Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Авторът не желае да гласувате за тази снимка
Автор: ring   
Дата:   15-01-06 16:45

И така - събитията от последните дни ми дадоха идеята за тази тема. [smilie5] Напоследък доста често започнах да срещам автори, които не желаят да се гласува за снимките им [smilie21] - било поради несъгласие със системата за оценяване, било поради причината, че за тези автори точките не са критерии, било поради некви си други съображения.... [beer]
Тези автори имат неща, които задължително трябва да бъдат видени [smilie24] но тъй като не желаят гласуване и техните снимки не фигурират нито в Рейтинг А нито в Б, профилите им си остават в девета глуха. [smilie10]
Идеята ми е следната - да се направи галерия "Без Рейтинг" [smilie24] . В тази галерия да се слагат снимки само от авторите, които не желаят гласуване. Според мен няма нужда от подгалерии "портрет", "всичко останало", "голо тяло" и т. н. ... Изсипват се снимките накуп, под всяка снимка си има име на автор, и който иска може без проблеми да разгледа снимките, да напише коментар, а не да се рови из форума като 'алтав [smilie5]

[beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Авторът не желае да гласувате за тази снимка
Автор: newdiletant   
Дата:   15-01-06 16:55

Ринг, подкрепям напълно идеята ти, за специална такава галерия, иначе всеки, който не желае гласуване, може да бъде само случайно видян[smilie24]

Автор: svetalcho   
Дата:   15-01-06 16:56

има хляб в това предложение.....

Автор: 6traka4a   
Дата:   15-01-06 16:58

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   15-01-06 17:01

И не само това - когато се отваря първа страница на форума, от страни в дясно се показват последно качените снимки за деня. В случаите, когато снимката е на автор, който не желае гласуване, под снимката стои рейтинг 0!!![smilie10] И какво се получава - някой влиза, вижда снимка с рейтинг 0, изобщо не я отваря, и така снимката остава невидяна от повечето хора (защото в повечето случаи потребителите на този форум малко или много се влиаят от "точиците")[ezik] . А има наистина страхотни неща, които си заслужава да бъдат видени. [smilie24]

Автор: Mimic   
Дата:   15-01-06 17:08

То пък мнението на тези, които се влиаят от точките и отварят само снимките с високи рейтинги да знаеш колко е меродавно ... пука ми дали ще ми отворят снимките ... [smilie8]

Дата:   15-01-06 17:10

явно си я мислила тази идея, отново си права[smile], дано да забележат тази тема, администраторите, не са малко хората, които пускат снимките си без гласуване и повечето от тях на мен лично са ми неизвестни, освен това, самото рейтингуване не е особено реално, защото говорим за група от хора, които се познават и това влияе на взаимооценяването. Аз лично отдавна не вярвам в рейтингът. Анонимността в известна степен прави някаква корекция, но до някъде[smile]

Автор: volokin   
Дата:   15-01-06 17:12

да, ама правейки такава галерия, тя един ден ще се напълни със снимки за негласуване и те отново ще потъват между себе си [smilie2] Т.е. това което изтъкваш като причина за такава галерия е просто невалидно.
В крайна сметка би трябвало на всички да ви стане ясно, че гласуването не е за качествата на снимката, а за нейното изплуване, демек гласувайки аз казвам това трябва да се види.
Предлагат по тази логика да се махнат оценките злато сребро и т.н. а да се сложи нещо от сорта:
"задължително да се види от останалите" = злато; "би трабвало да се види" = сребро и "не е лошо да се види" = бронз. Тогава точките да не се показва от системата, за да няма точкогонство между посетителите, а да се имат предвид само от базата данни за пресмятането на класирането напред - назад.

Автор: suny_s   
Дата:   15-01-06 17:14

Браво за идеята,ring
.[smilie3] Много си права, подкрепям я!!![smilie24] [smilie24] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Публикацията е редактирана (15-01-06 17:16)

Дата:   15-01-06 17:15

Волокин,
ами като в галерия рейтинг А/Б в рамките на 24 часа да има видимост, после би могло снимките там да се подреждат по броя на коментарите, това също е вид рейтинг, ако има повече коментари, снимката или е много добра или е много лоша[smile]

Публикацията е редактирана (15-01-06 17:16)

Дата:   15-01-06 17:24

Това за коментарите не е лошо, само че 90 % или не могат да коментират, или ги мързи или си нямат идея от фотография. Това че една снимка е направила силно впечатление на някой не значи че непременно е шедьовър, пък бил и той от ранга на Ансел Адамс. На мен например силно ме привличат планински пейзажи, и повечето пъти никога не се замислям дали са правени както трябва. По същият повод, веднъж на изложба на Световното прес-фото, отивайки с надеждата да си анализирам кадрите, спрях изобщо да гледам на тях като на фотография, а просто като на информация и събития по Земното кълбо с мрачни послания.
Анализът на фотографиите не е изобщо хапка за всеки и не е с голяма стойност. Не значи че не трябва да го има, но едва ли би могъл да служи като класация. От друга страна трябва да има начин добрите, различните и оригиналните кадри да излизат на бял свят пред другите. Явно хората няма да разберат, че точките не са оценки за тяхното можене/неможене да снимат, за това смятам, да се заменят с нещо по символично или изобщо да не се виждат.

Дата:   15-01-06 17:27

А, и още нещо се сетих. От друга страна именно точките пък карат някой автори да пускат, събуждайки в тях състезателни емоции. Предполагам, точно тези авори ще се обезкуражат и интересът им към фотографията ще се изпари [smilie3]

Дата:   15-01-06 17:31

и за коментарите е вярно, но пък ако има такава отделна галерия, тези снимки има вероятност да се виждат от повече хора, като една отделна група, така потъват в албума напълно. Абе не знам, то винаги има хубава и лоша страна на дадено нещо. Не се знае дали броят на авторите, отказали се от рейтинг да се увеличи прекалено.[smile]

Автор: n1x0n   
Дата:   15-01-06 17:33

Те тези нямат интерес към фотографията, а към точките. [smilie5]

Идеята на ring e чудесна, трябва да има отделна галериа за подобни хора.

Дата:   15-01-06 17:49

Mimic - щото пък на мен как ми "пука" ...[beer] [smilie5] и защото много добре знам, че мнението на тези хора не е меродавно, за това и съм забранила гласуване под снимките си. Предпочитам един добър коментар от който да извлека поука, да подобря техниката си или каквото там (нали съм си аматьорче [smilie5] ), отколкото 2-3-4-5-...200 точки. [shtrak]

volokin - в тази галерия снимките ще са само за да бъдат видени от повече хора. И изобщо не става дума за гласуване... [shtrak] който иска - нека си гласува, снимки в сайта - бол. Аз не искам да се забрани гласуването по принцип... Няма такова нещо. Молбата ми е да има едно местенце и за тези автори. [smilie24]
Малко трудно взе да ми става отварянето на 12-13 прозореца на експлорера, за да заредя профилите на някои от авторите, които не желаят гласуване, и да видя какво са пуснали последните дни, защото тях ГИ НЯМА в рейтинг А или Б... [beer]

Дата:   15-01-06 17:52

newdiletant
Дата: 15-01-06 17:31

Не се знае дали броят на авторите, отказали се от рейтинг да се увеличи прекалено.[smile]

едва ли [smilie5] [smilie5] [smilie5] ..нема "далавера" тука [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Дата:   15-01-06 18:05

Ринг, ами не знам, аз толкова се отегчих от тия рейтинги, че ако се измисли такава 3 група директно се включвам, а съм сигурна, че има и други отегчени от това не особено реалистично оценяване. Някой може да се хване за думата "не особено реалистично оценяване" и да направи някой трактат по въпроса. А то работата е по-проста, писна ми май да ме оценяват, но пък ако си пускам снимките без гласуване, съвсем ще потънат и ще е абсолютно безмислено да ги пускам, за това не съм влязла още в тая групичка.[smile]

Дата:   15-01-06 18:08

newdiletant - не е страшно да си в "групичката" [smilie5] [beer][shtrak] Знаеш ли кво е весело [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: chukov   
Дата:   15-01-06 18:29

Аз съм твърдо "ЗА"

например вчера щракнах копчето мои снимки в любими и видях толкова много кадри, които съм пропуснал

Много приятно се изненадах.

Много гадно потъват хубавите снимки от масовия ъплоуд.

Нямам време всеки ден да преравям форума и като седна след 5-6 дена и те са се насъбрали няколкостотин снимки.

И да е имало нещо хубаво то ще съм го опуснал безвъзвратно

Ако има такъв раздел, щото нали се предполага, че обикновено можещите и тия, дето не се нуждаят от доказване пред някого или точкуване, са тия дето пускат снимки без коментар. Има голям шанс скопосните неща да се видят именно там.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   15-01-06 18:33

Чуков,
терминът "скопосан" бие патката с патладжан по главата [smilie5]

[ezik] [ezik]

[beer]

Дата:   15-01-06 18:54

Що бе Стоев
Сефте ли чуваш скопосен?

Дата:   15-01-06 18:56

Например
Теди Бургазлиева е скопосна пичка
демек издокарана направена пичка.

Тоест не е лембезе. [smilie5]

Дата:   15-01-06 19:02

chukov - Теди Бургазлиева е скопосна пичка
демек тунингована пичка.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: parolphoto   
Дата:   15-01-06 19:09

Ако се гледа реално на нещата , за хубавите фотки не се гласува ! защото няма какво да се каже ![shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   15-01-06 19:22

Ей ама верно е як тунинга там майка му.

Няма там някакви мюхмюзлюци.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна