31)

Дата:   24-01-06 19:11

Не кълват на Ибей. Имат си 2 сайта за обяви и ако падне нещото да е под носа им работата е готова.

Автор: stenly   
Дата:   24-01-06 20:48

пропуснал си
[smile] yashica gx

Дата:   24-01-06 21:25

GS трябва да съм искал да кажа.

Дата:   24-01-06 21:30

ааа.. бъркаш
Gs и gt са две еднакви камери едната бяла другата черна
gsn , gtn също но по-новия модел
Виж GX e друга работа[smilie3]

Дата:   24-01-06 21:39

Е аз пък повлиян от телеметричните тенденции преди малко си купих verra3 с втори обектив на 35.Някои има ли да ми продаде 100мм.Аааа и москва 3 или 5 която също е телеметрична но е в окаяно състояние.Мислех да взема и една електро 35 gt ,но нещо нямаше батерия и реших че без батерия не си струва.А между другото батериите от къде се пазаруват.
И пак да попитам въпреки че май пак няма да получа отгвор.Защо цените в България са по високи от ибеи, или по-скоро защо като попитам за цена все там ме пращат а иначе такива цени никой не предлага.

Автор: ionix69   
Дата:   24-01-06 22:04

next_time, къде се продава 35 gt, че търся отдавна?

Дата:   24-01-06 22:13

Юнга, модела е LY NX 5000, повредата е била в обектива и го е разглобил да види какъв е проблема, и сега обектива е в насипно състояние, ако се събере става сигурно за витрина. Той ще се включи по късно и ще се разберете директно с него.

Дата:   24-01-06 22:18

за yashica gt няма да намереш батерия НИКЪДЕ
преустроива се за 4 бр LR44

Автор: mus   
Дата:   25-01-06 22:23

Ей това изобщо не го мисля какви батерии да му сложа...[smilie7]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/mtjd1893.JPG
http://www.dvdtechcameras.com/cameras/mfcam/60/1.jpg

След година уговорки.......е избавен от забравата..[smilie21] [smilie21]

Дата:   25-01-06 22:58

Какво ще рече,"След година уговорки.......е избавен от забравата.."
Да честитим ли?

Дата:   26-01-06 00:42

Аййй божке.Ами то съвсем сущото кат мойта Москва бе.Тез братушки бе как пък нещо сами не се сетиха.Или по-скоро как все независимо от останалия свят ги измислят нещата така че разлика да няма.
Мус даи да се видим да се мерим кои по-снимка ще щракне.Братушката или швабата.
Стенли къде се върши това преустроиство на батерията на Йашиката.
А и друго да попитам.Казаха ми да не се занимавам с глупости а да си купя светломер.Та как да го сторя.Светломер или преустроена йашика.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   26-01-06 01:15

И аз я имам Москва-2
Тез братушки са взели заводите, заедно с поточните линии като репарации след войната, и дори в началото са правели апаратите си със сладови наличности и части.

юнга
Продавам една Konica Auto S2 в базара[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна