Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля HEEEELP
Автор: thunder2006   
Дата:   18-01-06 19:47

Сложих снимка на мястото на логото и не мога да върна оргиналното.Защо като копирам снимки от компа на фотоапарата ми дава грешка и не се отварят.Апарата е PRAKTICA DCZ 5.3.Не се смейте още съм зелен

Отговори на това съобщение
 Re: Моля HEEEELP
Автор: holden   
Дата:   18-01-06 20:07

То не е за смях а за сълзи. Първият ти въпрос не мога да го разбера. Имаш предвид снимката на профила тук ли?

За вторият въпрос: кажи каква грешка ти дава. Цитирай буквално за да можем да ти помогнем. Кажи и какъв компютър използваш, операционна systemа и графичен софтуер които имаш инсталиран.

Дата:   18-01-06 20:42

При включване на фотоапарата излизаше логото на фирмата PRAKTICA.Докато разучавах менюто дадох на една снимка да стане лого.И сега при включване излиза снимката и не мога да върна старото лого.Снимки от компютъра само ги копирам на мястото където се събират снимките на фотоапарата при снимане.Като включа фотоапарата на самият файл пише ERROR.Операционата ми система е WINDOWS XP SERVICE PACK 2 Нямам графичен софтуер освен този на операционна система.

Автор: darksorrow   
Дата:   18-01-06 20:45

Ау как се дразня като някой вика хелп, като че мре...

Дата:   18-01-06 20:48

Дразниш се защото не си на зор.А на мен апарата ми е на два дена и съм още гола вода,[smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   18-01-06 20:54

може би трябва да форматираш картата и да оставиш апарата без батерии няколко дена да си ресетне настройките... от това което обясняваш ми звучи все едно апарата си е объркал файловата организация

нинам

Автор: krassimire   
Дата:   18-01-06 20:58

Някои апарати просто не четат кви да е JPG-файлове, освен собствените.

Дата:   18-01-06 21:11

Никой ли не може да ми каже конкретно за какво става въпрос

Автор: de5   
Дата:   18-01-06 21:23

за какво ти е да копираш снимки в апарата ?
ако искаш да ползваш картата като флеш памет ползвай четец.

Автор: ogimag   
Дата:   18-01-06 21:27

Втория въпрос не го разбирам. Но на първия. Не е такава болка, че не се показва логото а снимка. Но дори и така да е- виж в упътването дали би могло да се върнат заводските настройки на апарата от менюто. Би трябвало да може. И по-споко! Дишай дълбоко и бавно...

Публикацията е редактирана (18-01-06 21:36)

Автор: migata   
Дата:   18-01-06 22:30

сигурен ли си, че задачата има решение? прочети документацията на апарата - за колко такива има памет. може новата да си я е записал на мястото на "заводската" и да няма възстановяване. а като се опитваш да качиш някоя друга, какви са изискванията (jpg, tiff, raw... и с какъв размер).
какво ли си качил, че е толкова зор да го смениш !?!?!?!?

Дата:   18-01-06 23:39

снимките които апарата прави са jpg, а най-малката резолюция е 1024x768[smilie11]

Автор: peter_d   
Дата:   19-01-06 00:46

Sledvashtia pat poveche E-ta slozi na helpa.

Автор: orlin   
Дата:   19-01-06 07:05

За логото си прочети инструкцията. Не може да няма връщане към първоначалните настройки.
Защо не можеш да виждаш снимките качени от компа е по-сложен въпрос. Предполагам че бъркаш нещо в организацията на файловете. Или са означени по друг начин (примерно ако не са от този фотоапарат), или ги слагаш не където трябва.
Не знам за какво ти е да ги виждаш на самия фотоапарат, единствената причина която се сещам е за да ги покажеш на някого някъде където няма компютър. Заобиколи проблема като примерно поканиш дамата в къщи, вземеш предварително едно шампанско, приятна музика и т.н. ... :)

Дата:   19-01-06 21:44

ако съм разбрала добре под "лого" разбираш картинката, която се появява на екрана на фотоапарата при включване. това няма нищо общо със снимките, които снимаш и са на картата на апарата.
в този случай - включваш компютъра и апарата към него. пускаш софтуера на фотоапарата (не може да няма такъв) и търсиш настройки на фотоапарата - име на собственика (слага си го към служебната информация за всяка снимка), дата, час и т.н. оттам трябва да намериш и избор на лого.
а за това, че си качвал от компютъра на картата на апарата - с windows explorer ли? тогава пък обратно спасяваш всички .jpg от картата, разкачаш от компютъра и след това казваш на фотоапарата да си форматира картата.
на всички, които го знаят - ИЗВИНЯВАЙТЕ!!!

Автор: Стоев   
Дата:   19-01-06 21:48

thunder2006,
Вземи си оправи заглавието на темата в първият постинг [smilie9]

Ако бях Админ щях да пратя Тема с подобно заглавие у трета глуха... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   19-01-06 21:58

недей бе, Стоев! толкУ зор беше докато го напиша [smilie25] [smilie21]

Автор: Стоев   
Дата:   19-01-06 23:02

migata,
писането с големи букви добре знаеш че означава "крещене", а искането на "помощ" в заглавие - нещо спешно.

В случая е тъпо [smilie23]

Онуй за копиране на снимки от компа в апарата не коментирам....

Автор: MMarkov   
Дата:   19-01-06 23:34

Действително има апарати, които не четат всякакви *.jpg файлове. Аз го имах същият проблем с HP. Снимка която само съм я завъртял в компа и съм я записал отново на картата със същото име и в същата директория, фотоапарата не я четеше. Разбира се това не го смятам за проблем, защото компа си я чете и си я сваля от картата без проблем. Извода за мен е че не трябва да се пипа в директорията със снимките на апарата. Ако искаш картата да се ползува само като носител, това е отделен въпрос.Пиши най -добре в новосъздадена директория и я ползувай само от PСто.

Автор: bc   
Дата:   19-01-06 23:37

И аз съм с Практика, не може да се качва от компютър на фотоапарат, само обратното, ама то е и логично...

първа  назад  1     всички  напред  последна