Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon mv830i
Автор: nikivalkov   
Дата:   24-01-06 10:06

Здравейте!Имам камера Canon mv830i и искам да ви питам следното! Когато заснема видеоклип и го пусна да го гледам на телевизора се вижда идеално но когато го прехварля в компа чрез Ieee1394 Firewire качеството се влошава на прехварленият запис.Ако си купя "capture card" чрез нея запиша филма в "реално време " на компа качеството му ще се запазили или ще е пак кофти.Ако някой знае повече по тази тема и има статии за това ако е удобно да ми ги прати на nikivalkov@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Canon mv830i
Автор: aquarius   
Дата:   24-01-06 10:09

Чети тук![beer] [beer] [beer]

Дата:   24-01-06 10:12

Благодаря ти за сайта но все пак тиби ли си казал своето мнение!Благодаря ти занего предварително!

Автор: джъмбо   
Дата:   24-01-06 10:18

отчети факта че телевизора ти е горе долу е 640 х 480 резолюция
логично е като го разпънеш на доста по-висока комп резолюция образа да е влошен

Автор: jivkonik   
Дата:   24-01-06 10:18

Ти как го прехвърляш? Една позната има Панасоник някакава miniDV камера и към нея си върви софтуер Pinacle Studio с който прехвърля суровия материал от камерата на харда и после си прави DVD. Качеството е доста добро по този начин!
Ако вземеш кепчър карта от най-простите с вход RCA и S-Video ще прехварляш аналогово записа и качеството ще ти падне значително...[cool]

Автор: aquarius   
Дата:   24-01-06 10:19

Не съм много запознат но пробвай да смениш capture програмата!

Дата:   24-01-06 10:22

Кати си купих камерата ми казаха да си взема и Firewire platka.Камерата освен такъв изход има и аналогов изход.Проблема е в това че на телевизора се вижда наистина кристално а като го прехварля с Улеад мадия студио или друга програма се вижда доста мътно

Автор: krassimire   
Дата:   24-01-06 10:24

Firewire платката си е задължителна, вземи си една и тогава говори за качество.

Автор: anti_photoshop   
Дата:   24-01-06 10:33

ЧЕСТИТО.[smilie18]
1. firewire, IEEE, 1394 е едно и също нещо
2. Има много да слушаш и да четеш за тези неща, сигурен съм че не си запознат с кардова честота pal, secam...[smilie10] bitrate tn.
Или си купи някоя програма с диск и книжка или намери на кой да данеш $$$ за да ти настрои PC, все пак едва ли ще вадиш пари от това...

Автор: dimmby   
Дата:   24-01-06 10:38

Привет ! Задължително се прехвърля по цифровия изход на камерата(Firewire), както правищ и ти. Проблема ти идва вероятно от това че го прехвърлящ директно с някаква компресия, примерно MPEG1 или 2(което е равносилно и на DVD). Тогава компресията става в реално време и колкото и да ти добър компютъра, крайния резултат е размазана картина. За да не се получи това, когато свалящ по FireWire-а задай да ти се сваля в AVI без никаква компресия. Тогава файла става много голям, но след като се рендира и изпече диска резултата е картина с кристално качество каквото ти искащ. Имай предвид че 1 час свален видеоматериал в AVI ти излиза около 13GB, след което ти трябват още 20GB за да се направи самото DVD. Дано си ме разбрал !

Дата:   24-01-06 10:43

Да разбрах те напълно!Наистина като го свалям аз го компесирам и файла става с разширение WMV.Благодаря!

Автор: dimmby   
Дата:   24-01-06 10:50

Това е, с това си изкарвам парите :-). Сваля се в AVI и след което като си направиш нужната редакция на филма задаваш да ти прави DVD диск, тогава вече PC-то си го компресира до MPEG2(но вече не в реално време)и 1 час материал(AVI) се прави за около 3,4 часа, зависи от конфигурацията на компютъра.

Автор: ken   
Дата:   24-01-06 13:06

и аз ги свалям в dv формат по 1394 (отделна карта) и после каквото ти душа иска, мпег,дивх, хвид ......

първа  назад  1     всички  напред  последна