Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Комп. Фотошоп II
Автор: photogirl   
Дата:   11-01-06 11:37

Здравейте отново! В първата ми тема бяхте много отзивчиви надявам се, че и сега ще ми помогнете.

Вероятно има малка промяна в плана ми за компютър.
Вчера имах "честа да пипна Д200" и след срещата ни обмислям вариант за "годеж".
Решението ще го взема изцяло аз и в тази тема не желая да има дискусии за и против Д70 и Д200.
Проблемът ми е, че Д200 ще ми е изяде финансите и трябва отнякъде да компенсирам.

Молбата ми е да ми помогнете да разбера дали има смисъл да спестя пари от компютърна конфигурация.
Въпрос: с конфигурация до 850лв максимум 950лв бих ли могла да работя пълноценно с Фотошоп (ако компа ще е с 5-6 секунди по-бавен мисля, че бих го преживяла)?

Моля дайте ми примерна конфигурация за тези пари.

Благодаря много предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Комп. Фотошоп II
Автор: nsirakov   
Дата:   11-01-06 11:41

Ако няма да ползваш ФШ ЦС2 а версия 7 или 8 ще се оправиш идеално :) - ама не е зле да помислиш за монитор (че ако ти е кофти... полза от ФШ няма)... може би решение за теб ПЦ 2ра ръка с нов монитор

Автор: Георги   
Дата:   11-01-06 11:41

на компютър p4 1.6Ghz, 512ram

си работя съвсем сносно с фотошоп цс... дори при обработка на файлове за 40/30 в тиф за печат...

ко ти пука. граби Д200-та :)))))

Автор: photogirl   
Дата:   11-01-06 11:49

За монитор съм предвидила отделни пари, затова тук питам само за хардуера, който е в кутията...като мина този етап ще почвам конкретно, задълбочено за монитор да проучвам...

Георги, сериозно?

Хм...сега гледам в тукашните фирми нешо няма нови процесори под 2.8ГХз...

Автор: access   
Дата:   11-01-06 12:12

А защо не отидеш в компютърна фирма (по-добре да е на приятел/и или да работи такъв там) и да започнеш от това колко пари имаш? Казваш им: "Имам 850 лв максимум 950лв и искам компютър за да работя пълноценно с Фотошоп (ако компа ще е с 5-6 секунди по-бавен мисля, че бих го преживяла), какво предлагате?". Гарантирам, че ще ти сглобят машината за 3-4 дни максимум. Най-малкото защото по цял ден това правят ;)))

Автор: Стефан   
Дата:   11-01-06 12:19

Абе аз и на P III на 600MHz се оправям, вярно при големи файлове като тези дето споменава Георги си се позабавя, ама върши работа. Така че и компютър на старо за жълти стотинки да си вземеш пак ще можеш да работиш, по-добре инвестирай в повече памет и по-голям диск, от колкото в свръхзвуков процесор който сега струва майка си и баща си, а след година на старо ще се продава и той за малък процент от сегашната си цена. Дадена операция дали ще я направи за 5, за 15 или за 25 сек. така или иначе няма да стане моментално със цъкването на мишката, по-важното е компютъра да не те изнервя при рутинни операции които би трябвало да стават веднага...

Автор: nsirakov   
Дата:   11-01-06 12:29

ako даваш 800 лева за ПЦто само немаш грижи

Автор: vladod   
Дата:   11-01-06 12:33

Просто прескочи CS2, за да работи нормално бързо иска много...Останалите версии си работят добре, но винаги има вероятност по-слабичкия компютър, който те съветват да купиш, да ти остане като още един пметник в къщи, т.к. шанса да го продадеш после на добра цена и да си помогнеш за купуване на друг, е нищожен...
НО от Никона не се отказвай [shtrak]

Автор: ejko   
Дата:   11-01-06 12:43

Момиче проблемите ти са бели кахъри! Взимай фотоапарата, а за 850-950лв само комп без монитор ще е пушка, не го мисли!!! И ЦеЕс2-ката ще ти бачка нве се притеснявай! Направи както ти е казал Аксес и грабай Д200! Ех и аз да можех твойте проблеми да имам[smilie5]

Автор: Marillion   
Дата:   11-01-06 12:46

Да ти имам проблемите...

за 950 лв ще си вземеш самолет...

Автор: yan   
Дата:   11-01-06 13:39

някакъв целерон над 2 гигахерца и 512рам са напълно достатъчни. нова конфигурация с процесор около 3 гига+512рам+120хард сата+мишка+клавиатура+дъно с всичко вградено излиза около400$

Автор: Todd   
Дата:   11-01-06 13:43

Колкото по-добър апарат , толкоз по-малко фотошоп !!!!
Е ?
Ти кое искаш ????
[shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-01-06 15:41

512RAM абсолютно не стигат, това се каза и преди. По-добре икономисай от процесор, но си вземи поне 1GB RAM - ще стигнат тези пари.

Автор: explorer   
Дата:   11-01-06 16:26

Това със или без монитор? Ако е без, ще се вместиш... правиш една bare bones системка на която добавяш процесор, памет и диск:

Bare bones case: ASUS T2-P $137
CPU: Celeron 2.0GHz $61
RAM: 1GB DDR400 $97
HDD: 80GB Seagate $61
DVD+/-RW: $58
-------------------
Общо: $414 + ДДС прави към 815 лева
Цените са от Reset на Раковски до пл. Славейков

Това е съвсем примерна конфигурацийка де, да не вземеш сега да го правиш 1:1
[smilie5]

Ако ти трябва и монитор, евтин 17" CRT е някъде към $160 (без ДДС).

Автор: christal   
Дата:   12-01-06 02:23

Целероните са евтини, н за сметкана това бавни. Photogirl, може вече да са ти казали - отиди в ХардуерБГ - хората са отзивчиви. Питай Гришата или Киро за тези пари най-доброто за Фотошоп. Киро ще ти изреди вариантите.

Автор: fetishizm   
Дата:   12-01-06 02:29

spored men se spravqsh perfektno :)

blysni pone 1 gig ram (posle i oste) i nqkakyv prilichen procesor. drugoto kucheta go qli

Автор: parolphoto   
Дата:   12-01-06 02:40

Твърдия диск трябва да ти е повече от 120 гига ! Най-добре е 180 или 250 Гига (снимките взимат много памет! Ако ПС-то не устои можеш да го смениш но диска си ти остава и може да ти го сложат на ново ПС ако се случи проблем . Пентиум 4 е добре , Жива памет 512Мо и другите бръмбъзлъци не са кой знае какво ДВД СД или там звукови карти !
Графичната карта трябва да ти е със голяма памет е малко е по скъпичка но ще ти е от полза защото и нея ножеш да запазиш при проблем ![beer] [shtrak]

Автор: JarJar_   
Дата:   12-01-06 05:21

Здравей, ще дам две конкретни предложения, със съответните коментари и аргументи
Система Интел:
P4 530/531, 3.0Ghz, 800Mhz, 1024k, LGA775 186USD
Вентилатор: примерно Thermaltake, CL-P0037 Meden, S775 24USD
Asus P5LD2-VM, i945G, LGA775, DDR2,
VGA+PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA 120USD
250, Seagate, ATA100, 7200, 8192k 115USD
LG DVDRW GSA-4167 50USD
1GB DDR-2 533MHZ NO NAME 81USDx2
Захранване Fortron 300W + куттия 50USD
Тук имаш вградена видео карта на дъното, така че може да караш докато събереш пари и не си купиш нещо читаво!
Oбщо сумата е 702 USD. Като разбира се може да купиш, една плочка РАМ и да слезеш на около 620USD(разбира се може да отидеш още 50-70 долара надолу, ако смениш дъното и харда, но твърдо не го препоръчвам)!!!

Система АМД:
K8 Opteron144, 1800Mhz Socket 939 173USD
Вентилатор примерно:ZALMAN NPS7000B-ALCU, S754/S939 24USD
EPOX 9NPA7I nForce4, S939, DDR400/Dual/,PCIexpress, SB7.1, Lan, ATA133, SerialATA Raid 93USD
250, Seagate, ATA100, 7200, 8192k 115USD
LG DVDRW GSA-4167 50USD
1GB DDR 400Mhz NO NAME 85USDx2
Захранване Fortron 300W + куттия 50USD
До тук общо 675 USD, като разбира се и тук може да слезеш с 85 USD от паметта->590 USD, респективно, ако смениш дъното и харда, още около 50 долара ще отидеш надолу, което не го препоръчвам!!! Тук има проблем с видеото, защото няма вградено и трябва да купиш .Има три възможности:
1.Най-евтината възможна Видео карта, примерно
RADEON X300SE, 128MB Asus EAX300SE-X/TD PCI Express TVOut 64 USD, което си е чиста набутвация(говоря като цяло за възможността с евтино видео), според мен!!!
2.Да се напънеш и да си вземеш хубаво видео! Проблемът е, че то е поне 200 USD!!!
3.Нещо на старо(аз не бих го направил).

Дал съм системи, които според мен си заслужават, демек нова архитектура, респективно търпят всевъзможен Upgarde и Overclock(разбира се тогава ще ти трябва поне дрзга памет). В предишната тема беше написано, че машинат ще е за сериозна работа с Photoshop, от което следва че е добре да събереш пари за MАTROX видео карта.
Аз бих предпочел ИНТЕЛ-а(пък и е почти 950лева с 1ГБ РАМ)!
Цените съм ги взел от jarcomputers(без захранването и кутията) и са за крайни клиенти.Ти, съответно някой, може да знае къде може да се купят по- евтино!
Ако купуваш машината от БГ, може да отидеш в HARDWAREBG, както ти прадлагат.
Успех!!!

Публикацията е редактирана (12-01-06 05:24)

Автор: de5   
Дата:   12-01-06 07:00

може да се спести от компа доста:
1. като имаш двд записвачка за какво ти е голям диск, ако не искаш да имаш 10 тежки игри активни едновременно
2. с 512 рам 100% ще се оправиш
3. видео карта с 128 рам защо да не ти стигне
4. ако ще обработваш 200 снимки дневно е друго но ако са 10

Публикацията е редактирана (12-01-06 07:31)

Автор: IDA   
Дата:   12-01-06 13:26

Най-настоятелно ти препоръчвам да не пестиш от оперативната памет, защото само с 512 МB RAM, работата с Photoshop CS2 се превръща в кошмар. Поне за мен, факторът време е критичен, все не ми остава време да си конвертирам и обработя снимките! Предполагам, че ако снимаш често и при теб ще е същото.

Относно медията за запис на снимките, ползвам външен твърд диск с 250 Mb памет (USB 2.0). Откакто си го купих, направо се родих. С тия DVD-та беше истински кошмар. Прехвърля ми около 1 Gb за минута. Ползвам го само, когато ми се напълни дискът на лаптопа, т. е. вероятността да се повреди е твърде малка. Така се надявам да има доста по-дълъг живот от DVD-тата. Като се напълни, а си нямаш представа колко бързо се пълни, ако снимаш на RAW, ще си купя още един.

Автор: Ted_74   
Дата:   12-01-06 14:20

D200 добър апарат [ezik] [ezik] [ezik]
Като е добър да го извади на тезгяха, а не фотки с гадно качество да меркам.

Автор: TerminusEst   
Дата:   12-01-06 16:19

от в4ера:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/fzpg2822.JPG

или ина4е казано около 590 лева

видео карта не ти трябва, pshopa иска cpu и ram
cpu-to може да го смениш с някакъв K8 64 и да сложиш още 512 рам

това за оптерона дето го про4етох по-нагоре не е лошо като идея но все пак това е сървърен cpu и лично аз нямам наблюдения как работи
и не ги слушай друзята дето ти препоръчват celeron, и за офис приложения не бих го сложил

Публикацията е редактирана (12-01-06 16:27)

Автор: legba   
Дата:   12-01-06 16:26

Граби един Целерон Д на 3-3,5-6 колкото може повече херци, хубаво АСУС дъно и 1 ГБ сносен рам.
трябва да ти стигнат парите.

Аз също бачкам на П4 1,8 със 512 рам и не се оплаквам много.

Ония ден правих един конфиг с Целерон Д на 2,6 + 512 рам + 80 гб хдд с Асус дъно без видео обаче и излезна 650 с ДДСто.

Автор: asahi   
Дата:   12-01-06 17:03

Флопи не ти трябва.

Автор: gorbi   
Дата:   12-01-06 17:14

нищо не взимай - ще спестиш доста пари....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна