Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Utochnenie
Автор: murnau   
Дата:   06-07-04 16:55

Първо ми стана лошо след някои изказвания на Brummaker.

След това реших, че аз съм крив, като не обяснявам. (макар че не мисля, че трябва да обяснявам като в 1ви клас).

Та, аз показах нещо , което ми е скъпо.
Оказа се поругано или потъпкано.
Мога да приема това. Не мога да приема заплаха или поругаване на личността.

Обяснявам : харесвам Араки, защото ме кара да си представям, да чувствам цвета. Да съм воайор.
Обичам да гледам такива "извращения", обичам да гледам некрасви неща без претенции.
Обичам искреността.
Не говоря за композиция, не защото я няма, а защото е композиция от друг тип, албумна, книгова...

Харесвам разностранността на Араки, той снима и цветя, и небеса.
По еднакво провокиращ и професионално-аматьорски начин. Красотата за мен не е в самата красота, а е в търсенето и в самия ритъм на търсене. Самата красота е субективност абсолютна, но едно е сигурно тя е зависима от нас и от погледът ни.
Не се подчинява на какъвто и да било закон.
В този смисъл тя е ACCIDENT.
А Араки ми се струва с нюх към ACCIDENT-а.

пс. Извинявам се на Brummaker единствено защото съм против поругаването на личността.

Отговори на това съобщение
 Re: Utochnenie
Автор: Brummaker   
Дата:   06-07-04 16:59

Второ.
И на мен от твоите.
А другото е въпрос на вкус. Там аз нямам забележки, всеки има правото да си харесва каквото си иска. Самият факт, че "Оказа се поругано или потъпкано" е тема за размисъл. Не е необходимо да обясняваш на по-голямата група хора, които не го харесват, както и аз няма да обяснявам - защо. Не че има лошо, но в контекста на разговора излиза като натрапено мнение.
Нищо против теб murnau.

Публикацията е редактирана (06-07-04 17:00)

Автор: J0R0   
Дата:   06-07-04 17:15

Вероятно възприемането на изкуството до голяма степен зависи от личния опит и преживявания на човека.
Има творци, които обичат да провокират заспалите, дебели хора, които по цял ден гледат ТВ, гледат дебелите си заспали жени, дебелите си заспали деца и живеят като в сън. И когато видят разпрано през средата животно се стряскат. Събуждат се.
Излизат от равновесие.
Това кара по-будни хора да ръкопляскат на такова творчество.
Да наричат подобни творци "авангардни".
Кефи не самото произведение, ами ефекта, който такова произведение възпроизвежда върху еснафите....
Това е така.
Но има и друг вид хора.
Които не са еснафи и въпреки това не обичат такива неща.
Защото усещат фалша в тях.

Мен лично не ме шокират подобни снимки.
Виждал съм не на снимка, а на живо цял взвод войници с отрязани и смачкани ръце и крака и глави. Хора, които допреди минути са ми били приятели - един да върви с половин глава, другата половина от черепа му я няма, а човекът се крепи на краката си и не съзнава какво се случва с него. Мозък пръснат по асфалта, части от човешки тела, истински, а не нарисуван с фотошоп. В интерес на истината кръвта в подобни ситуации е много по-малко, отколкото си я представят творцте.
По-късно след казармата допълних впечатленията си с гледки на разстреляни, обесени, отровени от алкохол и т.н. неща от всекидневието на криминален репортер от началото на 90-те.

Та думата ми беше, че не всички, които не харесват подобни гледки са непременно еснафи седящи в дебелите си фотьойли или госпожици, които през живота си и заклано пиле не са виждали.

Има хора, които провокациите на тая тема ги дразнят, скандализирани са, защото никога не са виждали подобно нещо. Но има и хора, които подобни провокации ги дразнят, защото са видяли много повече от хората, които ги творят и усещат фалша.

Дата:   06-07-04 17:17

[smilie24]

/в казармата аз отидох първи до едно момче от нашия набор, което се зестреля на пост вечерта.Бях дежурен, аз трябваше да видя какво става, след като прозвуча ехото.../

Дата:   06-07-04 17:21

С риск да раздразня пак някой : психоанализата се занимава много често с това да помогне на даден пациент да успее да "забрави" даден спомен или да го асимилира, след което да не асимилира реалност с постановка, да може да борави със сивите си инструменти и да разграничава нещата. Афектът, като понятие от психоанализата, би бил много подходящ като обяснение в гореописаните случаи.

пс.Жоро не мисля, че мястото на пост-а ти е тук.

Автор: GuruMMX   
Дата:   06-07-04 17:23

poradi podobni prichini ne haresvam i ne me vleche tozi tip tvorchestvo!

Ama vseki si izbira na kude da hvane ...

[beer] [shtrak]

Автор: Lethe   
Дата:   06-07-04 17:23

JORO kade vidia falsh pri Araki bre choveche ...

az namiram tvorbite mu po-svoemu krasivi i kolkoto i da se macha, ne moga da otkria kade e shoka v tiah ...
ne me striaskat za mig dori, naprotiv dostaviat mi udovolstvie...https://photo-forum.net/joro/emoticons/gorgeous.gif

Автор: jimmy   
Дата:   06-07-04 17:26

ЖОРО: А има хора които не само са видяли много,но се осмеляват да си припомнят онова отвъд фалша - дори само за МИГ.

Дата:   06-07-04 17:26

Никого не дразниш.
Но ако /предполагам, че си прочел някоя такава книжка-защото аз съм/ си мислиш, че като съм видял онова момче и сега като видя труп и треперя: смешно е. Не ми пука. Просто ТОВА ТВОРЧЕСТВО НЕ МИ ХАРСЕСВА. А причините на някой да му хареса са тема за размисъл...според мен. Със здраве....

Автор: J0R0   
Дата:   06-07-04 17:29

Да, бе, това беше по повод на Херман Нич, както и по повод дългата тема с естетически забежки.
Ама като не можах да преценя къде точно да го пусна, изплясках го тук.

А колкото до забравянето, не съм сигурен дали е необходимо. На мен тия неща не ми пречат, не сънувам кошмари, не се сещам за тях, освен в изключително редки случаи.
Много добре правя разликата между постановка и реалност и не плача на филми с много кръв, нито на книги, в които убиват добрия :-)

Дата:   06-07-04 17:29

Kakto i ti mojesh da se zamislish zashto ne ti haresva.
Naj se pazia ot utvurdeni cennosti.

Дата:   06-07-04 17:31

Не аз.
Повечето хора , които не го харесаха....
Затова казвам, че другия вариант е по-интересн за мен. Защото е изключението....

Тази вечер ще си пусна Judas [smilie21]

Публикацията е редактирана (06-07-04 17:32)

Автор: stoevmobile   
Дата:   07-07-04 00:02

JORO,
аз съм от хората, дето не могат и пиле да заколят, не искам и не мога да гледам кръв, лошо ми става, имам години, ама много години прекарани в мюсюлмански държави, дето колят животни за курбан. Аз не гледам и телевизията, дето го показват.
Ами че на мен, когато съм дарявал кръв и погледна, собствената си, нещо ми се завива свят.
Не е въпрос на дразнене, просто психологически не приемам насилието.
А че някой намазал модела си с кетчуп - ами то си личи. Макар и това да не е приятно, колкото и да е форма на световъзпроизвеждане за автора.

Може би някои хора мислят, подобно на терористите, че убиване/заколване на човек или друго живо същество, ще придаде неописуем чар на "творбата" им.

Фотография "последният дъх", "как мозъка се пръска", "кръв бавно капе" и подобни, никога няма да са сюжета, дето ще хареса на повечето у форума, а и изобщо на нормалните хора.

Преди години имаше публикувани снимки в в."Нощен Труд" май, от моргата за Андрей Луканов. Не помня автор беше ли посочен, ама това бе най-голямата простащина за мен, дето съм виждал в българската преса. Не че ми бе симпатичен Луканов, ама фотографиите, дето са за съдебно-медицински цели, не са за цял народ и цял свят!

Сори за личното мнение, но има неща, дето не бива да стават публично достояние, колкото и майсторски да са направени.

След като си вътре в нещата, можеш да прецениш, трябва ли тук или в друг сайт, да намери място стореното от педофила от село Х, или бабоеба от махала У.
Пък снимано от професионал със супер техниките му и осветленията "от мястото на произшествието".

НЕ НА НАСИЛИЕТО и отразяването му в фото-форум!

Автор: junior   
Дата:   07-07-04 00:56

Ами като сме почнли - и аз съм видял не малко кърваари/брутални/шокиращи сцени в моя кратък живот.... Виждал съм убиство на живо... Виждал съм кървави трупове, изнасяни от улично полесражение... Виждал съм полуразложен труп... Виждал съм войник на пост обезглавен от един пълнител Калашников - личното му оръжие...

Въпреки всичко, не считам за необходимо да събуждам никого - квот' съм видял за мене си е било... грозните сцени ги запазвам за себе си, а за другите - "нека бъде светлинааа"

Автор: GOSPODIN   
Дата:   07-07-04 01:18

Мурнау, не обръщай внимание, а си харесвай и споделяй спококойно. Почти същите ще са коментариите за снимките на Ян Саудек...нищо , 4е са в музея на моденото изкуство.

първа  назад  1     всички  напред  последна