Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 С какво може да се направи добро макро с Д50
Автор: mitko_ftvideo   
Дата:   08-01-06 22:25

обективи, лещи или пръстени

Публикацията е редактирана (08-01-06 22:26)

Отговори на това съобщение
 Re: С какво може да се направи добро макра с Д50
Автор: pinko   
Дата:   08-01-06 22:26

60 мм Микро Никор е добро начало[smilie5]

Re: С какво може да се направи добро макро с Д50
Дата:   08-01-06 22:34

предполагам че е добър но и цената си я бива идея за нещо "побългарено" [shtrak]

Автор: thor   
Дата:   08-01-06 22:43

ако това ,че фотоапарата ти не може да мери с механични обективи не ти пречи ...

1.
можеш да си вземеш преходник ,чрез който да обърнеш обектива и така да щракаш макро ..
2.
можеш да си купиш една Волна 9 или един Индустар 61Л/З или един Tessar и чрез един преходник без леща Nikon/M42 да ги закачиш за фотощрака ..ииии готово ..
3.
можеш да вземеш един преходник ,чрез който да закачиш един обектив обърнат към твоя обектив и така да щракаш макро ..
4.
можеш да си вземеш и един макро-мех на резба M42 или на нещо друго и да го закачиш с преходник за фотоапарата ти ,като отпред можеш да закачиш всякакъв обектив и да щракаш макро ..е за предпочитане ще да е обектива да е макро обектив ..но и други стават ..

е ще ти трябва и осветление .ама то тва е друга тема ..

[beer]

Дата:   09-01-06 00:22

3.
можеш да вземеш един преходник ,чрез който да закачиш един обектив обърнат към твоя обектив и така да щракаш макро ..

moge li da se zaka4i kam kitoviya obektiv

Автор: athom   
Дата:   09-01-06 00:28

Не.

Към китовия не може.

Само към 60 Микро Никор.

[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   09-01-06 00:38

ше стане ,как няма да стане .... но естествено ако търсиш качество ,по добре да закачиш обектива ,за твърд обектив, един Nikkor 50mm f1.8 ще свърши работа само ще внимаваш да не го счупиш ,че са доста крехки тея новите ,ако е от старите метален ..няма да имаш проблем ..

значи обърнатия обектив ,колкото по широкоъгълен е толкова по добре и по възможност ,колкото се може с по голяма светлосила ...[smilie24]

ееееее естествено това си е компромис ,но пък ще получиш сравнително добри увеличения ..

най добре ,ако търсиш по големи увеличения да вземеш към точка 2. и макро пръстени ...значи смятай за една Волна 9 +макропръстени+преходник = около 140 леФчета ,но пък макросите ти надали ще отстъпват много на макрото което ще правиш с AF Micro-Nikkor 60mm f2.8 D който пък ще ти струва 4-5пъти по скъпо ......

[beer]

Автор: peacemaker   
Дата:   09-01-06 01:28

Nikon AF60mm/1:2,8D Mikro..mnogo e dobyr...oba4e e i skyp!Po dobro za tebe reschenie e "RETROpolozenie"(obektiva se zaviva ot kym prednata si strane kym kamerata)
ili kakto se kazva v BG s"predhodnik",za da obyrnesch obektiva...za predpo4itane "tvyrd" 50mm/1:1,4 ili 50/1:1,8...Resultatite sa pove4e ot zadovolitelni!
Drugija varijant e Makrolesti...+1,+2,+3..s tjah skysjavasch min. razsrojanie...systo ne loscho reschenie...!
Izbora e tvoi...
Nadjavam se 4e pomognah malko....
Uspeh [shtrak]

Публикацията е редактирана (09-01-06 01:32)

Автор: Стоев   
Дата:   09-01-06 07:54

турни и едно статифче у сметката, макрошейна и Wireless Remote Control ML-L3 [ezik]
[smilie5]

цанонци с 20д сме прее***и откъм ефтинко дистанционно....[smilie11]

Автор: джъмбо   
Дата:   09-01-06 09:22

Автор: athom
Дата: 09-01-06 00:28

Не.

Към китовия не може.

Само към 60 Микро Никор.

обръщача е за 50 мм нормален....

Автор: yovko   
Дата:   09-01-06 10:25

А някой може ли да подскаже откъде мога да се сдобия с Nikon/M42 адаптор (с леща)? От няколко Интернет-сайта, където си харесах такива ми отказват ship-ване до България. А тук не съм виждал...

Дата:   09-01-06 14:06

значи при Nikon има два такива ринга за които знам единия е за 52mm-52mm за резбата на филтъра ,другия е 62mm-52mm за резбата на филтъра ...
като тези рингове могат да се използуват в комбинация и с преходника за обръщане на обектива към Nikon тяло ,макро пръстени ,макро мях...

и това най вече заради механичните им обективи от които повечето са с 52mm резбата за филтъра ,но имат и някои и други с 62mm за резбата на филтъра ...

ако търсиш в България и не можеш да намериш такива които да ти свършат работа ... търси AHAB от този форум той ще те упъти най добре ..[smilie24] как можеш да се сдобиеш с такъв за по евтинко ..[smilie24]

[beer]

Дата:   09-01-06 15:09

Благодаря, thor! [beer]

Аз всъщност питах извън контекста на макро-то... просто за обикновен M42 къмто байонет обективен преходник. Виждал съм два вида - без леща и с леща, компенсираща дебелината на фланеца. Само, че не помня кога и къде съм ги виждал...

Дата:   09-01-06 15:32

аз лично не съм се интересувал за Nikon ,но при Canon преходниците с оптически елемент , въпреки че дават възможност за фокусиране до безкрайност ,то поне за в моя случай влошават качеството до такава степен ,че аз махнах лещата и си използвам един от обективите за по различни макро фотки които могат да се получат с макро обектив ....[smilie24]

иначе мисля ,че HAMA със сигурност ще да правят някой такъв адаптор Nikon/M42 и определено оптическия елемент на хама ще да е с по добро качество от безименните адаптори от този род на пазара ,поне при Canon е така ,оптиката в адаптерите на HAMA EOS/M42 е на по високо ниво от другите ...но пък и са два пъти и половина по скъпи ..[smilie23] и крайният резултат незадоволителен ...

тааааа най добре ще да е да ги пробваш преди да ги купиш и евентуално да се разочароваш от резултата ..[smilie24]

[beer]

Автор: ahab   
Дата:   09-01-06 15:53

Ако ще правиш макро не ти трябва оптичен елемент в преходника за Никон.

Все пак ако си решил отвори магазина на ПХОТОПАЖИЛИОН.ЦОМ и там ще намериш преходник с оптичен елемент за Никон.
(горното да се напише на латиница защото сайта тук е враг и е цензуриран от админите)

Обикновен преходник М42-Никон моде да се намери за 15-20 лева. Пусни си тема и ще получиш предложения.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/mwjg9185.JPG
https://photo-forum.net/img/172/h_1124355975_DSCN2911.JPG

https://photo-forum.net/images/h_1124355975_DSCN2911.JPG

Дата:   09-01-06 17:30

[smilie24] Благодаря и на двама ви!

Дата:   09-01-06 17:38

стоефф
колко струва Цанонското дистанционно
ако е 25 лв добре
щото никонското е 27лв [smilie7]

Автор: pinko   
Дата:   09-01-06 17:49

Цанонско дистанционно за 20д при Боровинката - 20 доларес с ДДТ(33 лева)[smilie5]

Дата:   09-01-06 17:50

ми стоев какво ми се патка тогава [smilie18]

Автор: athom   
Дата:   09-01-06 19:05

джъмбо, бе не вийш ли че го шикалкавя автора бре?[smilie5]

Мхехе...

Автор: Стоев   
Дата:   10-01-06 00:28

Пинко,
Боровинков те издирваше за недоизплатено цанонско дистанционно, иначе налични нямаше миналата седмица при него....

Това на картинката долу с колко е по-зле от китайските предлагани? [smilie11]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/cwrq3986.JPG
http://www.bhphotovideo.com/images/items/164276.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна