Автор: Mobby_Dick
Дата: 13-01-06 12:04
PENTAX винаги са били част от голямата японска петорка, и не виждам причина да не са!
Правели са и продължават да правят качествени апарати и оптика във всички класове и формати, вкл. и дигитални.
Ако погледнем в средния формат, то там са в голямата световна петорка
Средноформатните им обективи са легендарни. Имат модели, дето са световни лидери - цената също е голяма.
Ако сложим черта на пазара на филмовите тела, аз в тях виждам една голяма база за производство и пазар в бъдеще на дигитални средноформатни тела и модули.
Убеден съм, че скоро на този пазар ще има голям бум, последван от голям срив в цените надолу в по малките формати
В любителския клас DSLR вървят по пътя на Canon, Nikon без много да се увличат Кропфактор апарати засега, но само 2 модела, който никак не са лоши, и си имат своите качества и предимства.(всички знаем за работната отсечка на Pentax, и съвместимостта им с М42. Всички знаем за пентаксовите обективи на М42)
Относно рекламното им присъствие - аз винаги съм получавал достатъчно информация за моделите и апаратите. Присъстват на всички изложения, в брошури и списания, ИТ, както и на пазара ни.
Учуден съм на това твърдение!!
Не бих сравнявал присъствието им с това на Canon, Nikon. Тези фирми предлагат ограничен асортимент на нашия пазар...другото е по поръчка и доставка. За цените не ми се говори ...особено за липсата на сервиз на втория, които няма и пряк дистрибутор у нас, а дистрибутора на първия също доставя нещата след поръчка и чакане, и цените никак не са световни.
Какво да сравняваме?
И Pentax и Minolta не са особено популярни и притежавани фотоапарати всред потребителите на форума, но това нищо не означава, още по-малко трябва да си правим изводи на тази база.
|
|