Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Adobe с нов продукт, конкуриращ Aperture на Apple.
Автор: n1x0n   
Дата:   09-01-06 12:21

Adobe не издържаха дълго без да се намесят! [smilie5]

http://labs.macromedia.com/technologies/lightroom/

има и филмче:

http://labs.macromedia.com/technologies/lightroom/video/

Отговори на това съобщение
 Re: Adobe с нов продукт, конкуриращ Aperture на Apple.
Автор: djidji   
Дата:   09-01-06 12:25

дръпнахме, стартирахме. не вярвам Apple да са си мислели, че някой ще ги остави лесно да си създадат ниша и да си я завзвемат... абе интересантно ще бъде. Бетата на Lightroom е само за Mac, за Win - след няколко месеца.

Дата:   09-01-06 12:29

adobe трябваше да го пуснат за Wintel първо, където терена е чист и Aperture нямаше да им се бърка в работата.

Автор: dau   
Дата:   09-01-06 13:11

Никсън напротив!

Много добре че го пускат за Мак първо защото по-лесно ще се търсят и остраняват недостатъци в пряка конкуренция с Апертур!

Ако човек, който има апертур на машината го използва значи има защо ...

Ако го пуснат за ПЦ платформа все ще се ползва ако ще и да е куцо и много по-трудно се оправят пропуски поради липсата на пряка конкуренция.

Дано бързо и успешно стъпи на крака този продукт и върши работа :)

Ако е на нивото на Апертур ще е перфектно, но аз лично вярвам в Адоуб :)

[beer] [beer] [beer]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: alienguru   
Дата:   09-01-06 13:34

А апертурата има ли я за ПЦ?

Дата:   09-01-06 14:13

dau, от програмистска гледна точка си много прав, ама този бизнес се движи от икономически съображения.
Не можеш ти в момент, в който всички работещи на Windows фотографи точат лиги по Aperture, да изкараш конкурентен продукт за Mac, където перспективите за печалба и без това не са особено големи.

Единственото обяснение за мен, е че Lightroom е също толкова сериозно зависим от въсможностите на операционната система, колкото и Aperture.

Автор: cmac   
Дата:   09-01-06 14:18

Никсъне. Много малко познаваш конюнктурата на този пазар - нали първо ще натирят мутрата на Apple, после ще кажат - абе ние не сме Apple, ето ви онова прехваленото дето заби Appreture в земята и за вашите PC-та :-) Всъшност до няколко месеца са обещали да има бета за ПЦ. Т.е. дау е прав в основни линии - но не и за куцото :-) Просто всеки имащ Апретуре им става неволен бета тестер :-) Милите!!!

За малко да забравя - един обзор на въпросното в две-три изречения:

http://www.luminous-landscape.com/reviews/software/lightroom1.shtml

хехе... може да са и малко повече, все пак чвека ходи да снима в компанията на Thomas Knoll...

Апертурата я има - ако си фен да си инсталираш Мак Ос за ПЦ.

Публикацията е редактирана (09-01-06 14:20)

Дата:   09-01-06 14:25

Никсън това е бета ...

прави разлика ...

В момента Адоуб не прави пари от това ...

В момента целта е продукта да се развива и да стане стабилен!

Не е финален продукт работещ, който да се пуска само за Мак!

Пък и най-вероятно може наистина работния цикъл за ма Мак да им е по-кратък не съм запознат с това ама и то си е сериозен довод в тази насока :)

Автор: thor   
Дата:   09-01-06 14:30

ами тва си е продукт насочен към профитата ,а явно профитата използуват поЕчко Apple ...... нищо чудно ....и съответно отзивите на тези които използуват Apple ще ги насочат как да рафинират продукта най добре ..[smilie24]

кво има толкова за чудене [smilie11]

[beer]

може би това което е в България не отразява точно това което е извън България .....

[beer]

Дата:   09-01-06 14:34

Тор също има право :)

Дата:   09-01-06 14:36

cmac, не знам с какво си, но Aperture 1.0 е PowerPC приложение, демек на x86 машина не работи. Другата подробност е, че Lightroom не е толкова насочена като конкурент на Aperture, колкото като плънка за MacOS пазара - в момента предлагат Photoshop Elements 3 (за Windows има 4) и Photoshop CS2, демек има мегдан да наместиш едно продуктче за фотографи.[ezik]

Дата:   09-01-06 14:42

Аз конюнктурата на този пазар не познавам добре, както не я познава и никой в този форум.

Просто като икономист и маркетолог знам основните правила, по които се атакува конкурентен продукт. В действията на adobe няма икономическа логика. Точно това ме накара да търся причина извън сферата на икономиката и маркетинга.

Всеки проблем на Aperture ще рефлектира съвсем директно върху продажбите на Lightroom /нищо че е друг продукт на друга фирма/ казва се "прехвърляне на недоверието".

Apple може и да не са направили перфектния продукт за момента, но имат ресурса и преднината да се поправят, доста преди Adobe да изкарат краен продукт.

И логически и икономически е по-добре за Adobe да атакуват празната windows ниша, първо защото при подобни продукти в 90% от случаите "първия печели", второ защото като пазар Win-базиранитe системи са в пъти по-голям пазар за подобен продукт.

Колкото до отстраняване на бъгове - не мисля че на Adobe им е нужно изобщо да се оглеждат по Aperture... имат много по-голям опит от Apple в това отношение.

Дата:   09-01-06 14:44

Lightroom не е толкова насочена като конкурент на Aperture, колкото като плънка за MacOS пазара - в момента предлагат Photoshop Elements 3 (за Windows има 4) и Photoshop CS2, демек има мегдан да наместиш едно продуктче за фотографи.

Виж в това вече има някакъв резон....

Дата:   09-01-06 15:00

Никсън, много джeдаи станахме в този форум... ти ако си маркетолог, аз пък съм експерт! Наздраве!

Публикацията е редактирана (09-01-06 15:04)

Дата:   09-01-06 15:10

абе де да знам аз ,той опита по софта си е в мозъците които го маркетират и създават ,а те мозъците се купуват и продават ...[smilie24]

това ,че Apple са пред виндоса в много отношения е ясно , че мирософта им диша прахта в някои отношения и това се знае ,така ,че тва за кой какъв опит има е мноо относително ...

в крайна сметка щом са решили това което са решили не са го решили без някаква основателна причина ,а пък ако загубят ....от цялата галимация ами ще се поучат от грешките си ...

решенията се взимат от хора на някаква база ,а хората могат и да грешат .. експерти или не ..

[beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   09-01-06 15:30

апертур си има доска конкуренти за РС в момента
и всички ги знаем кои са те
а и е доста лакома програма забелязах [smilie2]бая мощен комп искаше
а на такъв и никонската програма би хвърчала като изтребител а тя за никонаджии е супер и замества спокойна апертура

Но не съм провел още сериозно тестове

Автор: Brummaker   
Дата:   09-01-06 15:30

СашкУ,

всички могат да сгрешат, дори и Канон и Ейпъл [smilie5] [smilie5]

Абе, ти ли прилапа вчера/днес онова Ноктилуксче [smilie3] ако си ти да ти е честито викам аз [smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer] [beer] [shtrak]

Дата:   09-01-06 15:37

абе могат ,ама грашат по малко де. ..[smilie24] нали знаеш за профитата по различно от колкото за другите ..вече си го изпитал надявам се, на собствен гръб ...

мне Бръм-ски ,скоро няма да е ,по рано ще да е AF-D 85 f1.4 ,май ..ше остаим Leica MD малко да ферментира ..е същевременно ше търсим евтино Noctilux-че ..таааааа ..ти ако си решиш там за свиркай като му доде времето може да ги поръчаме заедно ....[ezik]

да ама ще изчакам Zeiss да видим какво ще изкарат за Nikon ,на каква цена и на какво качество ..предполагам до месец-два да се знае със сигурност ...[smilie24]

[beer]

Дата:   09-01-06 15:42

Пу,

СашкУ - вчера литна едно ноктилуксче като извадено от магазина за 1400$ в и-бея, та викам ако си бил ти да честитя ...

А за профитата, тук, в БГ нещата са ... абе твоята машина за сладолед, или пък ножовете ти да не би да отстъпват /че и сигурно са по-добри от тези, с които някои профи-та работят/ ...

Има, време, ще се свирка, ама да видим ... [beer] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   09-01-06 15:44

аре стига бе
пак наебахте темата

Дата:   09-01-06 15:48

хахахах Бръме ножовете ми са на светлинни години напред от тези с които режат в повечето Френски ресторанти на които съм им посетил кухните [smilie24]

хахаха като знаеш ,че един от тях само върви на цената на едно Nikon-ско микро 60mm f2.8 ,спокойно можеш да сравниш най добрия с EF 85/L ....[ezik] ама тва барабар със сладоледната машинка са покупки доживотни ...[smilie24]

гледай гледай .... на мен не ми требе спешно ..ама поне от пътните ше има далавера за някое и друго филмче ....[smilie24]

[beer]

Автор: Стоев   
Дата:   09-01-06 23:02

Торе, дай снимка на ножчетата, не се стискай да споделиш дееее[ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   09-01-06 23:13

СтоеФФ ,чекай да обърнем малко банкноти от по 1000$,че да има достойни подложки за подлагане ....[ezik] [ezik]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   09-01-06 23:16

айде почна се ха ха ха

СашкУ, ако ти се вдигне ножчето много ... дай 5-6 подложки, че гледам там едни неща у бея [smilie18] [smilie18]

[beer]

Автор: Grandpa   
Дата:   09-01-06 23:17

Бре Гръмотевичкин,

С тия ножове и мен ме заинтригува - я кажи/покажи повече ?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна