Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Интересна алтернатива!
Автор: pepi   
Дата:   18-01-06 22:44

https://photo-forum.net/i/256528&OFFSET=1&CATEGORY_ID=33&PERIOD=5000Забелязах,тази снимка,защото е забележителна във всяко отношение,и естетически и технически,композиционно...
И защото отново няма коментари,нито от автор,нито от модератор,се чудя дали има смисъл "Видове" да продължава да предлага такава продукция,без поне да се опита да обясни какво е алтернативното в случая?

Публикацията е редактирана (19-01-06 03:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Интересна алтернатива!
Автор: zoomaniak   
Дата:   18-01-06 22:51

ей не оставяте на мира Видове [smilie5]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   18-01-06 23:24

Ех тоя ПЕПИ......естет

Автор: n1x0n   
Дата:   19-01-06 00:17

Pepi,

господарю на естетиката:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rmqg8995.JPG
https://photo-forum.net/img/163/pepi_1088421039_Img1899%20%282%29.JPG

https://photo-forum.net/images/pepi_1088421039_Img1899%20%282%29.JPG

царю на техниката:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/aqkb9910.JPG
https://photo-forum.net/img/163/pepi_1077818234_k9.jpg

https://photo-forum.net/images/pepi_1077818234_k9.jpg

виртуозе на композицията:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ffvz8494.JPG
https://photo-forum.net/img/112/p_1133612348_kotka.jpg

https://photo-forum.net/images/p_1133612348_kotka.jpg

приеми че някои форми на творчество са недостойни за твоето високоинтелектуално внимание. Не им се дразни, подминавай ги с презрение.

Дата:   19-01-06 02:50

Благодаря за рекламата.
Никсън,нали ти плачеше за спама,ами твоето включване в случая не е по-различно.
Разбирам,че не харесваш моите снимки,и аз не ги харесвам,но кажи защо харесваш или не тази за която питам,иначе е спам.

Дата:   19-01-06 03:11

Галерия "Видове" се превръща в галерия на грозната снимка.
Да бих ги презрял,бих им се посмял,но мисля би било неуместно за такова "произведение"
Заради претенцията,заради надменността с която си позволява да излиза голо,без коментар,без обяснение.
Не знам дали грозното е алтернатива на красивото,но ако е така то определено галерията си заслужава името Алтернативна.

Автор: PolarBear   
Дата:   19-01-06 07:25

Пепи, опитай се да култивираш у себе си малко повече толерантност. Тя не само е ценна сама по себе си, но и предпазва от недообмислени твърдения и действия.

Не съм нарушил обещанието да не влизам във въпросната галерия, но имах удоволствието да разгледам (и гласувам за) тази снимка в друг сайт. И те уверявам, че тя е всичко друго но не и грозна.

Коментарът ми се отнася изключително до показаната от теб снимка. Не коментирам обобщенията ти, тъй като не познавам материала.

[beer]

Автор: volokin   
Дата:   19-01-06 07:55

полярна мечка [smilie24] [smilie24]

Пепи, ама ти верно точно тази снимка ли избра като грозна. Това само доказва колко субективна тема е грозотата/красотата.
Аз пък съм впечатлен от нея, и я видях благодарение на теб с тази тема [smilie24]

Апропо, понятия като грозно и красиво не са константни дори за отделния човек, дори и за теб предполагам. Менят се и се развиват, като тук не може да се каже "еволюират" или "регресират", тъй като нямат отправна точка.
Та съм сигурен, ако днес намираш тази снимка за грозна, то след време ще си промениш мнението за нея, не непременно на другия полюс, но може би не толкова отрицателно (ако грозотата може да се отъждестви с отрицателно)

Обаче ако всеки път си излагаш така мненията в отделна тема, говори само лошо за теб. Все пак Вселената не се върти около твоите възприятия. Ако тук всеки юзър от няколкото хиляди си изложи мнението за избрана от него снимка, то си представи какъв хаос ще настане, ще се чудим теми ли да четем или снимки да гледаме. Айде, представи си го, не етрудно [smilie3]

И накрая, има неща за които говориш и с които съм съгласен, ама това съм го казвал вече, няма да се повтарям.

Автор: Стоев   
Дата:   19-01-06 08:11

Мечо [beer]

Дата:   19-01-06 08:25

Абе момци аз не знам защо намираме място за понятия във фотографията като:
грозно
хубаво
и т н.....

фотографските понятия са толкова относителни че направо ще повърна

1000 чифта човешки очи 1000 определения за 1 снимка

тъпо е така

Пепи не си прав брато и не можеш да защитиш тезата си ала "ала грозна снимка"

ай и добрувай [thankyou] [thankyou]

Автор: royal   
Дата:   19-01-06 09:08

pepi ... ne hvurlqi kamyk vyv blatoto ... v kalta mu ima skriti sekvi gadinki[smilie7]

Дата:   19-01-06 09:14

Роял [smilie24] [smilie24]

Автор: Frida   
Дата:   19-01-06 09:32

Айде пак обидените, огорчените и наранените се събраха. [smilie5]

Автор: charm   
Дата:   19-01-06 09:43

обикновено в такива теми мълча, но тук ми дойде много странно вече!

пепи, не ти харесва - не гледаш. просто е като боб!

обаче точно това ни липсва тук - толерантност - и от едната и от другата страна. едни определят кое е чалга, другите - кое било красиво или грозно.

спрете се бе хора. различни сме и това ни хубавото. не налагам мнението си на никого, нека и никой не ми налага своето - особено с грозни думи и определения - "това е тъпо", "това е грозно" и т.н.

Хубав ден пожелавам! с повече свежи мисли [smilie3]

Автор: Niavaah   
Дата:   19-01-06 09:45

[smile] Добро утро.

Смятам , горепосочената фотография е добра.
Не разказвам чужди фотографии, свои рядко "споделям" и то с малък кръг хора .
[smilie3]

Публикацията е редактирана (19-01-06 09:56)

Автор: ejko   
Дата:   19-01-06 10:51

Самия факт, че стоиш и мислиш за тази фотография, Пепи! Че се чудиш и търсиш какво намират в нея хората и питаш след това (макар и по не особено похвален начин), ме кара да мисля, че фотографията си е постигнала целта и е пробудила интерес и въпрос в един на пръв поглед изгладен от чуства и фотографски устрем профил като твоя!
В следствие на този пост се замислих и аз за този кадър и благодарение на теб го погледнах с други очи и сега го уважавам малко повече от преди... [smilie3]

Автор: n1x0n   
Дата:   19-01-06 11:14

Аз не знам защо някои хора си мислят че могат да проумеят всяка една фотография която видят?!
Не е задължително.

Нито пък е задължително да се мрънка непрекъснато по въпроса.

п.п.
Пепи, кратката изложба от твои шедьоври нито е офф, нито е реклама. Тя просто показва на хората, които не са ти влизали в профила, защо не можеш да "усетиш" кадър като този.

Дата:   19-01-06 12:45

Полар Беър,Волокин-да признавам си,че не разбирам,за това и пуснах темата,помислих,че някой който я харесва,ще може да каже защо,какво вижда,на какво аз бих могъл да обърна внимание.
Да,може и да ми хареса,но както е сега за мен е необяснима,и ми стои грозна,обектвт е грозен,и изпълнението е такова,кое е хубавото?
Полар Беър,всички са толерантни,но аз в този случай не искам да съм лицемер и да кажа-"Интересна снимка,много ми харесва,ама може ли малко инфо,защо и на вас ви харесва?"Не би имало никаква дискусия,нали?
Да ежко,прав си и ти,явно нещо ми убягва,но мъдреците ги мързи да обясняват,ако не се отнася за фокусни разстояния,светлосили и други тинтири-минтири,ако с това се изчерпва фотографията,то не ме упреквайте,за грозното-красивото.
И последно за чарм,2006 година е,комунизмът го няма,къде ходя,какво гледам,какво говоря не е работа на партийния секретар,такаче бобеца ти го оставям на теб!

Дата:   19-01-06 12:48

"не е работа на партийния секретар,такаче бобеца ти го оставям на теб!"

(ся редно ли е да кажа "селската баняяя... )

Не благодаря , държа се на ниво все още...

Не съм му изпуснала края съвсем като Пепино [smilie9]

И слушай какво... анонимен ли си какъв си - дори име нямаш за да те наричам - изобщо нямам никакво намерение да говоря с призрак като тебе , който си търси обвивката в нета.. [beer]

Публикацията е редактирана (19-01-06 12:52)

Дата:   19-01-06 12:56

малеее, ядосахме нявата и ще стане лошо [smilie8]
пепи, като си надскочил бобеца, защо не почетеш малко и не погледаш картини, да послушаш малко музика, да прочетеш няколко есета за фотографията ... абе направи там нешо за себе си, защото положението е много изтъняло. Успех! [smilie2]

Автор: PolarBear   
Дата:   19-01-06 13:01

Pepi, не е въпросът в това кой разбира и кой - не. И затова ще се въздържа да обяснявам защо на точно на мен точно тази снимка ми харесва. Защото има още сума ти хубави снимки, които не ми харесват, голяма част от които не разбирам, а и доста такива, които и не искам да разбера...

Работата е в това, че трябва да уважаваме чуждите разбирания и вкус. И ако те толкова ни изненадват, със сигурност има начини да зададем въпрос, които да не водят до конфронтация.

И мисля, че сам си го усетил, защото гледам, че първият постинг в темата е редактиран.

Та така.

Дата:   19-01-06 13:06

Моля спама на ниава да бъде изтрит.
Фрида,нали точно това правя,гледам картини,но нещо есетата липсват,ти защо не напишеш едно поне,нали си модератор?
Хайде,ето дал съм тема,с удоволствие ще прочета всичко!
И на теб успех!

Автор: krassimire   
Дата:   19-01-06 13:06

Pepi, има едно правило, ако някой не може да ти обясни нещо, значи и той не разбира.

Ако ти дадат обяснение, което ти не разбереш, това е нормално.

Но ако не ти дадат обяснение, това означава че въобще не са в час самите те.

Дата:   19-01-06 13:14

Пепи - казвам се Таня Колева - като не можеш да изговориш ника ми пробвай по име.

Дата:   19-01-06 13:17

Първо, това, че съм модератор, не значи че съм философ. Визуалното и вербалното изразяване са две различни неща и малко хора са успели да преодолеят тази пропаст без да се сринат в нея с гръм и трясък. Наистина ти препоръчвам Ролан Барт и неговата "Camera lucida". Много приятен, елегантен стил, без излишна викторианска претенциозност, но успя да ми размести някои пластове в главата.
Като ти казах да гледаш картини, нямах предвид форума. Кой ти е любимия художник?

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна