Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 XPAN
Автор: anti_photoshop   
Дата:   14-01-06 20:38

Имате ли впечетления от "X" серията на "Hasselblad"?
В една категория ли е с Leica M6?
Постоянно се говори за новия 22,39 и тн. цифров, някои снимат с 500 или 501 серията- но никъде не съм видял/ прочел нещо за Xpan. Апарата не е нов модел, и все пак не може да не е качествен.
Интересно как се изкарват снимки с формат на кадъра 24x65мм. във фотото на пазара!?

Отговори на това съобщение
 Re: XPAN
Автор: volokin   
Дата:   14-01-06 20:42

Убиец е, аз лично дълго мислих дали Лайка или Х-пан. Е Лайка.
Основно нещо което трябва да знаеш: ако снимаш панорама, без статив не става!
Оптиката е на нивото на Лайка, то ясно защо. Функционален е, повече от събратята си. Хамър![smilie24]

Дата:   14-01-06 20:55

Мерси за отговора. Това исках да прочета.
Как стоят нещата с обективите? Не питам за качество на лещите или за $$$[smilie5] само 3-4 обектива срещу доста повече при M6???[smilie11]

Дата:   14-01-06 21:00

Това последното не го разбрах, кое е повече от кое?

Дата:   14-01-06 21:11

Hasselblad-a предлага 3 обектива за Xpan /поне аз за толкова знам/
При M6 има много по-голям избор от обективи. Не че започвам да си купувам от пазара домати, и изкам да има повече за салатата- все пак каква е причината шведите да не направят 10 обектива за Xpan-a. Сигурно са се насочили 99% към др. средноформатни модели...

Автор: optima   
Дата:   14-01-06 21:14

Xpan"a е стахотен фотоапарат.Два формата ,[smilie24] [smilie24] перфектна оптика.!!

Дата:   14-01-06 21:26

причината е, че на практика формата на двойния кадър отговаря на 6х7 формат, а все пак обективите са компактни сравнени с 6х7. Представи си каква трудност е изработката им, с тази големина и съответното качество.[smilie24]

Автор: ionix69   
Дата:   14-01-06 21:31

Който иска, да чете: http://www.rangefinderforum.com/forums/forumdisplay.php?f=7

първа  назад  1     всички  напред  последна