Автор: ejko
Дата: 18-01-06 12:13
Добре аз като и без това снимам за без пари, защо трябва да се чувствам обиден, че няма да ми платят и този път! Ако някой ме спре и ми каже, пич така и така, много ми харесва тази твоя снимка, пари няма да ти дам, но ще я направя известна и името ти ще стой до нея и всеки ще знае, че е твоя, сигурно няма да му се обидя! Напротив! Спомням си преди време NG бяха избрали от много кандидати една фотографка и наградата беше да я пратят да заснеме някакви кадри в Индия за списанието! Поемаха пътя и разходите и издаването на статия за нея, а момичето беше много радостно, че ще прави това, което обича и е намерила признание и има свободата да снима каквото и харесва и то ще бъде издадено!
Но не ние тук все си мислим, че някой ни се подиграва! От това най-обидени са професионалните фотографи, защото, някой им краде хляба, но аз ако искам да си купя снимка от тях с права с неограничено многократно използване без да споменавам името на автора сигурно за 200лв ще се съгласи и аз като го изпъна на 150кв.м. ще се сърди ли или как....?
Просто всички сме много велики, а може би няма защо!
Друг е въпроса, че първата тема беше некоректна спрямо Форума и обидна за собствениците на сайта....
|
|