Автор: Mobby_Dick
Дата: 01-12-03 23:39
best !! Няма равен. Обектива няма равен !! Цайс дават лещи и схеми на Сони, за 717, 808..но все пак там са решили зоома да е доста дълъг (ан. 28-200), което е известен компромис, предполагам, и не може да е друго яче, а блендата до 2.8. При summicron на Leica зоома е по-къс, а блендата 2 - 2.4.
С друга оптика просто не ми се прави сравнение, които не е снимал - може да чете характеристиките, а които не може да чете, да влезе в техномаркет и да гледа, кои обективи са най-големи отпред , въпреки, че камерите там са 2-3 модела назад още, но обективите са същите или почти същите, дори на 2 мгп. камери (което си е разхищение на скъпоценна оптика, според мен, въпреки че са доста скъпи, и има защо). Ето това го снимах снощи, на бленда 2 и скорост 1/2 от ръка с Leica Digilux 1. Матрицата не е на лайка, но е доста добра, може би най-добра в този размер (иначе Leica надали щяха да правят оптиката). Разбира се, в този размер матрица не снимам на 200-400 ASA почти, но на 100 ASA при нея(разбираи около 400 на филмите ) резултатите са прекрасни дори при дълги експонации. Хората са го казали - "аналоговия цифров апарат!!" Цената на LEICA DIGILUX 2 вероятно ще е поне колкото на SLR Canon D300 предполагам, а у нас надали ще се продава, освен при специална заявка (Leica Digilux 1 още не се продава). На този голям и светъл шахтов дисплеи не се усеща липсата на SLR, ама хич даже. Е, липсата на сменна, особено дълга оптика се усеща, само това, но кои фотограф иска всичко от 1 апарат, да си купи..може би Canon 1Ds. Гледам, увеличили са долната граница на зоома до 28, което е добре (при предния модел 28 се постига с приставка от 400 лв.)Вдигнали са и скоростта на затвора от макс. 1/1000 до 1/4000 което е супер, и нужно, а долната - от 8 на 10 секунди (почти без разлика). Апарата фокусира и на доста тъмно, manuel може да му се прави всичко, аз почти само него ползвам, освен ако не снимам нещо по-така репортажно. Които се е спрял на този клас апарати, и търси нещо универсално, избора е ясен, а броячите на пиксели и колекционери на пластмасова оптика с бленда 4-5.6 да я наричат "сапунерка", те гледам по форума, наричат и Canon F1 new изтъркан таралясник. ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|