Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 pomo6t obslujvat ni... ko6mari vuv konica...
Автор: muu   
Дата:   14-01-06 18:07

понадоло има поста на кирилица...
благодаря на джьмбо...

ima6e edno vreme takava rubrika vuv vesnik stur6el... dnes si q pripomnih otblizo.v digitalnata konica sre6tu pilonite na ndk.minalata sedmica vidqh 4e predlagat usluga skenirane na film i zapis na cd.bqh vzel edna konica da si probvam noviqt nikon F2 i re6ih da gi probvam,ako stava bi me oblek4ilo s skeniraneto na ogromniqt mi laika arhiv.vzemam si diska zna4i i u4tivo mi predlagat da si go razgledam dokato mi klasirat filma,ok,ama na vsi4kite kadri nqkakva 4erta otdolo.pitam dali q ima na filma/nqma q/i edno devoi4e kazva ne,tova e pra6inka az si poznavam skenera?!? ok, slu4va se .kazvat da 4akam 5 minuti 6teli da go preskenirat i mi pribirat filma.4akah 30 min.no ne za tova sa ditirambite.pribiram se i otvarqm kadrite v 6opa...4udo na 4udesata 5 mp skan v tif,prili4en cvqt,re6avam 4e mai stavat i vdigam na 100%.ujas!!!stra6en piksel,kato pre6arpvan jpg...kazvam si takava im e ma6inata ama 6te pitam,ta da znam vse pak.ina4e sam dovolen ot printovete im ,kopiram pri tqh 25x38 sm ot digitalkata i stavat savsem prili4ni.
ta minavam dnes da pitam taka li izlizat skanovete po princip ili ima nqkoi sharpen po uslovie koito e skapal rabotata i popadam na su6tata hubavica.daite vika diska taka ni6to nemoga da vi kaja.davam ,puska na komputera i kazva:a, pomnq az go skenirah ma filma be6e mnogo tumen.breh. vadq filma ma toi ne e tumen i si e ravno eksponiran....tq kazva :tova ne vi e problem na komputer po4ti ne se vijda ,a na kopie do 20 x 30 voob6te nqma da go ima.breh , az zna4i sum idiot.gledam tq otvorila snimkata v nqkakuv maikrosoftski ofis ...leko vzeh da se iznervqm.ne sum hodil da se karam ,ili da iskam da mi skenira filma treti put!prosto iskah da pitam taka li im izlizat skanovete!da znam ,za6toto za mene takiva ne vur6at nikakva rabota.ne mi e za 15te leva deto sam im platil...ta kazvam i : da go otvorime v foto6op i 6te vidite...otvarqme ,digam na 100 procenta i ad!a devoikata produljava da mi govori 4e ne bilo problem. za vas kazvam i ,moje i da ne e no az rabotq za pe4at i podobno ka4estvo ne me topli,a tq mi kazva 4e govorq gluposti i tova deto sam gledal bilo prosto prevu!na 100% tiff v fotoshop!
e , ne sum o4akval koi znae kakvo ka4estvo ,no da mi obesnqvat 4e nqkakuv boklue e super i az ni6to ne razbiram e prekaleno!az takiva prevuta poslednite 15 godini gledam i obrabotvam vseki den,vse pak taka si vadq hlqba.
sigurno menajera na firmata 6te kaje 4e e mnogo trudno s kadrite.da ,taka e! no kadrite stavat takiva kakvito gi napravqt rukovoditelite...
ta taka. aman ot obslujvane... tamun se zaradva6 na ne6to i te vzemat ta se oserat.jalko....

pusnal sam kadro v profila:
https://photo-forum.net/i/256983&USER_ID=10448
ima 100%krop i cql kadar...

Публикацията е редактирана (15-01-06 19:12)

Отговори на това съобщение
 Re: pomo6t obslujvat ni... iz sferata na uslugite...
Автор: gorbi   
Дата:   14-01-06 18:09

№&*)№&*)№)&*№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&
%№%&№%№%(&%%%№%№%№%(&№%(&№%(&№%№%(&№%№%№№%№%$$#№@$#@
%№&%(№%(№%(№%(№%(№%(№%(&№%(№%(№%(&№%(№%(%(&659
%№&%(№%(№%(№%(№%(№%(№%(&№%(№%(№%(&№%(№%(%(&659№&*)№&*)№)&*№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&
%№&%(№%(№%(№%(№%(№%(№%(&№%(№%(№%(&№%(№%(%(&659№&*)№&*)№)&*№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&№)*&

Автор: Mimic   
Дата:   14-01-06 18:12

Баси прочетох ти мъките ама направо ми се взе здравето ... толкова пост на латиница си е баси ... [smilie8]

Автор: джъмбо   
Дата:   14-01-06 18:15

имаше едно време такава рубрика във весник стършел... днес си я припомних отблизо.в дигиталната коница срещу пилоните на ндк.миналата седмица видях че предлагат услуга скениране на филм и запис на cd.бях взел една коница да си пробвам новият никон Ф2 и реших да ги пробвам,ако става би ме облекчило с скенирането на огромният ми лайка архив.вземам си диска значи и учтиво ми предлагат да си го разгледам докато ми класират филма,ок,ама на всичките кадри някаква черта отдоло.питам дали я има на филма/няма я/и едно девойче казва не,това е прашинка аз си познавам скенера?!? ок, случва се .казват да чакам 5 минути щели да го прескенират и ми прибират филма.чаках 30 мин.но не за това са дитирамбите.прибирам се и отварям кадрите в шопа...чудо на чудесата 5 мп скан в тиф,приличен цвят,решавам че май стават и вдигам на 100%.ужас!!!страшен пиксел,като прешарпван йпг...казвам си такава им е машината ама ще питам,та да знам все пак.иначе съм доволен от принтовете им ,копирам при тях 25x38 см от дигиталката и стават съвсем прилични.
та минавам днес да питам така ли излизат скановете по принцип или има някои шарпен по условие които е скапал работата и попадам на същата хубавица.дайте вика диска така нищо немога да ви кажа.давам ,пуска на компютъра и казва:а, помня аз го скенирах ма филма беше много тъмен.брех. вадя филма ма той не е тъмен и си е равно експониран....тя казва :това не ви е проблем на компютър почти не се вижда ,а на копие до 20 x 30 вообще няма да го има.брех , аз значи съм идиот.гледам тя отворила снимката в някакъв майкрософтски офис ...леко взех да се изнервям.не съм ходил да се карам ,или да искам да ми скенира филма трети път!просто исках да питам така ли им излизат скановете!да знам ,защото за мене такива не вършат никаква работа.не ми е за 15те лева дето сам им платил...та казвам и : да го отвориме в фотошоп и ще видите...отваряме ,дигам на 100 процента и ад!а девойката продължава да ми говори че не било проблем. за вас казвам и ,може и да не е но аз работя за печат и подобно качество не ме топли,а тя ми казва че говоря глупости и това дето сам гледал било просто преву!на 100% тифф в фотошоп!
е , не съм очаквал кой знае какво качество ,но да ми обесняват че някакъв боклуе е супер и аз нищо не разбирам е прекалено!аз такива превута последните 15 години гледам и обработвам всеки ден,все пак така си вадя хляба.
сигурно менажера на фирмата ще каже че е много трудно с кадрите.да ,така е! но кадрите стават такива каквито ги направят ръководителите...
та така. аман от обслужване... тамун се зарадваш на нещо и те вземат та се осерат.жалко....

Дата:   14-01-06 18:15

sori,maca s koito go pisah nqma kirilica...mnogo se izvinqvam...
[smilie10]

Дата:   14-01-06 18:17

иначе за кониката говори с митко филипов той си следи хората

Автор: japanese   
Дата:   14-01-06 18:17

Публикацията е редактирана (14-01-06 18:21)

Дата:   14-01-06 18:18

jumbo kak go spretna tova? blagodarq...

Дата:   14-01-06 18:20

лесно АБВ пощата си има преводач
иначе имах един сайт за тази цел но го загубих

иначе като чета на латиница повече от 3 реда и се отказвам

Дата:   14-01-06 18:22

japanese,2000 i malko na 3000 i malko...
mojebi taka izliza takuv skan ot ma6imna,neznam no ne e v tova vaprosa...

Дата:   14-01-06 18:23

това са 6 мп = на 17 мб файл....

за какви 5 мб става въпрос???

Автор: Стоев   
Дата:   14-01-06 18:24

Аз нали съм по преводите в реално време....[smilie5]
Автор: муу
Дата: 14-01-06 18:07

има6е едно време такава рубрика вув весник стур6ел... днес си q припомних отблизо.в дигиталната коница сре6ту пилоните на ндк.миналата седмица видqх 4е предлагат услуга скениране на филм и запис на цд.бqх взел една коница да си пробвам новиqт никон Ф2 и ре6их да ги пробвам,ако става би ме облек4ило с скенирането на огромниqт ми лаика архив.вземам си диска зна4и и у4тиво ми предлагат да си го разгледам докато ми класират филма,ок,ама на вси4ките кадри нqкаква 4ерта отдоло.питам дали q има на филма/нqма q/и едно девои4е казва не,това е пра6инка аз си познавам скенера?!? ок, слу4ва се .казват да 4акам 5 минути 6тели да го прескенират и ми прибират филма.4аках 30 мин.но не за това са дитирамбите.прибирам се и отварqм кадрите в 6опа...4удо на 4удесата 5 мп скан в тиф,прили4ен цвqт,ре6авам 4е маи стават и вдигам на 100%.ужас!!!стра6ен пиксел,като пре6арпван жпг...казвам си такава им е ма6ината ама 6те питам,та да знам все пак.ина4е сам доволен от принтовете им ,копирам при тqх 25x38 см от дигиталката и стават савсем прили4ни.
та минавам днес да питам така ли излизат скановете по принцип или има нqкои шарпен по условие които е скапал работата и попадам на су6тата хубавица.даите вика диска така ни6то немога да ви кажа.давам ,пуска на компутера и казва:а, помнq аз го скенирах ма филма бе6е много тумен.брех. вадq филма ма тои не е тумен и си е равно експониран....тq казва :това не ви е проблем на компутер по4ти не се вижда ,а на копие до 20 x 30 вооб6те нqма да го има.брех , аз зна4и сум идиот.гледам тq отворила снимката в нqкакув маикрософтски офис ...леко взех да се изнервqм.не сум ходил да се карам ,или да искам да ми скенира филма трети пут!просто исках да питам така ли им излизат скановете!да знам ,за6тото за мене такива не вур6ат никаква работа.не ми е за 15те лева дето сам им платил...та казвам и : да го отвориме в фото6оп и 6те видите...отварqме ,дигам на 100 процента и ад!а девоиката продулжава да ми говори 4е не било проблем. за вас казвам и ,може и да не е но аз работq за пе4ат и подобно ка4ество не ме топли,а тq ми казва 4е говорq глупости и това дето сам гледал било просто преву!на 100% тифф в фотошоп!
е , не сум о4аквал кои знае какво ка4ество ,но да ми обеснqват 4е нqкакув боклуе е супер и аз ни6то не разбирам е прекалено!аз такива превута последните 15 години гледам и обработвам всеки ден,все пак така си вадq хлqба.
сигурно менажера на фирмата 6те каже 4е е много трудно с кадрите.да ,така е! но кадрите стават такива каквито ги направqт руководителите...
та така. аман от обслужване... тамун се зарадва6 на не6то и те вземат та се осерат.жалко....

пуснал сам кадро в профила:
хттп://пхото-форум.нет/индеx.пхп?АПП ACTION=ГАЛЛЕРЪ IMAGE&ИМАГЕ ID=256983&УСЕР ID=10448
има 100%кроп и цqл кадар...[smilie5] [smilie5] [beer]
Малий ...

Джъмбо ша ми вземеш лебеца бе [beer]

Публикацията е редактирана (14-01-06 18:26)

Дата:   14-01-06 18:24

sorry ti si go beshe napisal de ....ami i na men taka mi gi skaniraha koagto vidiah i az popitah dali ne sa sharpvali no mi kazaha che ne sa..no fototo beshe drugo..

Дата:   14-01-06 18:29

japanese,da,sigurno nqma smisal da se skanira taka.az pusnah prosto da vidq kak e ama si skusah nervite...
jumbo trqbva da go namerq toq prevoda4![smile]
5mp imah predvid,moje da sum sburkal nevolno.

Дата:   14-01-06 18:29

стоев патко такава сопри се бе нали виждаш че съм го транслирал [smilie18]

Дата:   14-01-06 18:31

ami tezi koito sam si skanirah > 2000 X 3000 e 17mb fail v tiff.. kolko e sa golemi tvoite failcheta na diska>?

Публикацията е редактирана (14-01-06 18:39)

Дата:   14-01-06 18:33

това не го ли казах вече?

Дата:   14-01-06 18:36

ami ne razbiram mnogo i az no ako otkriete foto kadeto da ne skanirat taka svirkaite ...inache drugia variant beshe 1.5 leva na kadur .. loshoto e che dori kogato skanirah s sobstven skener nikon coolscan V ED procesa e strashno baven !!neznam vse si mislia che sas skapi skeneri ne bi triabvalo da e taka i mi interesno kak stava cenoobrazuvaneto na uslugata v fototo..

Автор: TpEcHaT   
Дата:   14-01-06 18:59

che to takova ka4estvo vadyat po drugite fotota za 2 lv hehehe [smilie21] [smilie18]

Дата:   14-01-06 19:01

http://peter.ostava.com/up/00004.jpg
na glei kvo stava ... ISO 200 film mama mia [smilie10]

Автор: volokin   
Дата:   14-01-06 19:02

Скан на 2900 ДПИ 8 битов е 35 МБ, 16 битов съответно 60 МБ (все пак това зависи от скенера) но не трябва да е голяма разликата.

между другото точно тук е мястото да пускате такива теми, че иначе няма спиране. Темата трябва да се казва, ПОВЕЧЕ НР ХОДЕТЕ ТАМ.

Който иска да остане в бизнеса, ще се научи да си уважава клиентите, ще си сложи свестен персонал, ако трябва ще го обучава.

Дата:   14-01-06 19:03

moito myaza kato izkarano ot Googleearth.com [smilie18]

Автор: iliansky   
Дата:   14-01-06 20:33

Треснат,сега разбрах кой е дал инфо на тия дето обраха банката пред 310-ти блок[smilie3]!!!!Снимал си отгоре-и хоп на айдуцитееее!А в Гуглето изглежда по-добре[smilie18]!!!!

Дата:   14-01-06 23:38

q po dobre kajete,ako nqkoi znae ,voob6te v nqkoe digitalno foto ot takova skanirane ot laika mogat li da napravqt 5-6mp tif failove s prili4no ka4estvo.imali smisal ot takova meropriqtie?
[beer]

Автор: athom   
Дата:   14-01-06 23:44

Ааааа!
Баси гадното!

Аз си го бях харесал студиото именно заради скана им.

Пфу!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна