Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Minolta Dynax 4 ?
Автор: solo5   
Дата:   07-07-04 00:19

Видях го този апарат в Метро за 399 лева крайна цена и за момент си помислих за какво му е на човек сапунерка като може да снима с такъв апарат [smilie5] ама се сетих, че после почват харчове:
1. За филми
2. За проявяване ( дали ще е качествено)
3. Пари за качествен филм скенер
и т.н. ....
Какво ви е мнението за този фотоапарат?
Заслужава ли си пред една сапунерка, пък била тя и Samsung v4000? [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Minolta Dynax 4 ?
Автор: murnau   
Дата:   07-07-04 00:24

emmmo shte kaje

Автор: junior   
Дата:   07-07-04 00:59

Соло, като на приятел ще кажа мнението си за филмови Огледално рефлексни апарати... мнението ми всъщност може да се каже се четири думи - "Високо качество на изображението"!!!!! АКо това търсиш - купувай един СЛР канон или никон. Ако искаш да използваш екстрите на цифровата фитиграфия (моментално виждане на резултата, без химия, директно във фотошоп/форума) - търси некой цифрак

Дата:   07-07-04 01:06

Мерси Junior [beer]
Всъщност колебанията ми са щото искам да имам DSLR на цената на една сапунерка [smilie5] Но предимствата на цифровата фотография са доста [smile] на първо място ще мога да направя хиляди кадъра за кратко време, а с филмовия винаги ще съм ограничен откъм ленти и проявяване, щото е сериозен харч [smile] От друга гледна точка с цифровия няма да навляза във фотографията [shtrak] Айде наздраве на всички [beer]

Автор: djidji   
Дата:   07-07-04 09:30

ще навлезеш, стига ти да го поискаш. Даже ще ти е по-лесно :-) Сигурен ли си, че си си готов да си водиш бележки за всеки кадър с филмовия - бленда, скорост, други настройки, условия на снимане...? Е, има висок клас филмови апарати, които съхраняват тази история и позволяват експорт към компютър, но те не са по 399лв. в Метро...

Автор: jumbo   
Дата:   07-07-04 10:57

още повече че този експорт те изръсва допълнително с с около 350 лв[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] да му се и простотията

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   07-07-04 11:04

за какво 350лв?

Дата:   07-07-04 11:06

за кабел и за софтуер (това за никон незнам колко не на минолта)

Дата:   07-07-04 11:10

хехе, ми то кабела си го направих сам пък със софтуера случая е ясен[smilie19]

Дата:   07-07-04 11:15

аз самоделка на апарат за който съм дал 2 бона няма да сложа оше повече като няма сервиз на близо
боли ме швепса за това на каква диафрагма съм снимал
сега с дигиталката то си върви по дифолт[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   07-07-04 11:20

е убаво ама пък да дам 350 кинта за 4 кондензатора, метър кабел и една интегралка общо за няма и 5 кинта не върви[smilie19]

както и да е, с тоз кабел кефа ми беше точно 2 дена да си бъзикам апарата и после го зарязах някъде[smilie18] [smilie18]

Автор: strench   
Дата:   07-07-04 11:35

Казват, че минолта, както и канон много наблягат на т. нар. bokeh. Според мен това е една от основните прични човек да снима с минолта, другата е сравнително по-ниската цена от тази на конкурентите.
Една позната си купи точно такъв от метро с китовия обектив. Фокусира прилично бързо, ако това те вълнува. На моя никон управлението е много по-интуитивно, но предполагам, че се свиква. Тялото изглежда кекаво като каноните от тоя клас, ама ти няма да го риташ, предполагам.
Не зная дали стават старите МФ обективи, които се намират по много и на добра цена тук.

Що се отнася до цифровата - наистина ли смяташ, че като напрваиш 1000 кадъра вместо 36, ще имаш повече успешни. Най-много случаят да е на твоя страна, не че ти ще си по-добър фотограф. Освен това тук може отново да се отвори темата за това как цифровата техника убива фотографията /в общия случай/.

Автор: irena1   
Дата:   07-07-04 11:40

strench,
Та къде се намират старите обективи на добра цена в София?

Автор: jimmy   
Дата:   07-07-04 11:52

strench я пак ни разкажи кой наблягал на bokeha???

XAXAXAXAXAXXAXA [smilie18] [smilie18]

Дата:   07-07-04 11:56

[smilie19] [smilie19]

Дата:   07-07-04 11:56

това какво значи?

Автор: pinko   
Дата:   07-07-04 11:57

Казват, че минолта, както и канон много наблягат на т. нар. bokeh. Според мен това е една от основните прични човек да снима с минолта, другата е сравнително по-ниската цена от тази на конкурентите.

Това трябва да влезе в златния фонд от мъдрости на форума[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] , задължително[beer] [beer] [beer] [beer] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: pinko   
Дата:   07-07-04 12:27

http://www.digitalartform.com/lenses.htm

http://www.flarg.com/bokeh.html

Ето тук, стренч, може да попрочетеш що е то боке и има ли то почва у нас[shtrak]

Най-общо казано Bokeh describes the out of focus quality of a camera lens. A point that is out of focus will normally be a soft, uniformly dense, circle. Different lens systems produce elipsis or hexagons and different distributions of light across the shape.

Публикацията е редактирана (07-07-04 12:29)

Дата:   07-07-04 15:22

ти защо реши, че не зная какво е боке?

Дата:   07-07-04 15:26

джими, творецо, със сигурност не си ти!

пинко, ти друга работа нямаш ли си? айде вкарай цитата в златния фонд.

Дата:   07-07-04 15:29

Strench, този бисер и маркетинга на Минолта ще му се зарадва. Определено е нещо свежо и ново ....

"джими, творецо, със сигурност не си ти!" - това как да го разбирам ??!???

Дата:   07-07-04 21:00

"strench я пак ни разкажи кой наблягал на bokeha???

XAXAXAXAXAXXAXA "

"джими, творецо, със сигурност не си ти!" - това как да го разбирам ??!???"

https://photo-forum.net/i/25864&USER_ID=2914

така го разбирай

p.s. Ако искаш да дадеш пример с лоша картинка от минолтенски обектив, покажи ни, ще се радвам да обсъдим по какъв начин минолта спъват творческият ти/ни напор. Ако ще се заяждаме, ми пиши на пощата и не занимавай целия форум.

Дата:   07-07-04 21:22

Стренч, имаш честа да си първия на който се присмивам в този форум - научи какво е bokeh, научи се да се изразяваш и няма да го правя.

Това какво си слагам в профила си е моя работа и няма да го коментирам с теб. Не виждам кое в твоите работи ти дава това самочувствие.

Също няма да ти пиша и на мейла - просто си ми далеч от нивото - не фотографското,а на умственото. Един път се изложи - не виждам какво те кара да го правиш отново.

Със здраве - чети повече книжки!!!

[smile]

Дата:   07-07-04 21:40

Всичко хубаво [smilie7]
ама що все се дъвчите [smilie23]
Дайте малко по темата [shtrak] [beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   07-07-04 23:29

Туй, бокеха, като "втора ръка" как се харчи литъра? А за моята Минолта Х700(одъртяхме заедно), не е Dynax , ама ако и ударя едно, може и да стане,....... по колко да сипвам дневно и в коя дупчица...[smilie19] [smilie19]
Баси, утепахте ни, нас "новобранките" във форума, не може ли да си снимам за кеф и без бокеха .......
[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна