Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво означава "Артистична фотография"
Автор: ksuhorukov   
Дата:   15-01-06 10:30

Малко е тъп въпроса, но бих желал да науча в какви граници трябва да са снимките за да попаднат в категорията "Артистична фотография". Т.е на каква тематика трябва да са.

Отговори на това съобщение
 Re: Какво означава "Артистична фотография"
Автор: J0R0   
Дата:   15-01-06 10:51

Ами, най-елементарното разделение е, че когато със средствата на фотографията информираш публиката за нещо - това е репортаж, когато изразяваш чрез снимката си лични усещания и настроения - това е артЪ.
Разбира се тия неща никога не са в чист вид, една снимка би могла да бъде и двете едновременно или нито едното нито другото...

Автор: volokin   
Дата:   15-01-06 17:37

Ами отивайки да снимаш любимият си президент на митинг, ти можеш да го направиш по два начина: единият е просто да направиш кадъра по всички правила, с нужния обектив, с нужния ДОФ, филм, цвят и толкова.
Другият е, после като манипулираш снимката я с фотошоп, я в тъмната стая, да направиш любимият си президент, примерно по-голям и дълъг от всички останали на митинга, показвайки така величието му и хиперчовешкото в него, или смалявайки го и моделирайки неговата фигура, като такава която да наподобява джудже, с несъразмерни крайници, глава и т.н. да изтъкнеш грозното в него и по този начин намалявайки "предимството" му като нещо повече от останалите простосмъртни.
Няма рязка граница между двата метода, но със сигурност на двата полюса стоят основните разлики между този вид фотографии.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-01-06 17:55

"Артистична" фотография е нов термин, добиващ гражданственост като заместител на художествената (ART)фотография единствено у нас.
Преди вероятно е нямало такава, затова не се пишеше и описваше по книгите и изложбите [smilie5]
"Артистична" фотография вероятно има за цел да замести понятието "Художествена", като всъщност може да се вмести само като частност във него.
Артистична - това значи представление, постановка, аранжировка, интерпретация.
Сам виждаш, че това е частност от художествената фотография.
Не всичко останало е репортаж [smilie5] [smilie7] [smilie25]
Колкото и да ни е мъчно за ЕГО-то ни, то твореца около нас е създал доста по-красиви неща.....дълбоки сюжети...и дълбини за духовно изследване....от това което ние можем да го интерпретираме в една ограничена среда.
Силата на фотографа е просто да успее да ги види и акцентира - а не да ги "пресъздава"[smilie5] [smilie7]
Вероятно началото на този термин се дължи на простия факт, че у нас само в НАТФИС се преподава фотография...или поне там е "върха на сладоледа"[smilie5]
В България всяко величие гледа да промени азбуката, по свой образ и подобие [smilie18]

Автор: niavaah   
Дата:   15-01-06 18:19

volokin [smilie24] [smilie6]

Автор: Brummaker   
Дата:   15-01-06 18:26

За мен и едно цвети може да е артЪ [smile]

зависи кой и как го гледъ [smilie3]

[shtrak] [shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   15-01-06 20:50

Враже [smilie24]

И халба бира също [beer] [beer] [beer]

Дата:   16-01-06 09:48

Точно това имам предвид. Може ли цветя в макро да минат за арт?

Автор: TpEcHaT   
Дата:   16-01-06 09:49

ko ne mi gi izteposash kato karti4ka za 8mi mart ot bai Toshovo vreme [smilie21]

Дата:   16-01-06 09:50

Рагледайте в профила ми. За тези цветя иде реч.

Дата:   16-01-06 09:51

to4no zatva staa duma
ujasni sa [smilie10] [smilie21]

Дата:   16-01-06 09:57

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/escj7156.JPG
https://photo-forum.net/image_remakes/TpEcHaT_1137398189_2_1136529357.jpg

[smilie21]

Автор: zoomaniak   
Дата:   16-01-06 09:57

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re: Какво означава
Автор: dashrendar   
Дата:   16-01-06 09:59

Аз пък мисля, че артистичната фотография е тази, направена от хора артисти, ето например, Симо Лютаков е артист в театъра и прави артистична фотография. Ми това е.[smile]
Извинявам се за тъпия отговор.

Публикацията е редактирана (16-01-06 10:14)

Автор: sounder   
Дата:   16-01-06 10:02

хахахахахахахахахааххаха [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   16-01-06 10:06

Треснат, не мислиш ли, че малко или много проявяваш неуважение към скромния ми опит. Зададох простичък въпрос и очаквах само отговор без квалификации и подобни гаври с моите снимки.[smilie2]

Автор: ejko   
Дата:   16-01-06 10:11

Абе пич снимай си картички за 8-ми март ако естетическото ти чувство ти го подсказва[smilie3] Мани ги тези артистично фотографски глупости! Ако за теб начина да изразиш себе си е чрез снимка за 8-ми март..., давай смело, важното е да ти доставя удоволствие! То така или иначе, както казва брат ми понякога... "Нинджа не се става, нинджа се ражда...".... ако ме разбираш... Всичко е до вътрешна нагласа [beer]

Дата:   16-01-06 10:29

Просто исках да се ориентирам в категориите на фотографията. Искам да участвам на конкурса 100-те снимки на Коника и незнам дали изобщо аз снимам на подходяща тематика. Това беше единствената цел на въпроса ми. Репортажна фотография съм по-запознат какво означава. Лошото обаче е, че срещам подигравки, вместо да е обратното... да те окуражи някой.

Автор: Marillion   
Дата:   16-01-06 10:38

ksuhorukov - мисля, че те ориентираха в дебрите на артЪ. Според мен трябва да почетеш малко повечко литература по въпроса - нали си жаден за знания. Може и на по бира да го обсъдим някой ден в Бургас. Хората правят всяка седмица сБирки.

Дата:   16-01-06 11:02

Marillion, аз съм кореняк бургазлия, ама от 4 години съм Пловдивчанин (уча в Пловдив). Но възможността не отпада :)

Автор: PLAGIATO   
Дата:   16-01-06 11:21

артистична фотография? а правиш ли разлика между художник и бояджия?!? между бодиарт и татуировка... между суха храна и специалитета на готвача

меко казано тъп въпрос[ezik]

Дата:   16-01-06 11:25

Plagiato, тази категория е решена от журито на конкурса 100-те снимки на Коника-Минолта. Не съм го измислил аз. Аз разликата я правя и именно затова задавам и такъв "тъп" въпрос. Защото нещо не ми се "връзва".

Дата:   16-01-06 11:31

ми щом си захапал така буквално заглавието твой проблем. Ти кандидатствай със художествена фотография за категориятта "артистична" пък ако спечелиш ше черпиш по била[smilie18]

Дата:   16-01-06 11:49

Plagiato, ОК батка, обаче ти разбираш ли какво означава начинаещ? Аз съм начинаещ.. Снимам това, което ми харесва, снимам и наслука, пък то после вземе че излезе интересно. Нали трябва да се науча да правя разлики между художествена, артистична, репортажна...ситгурно има и други видове. Къде мога да намеря инфо за всяка кагегория? Това ми трябва.

Дата:   16-01-06 12:03

не може да се НАУЧИШ да праиш разлика ако не я правиш вътрешно(инстинктивно). Няма схема с готови композиция, светлина и сюжет, които да направят дадена снимка щедьовър!

Исках да кажа снимай пращай пък каквото сабя покаже!

а... и гледаи снимки! Това ще щлифова окото ти, но няма да те научи да виждаш кадрите през обектива (това си е вътрешно)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна