Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Конвертори за S2 IS ???
Автор: ghost23   
Дата:   22-01-06 00:42

Откъде мога да си набавя конвертори за моя S2 IS(имам предвид тук,в България)[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Конвертори за S2 IS ???
Автор: int_27h   
Дата:   22-01-06 11:22

Аз си търсих ленс адаптер за начало, в халите нямаха, но можело с поръчка към 80лв. Не си струва.

Взех си lensmate адаптер за 25$, а канонския адаптер е $29 в амазон.

Предполагам че с конвертерите ще ти срежат главата още повече, така че опитай да си вкараш.. А и потърси в форума, някой предлагаше телеконвертер 2х на 52мм което те устройва, освен ако не си на 58

Публикацията е редактирана (22-01-06 11:26)

Дата:   22-01-06 17:15

Мерси!!![beer] [beer] [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   22-01-06 17:19

Моето ТС за S1IS ми излезе астрономична сума заедно с адаптера на времето - почти 500лв [smilie11]

Дата:   22-01-06 17:49

Сега проверих ТС, че са около 100$ в америка, но тук поне 300лв ще им искат [smilie23]

Стоев, а как беше картинката на S1IS с телеконвертера като рязкост и има ли проблеми с АФ и ИС ако не е бил канонски?
Как се държи и ДОФ-а, че си имам грижи с него, като снимам на телефото с диоптър [smilie8]

За да хвана някоя буба, ще трябва преди това да я понастъпя, че няма и 1мм дълбочина [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   22-01-06 18:25

Хм, увеличил съм цената малко...
справка : https://photo-forum.net/forum/read.php?f=3&i=72956&t=72622&phorum_uriauth=

в Тази Тема навремето съм се правил на изследовател [smilie18] [smilie18] [smilie18]

С нецанонски не съм опитвал, а иначе картинката ме задоволяваше на времето сега не [smilie3]
Ще поровя за някоя фотка из архивите

Дата:   22-01-06 20:01

Проверих в амазон.ком,доста ZOOM са дали на цените... Май ше си помисля.Благодаря на всички.[beer] [smilie21] [beer]

Автор: PeterPAN   
Дата:   23-01-06 07:41

Ако си от София мога да ти дам един за проба, Токина 2х при мен нещо дава малко увеличение а не 2х и ми обясняват че е от това че използвам конверторен ринг от 52мм на 49м и за това давал по малко увеличение, а на апарат с 52мм си работел както трябва!

Ще съм ти благодарен ако има начин да го пробваме на твоя апарат,а ако се окаже читав и ти върши работа може да го спазарим!

В профила ми има кординати за връзка[beer]

Публикацията е редактирана (23-01-06 07:42)

Дата:   23-01-06 08:56

PeterPAN,
може и при мен да го пробваме :)
Аз имам 52мм адаптер, само да се оправи малко времето, че сега само боклуците във въздуха ще снимаме..

Това е гъбата, снимана от Панчарево на 12х. Не ми се струва достатъчно качествена, въпреки че снимах срещу слънцето и хванах доста облаци там. Мисля си че ще падне още резкостта със телеконвертора.
http://www.bgalbum.com/albums/userpics/12030/IMG_3447_420d0df9188396528e935a861b7bb546.JPG

А иначе увеличенията са различни за различните апарати, например макро лещите при мен са само 1.7х (спрямо супер макрото), но има апаратчета където дават 7х ;) Колкото по-далече му е минималното растояние за макро, толкова по-добре. Предполагам че зависи и от растоянието на ТС-то до обектива, ако ползваш степ уп рингове си увеличил това растояние, и сигурно пада увеличението.

Автор: PeterPAN   
Дата:   23-01-06 09:22

Става

първа  назад  1     всички  напред  последна