Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photoshop CS
Автор: boni   
Дата:   02-12-03 01:35

...е голяма работа !
Особено ме кефи възможността за обработка на различни видове RAW файлове.Достатъчно е фотоапаратът да поддържа RAW и чрез много бройните настройки във фотошоп 8 можете да извлечете неподозирано качество от снимката си.Пробвах го и на двата си дигитални апарата - Nikon D100 i Canon G3 и резултатите бяха впечатляващи.
1. Удиви ме видимото повишаване на динамиката в снимката ,конвертирана чрез RAW конвектора на Фотошоп 8.
2 . Имате възможност да коригирате експонацията +- няколко бленди,така че дори и да сте сгрешили ,няма проблем.
3.Имате всички видове настройки на цветността - saturation,hue + контраст яркост ,финна настройка на рязкостта(sharpness-a) и т.н.
4.Плавно регулиране на цветната температура през 1 келвин !!!
5. Компенсиране на хроматичната аберация от лещите и винетирането.
6. Фина настройка на цветовете за всеки канал поотделно.
7.Най-важното според мене - уникални шумоподтискащи филтри ! Единият от тях е добре познатият Luminance noise reduction - той прави по-плавни преходите и изглажда снимката при високи чувствителности,но и замазва малко картината.
Другият обаче е супер - colour noise reduction - изчиства перфектно неприятния цветен шум,особено в сенките и придава на снимката много "film like" вид!
Чрез финна настройка на двата филтъра можете да направите и от най-шумната снимка шедьовър!
Абе крайния резултат е толкова различен от същата снимка заснета в JPEG ,че като знам какво губя,вече не ми се снима в JPEG !

Публикацията е редактирана (02-12-03 01:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop CS
Автор: borovinka   
Дата:   02-12-03 10:46

Малииии, той новият Photoshop бил голяма работа . . . . .[smilie10]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-12-03 11:10

Това е чудесно, значи 8-ма версия има нови предимства.Но особено т.2 и т5. ми се струва пресилено. Нека не забравяме, че няма нищо по-добро от добре заснетия базов, оригинален кадър. Всеки носител има "праг на чуствителността" например.Там се регистрира първичната, истинската информация. Останалото е илюзионизъм и интерполации. Колкото повече ги прилагаме, толкова повече навлизаме в другата, виртуална реалност, която не е 1:1. Това важи и за фотошоп...10.
Художествената фотография нека пляска с ръце по силно, там никои не ти търси тази връзка с реалността да е много здрава.

Дата:   02-12-03 11:30

Не бе ,просто необработения RAW файл ти дава много по-богати и широки възможности за настройка от един JPEG или ТИФ.Все едно да сравняваш хартиено копие с негатив...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-12-03 11:39

boni - има си хас, просто човек ако има RAW на апарата е глупаво, да не поинвестира и в повечко карти, и да снима кадрите на които държи,само в него.

Автор: msld   
Дата:   02-12-03 13:20

az snimam predimno na jpeg,no pri preview imam vazmojnost da zapazvam vseki kadar(pri snimane s canon g3 i g5 ) i vav format RAW...i go pravia za vajnite kadri...
razbira se che e zadaljitelno da razpolagash pone s dve karti po 256 MB
saglasen sum s boni che RAW pri canon g3 e goliama rabota...da ne govorim za 1D ili za lidera canon eos 1 D s!

Дата:   02-12-03 13:36

Obache RAW конвертора ,който е в софтуера на Г3 е ама пълна скръб с това,което е в Фотошоп 8.Там можеш да правиш 10 пъти повече настройки на файловете на Г3,същите както и при ЕОС 1Д и т.н.

Автор: Nikonf100   
Дата:   02-12-03 16:05

освен това бони като снимаш на компресиран RAWи се пести доста място без загуба на качеството аз на 128 карта събра 27 кадъра а иначе по дифолт се събират 12[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна