Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Коефициент на полезно действие!
Автор: zoomaniak   
Дата:   07-01-06 20:16

Какво значи това за един фотограф. Как се формира той. От какво зависи. Кое го поражда. Какъв е неговият вид....... [smilie24] [smilie24] чакам да ми изсъхне сега филма и реших да пофилософстваме [smilie5] айде банда [beer] и наздраве [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Коефициент на полезно действие!
Автор: samara   
Дата:   07-01-06 20:19

зоо [smilie3] ....ти май се притесняваш за твоя, щото не можеш да си видиш веднага резултата [smilie3]....докато ти изсъхне резултата [ezik] [smilie5] ...споко нашия приближава 100-те процента, нали веднага си трием това дето не ни кефи ...[ezik] [smilie5]
[beer] [beer] [beer] [shtrak]

Дата:   07-01-06 20:21

[smilie5] [smilie5] [smilie5] самарче ааа я по сериозно - нема да триеш [smilie5] [smilie5] [smilie5] дай сериозно по темата - молим [beer]

Дата:   07-01-06 20:25

сериозен съм, аз съм инженер ...мене питай за к.п.д.-та [smilie3] ...твоето е важно, щото определя крайната себестойност и смисъл на процеса снимане като такъв, нашето е текущо, променливо и по принцип ...и по желание може да клони към 100 % [smilie5] ...верно е, нищо не е вложено и нищо не е загубено ! [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   07-01-06 20:26

ей мед ти капе от устата [beer] бандата мълчи нещу [smilie7]

Автор: Mimic   
Дата:   07-01-06 20:29

Бандата обръща един Bandol от 2004, замезва и гледа филмче ... ма наздраве де, да е живо и здраво там момчето ... Джепето ли Капедето ли, как му беше името ... изпуснах му края ей ... [beer]

Дата:   07-01-06 20:29

пак ше ги сбориш цифра и лента ...[ezik] [smilie18] [beer] [shtrak] ...и сега малко психология,, ше пренесеш твоите тревоги върху тяхното съзнание ! [smilie18] [smilie18] [smilie18]
упс, да се изразя инженерно, ще проектираш твоите тревоги върху тяхното съзнание ! [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-01-06 20:30)

Автор: Vinsent   
Дата:   07-01-06 20:31

Зооманяк, от къде ти дойде на акъла такава тема? [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Коефициента на полезно действие КПД за преобразователите на енергия е отношението на изходящата към входящата енергия. На фотографа му е високо КПД-то ако с малко усилия постига добри резултати - демек добри снимки по качество и количество.[shtrak] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [shtrak]
Само дето ефективноста на творческата дейност се характеризира с други понятия.[beer] [beer] [beer]

Дата:   07-01-06 20:32

самарче нема бре - махмурлия съм [smilie5] [smilie5] нещо много сложно се исказа сега [smilie7] инжинерному демек [smilie5]

Автор: Brummaker   
Дата:   07-01-06 20:34

при фотографията, поне така си мисля, са малко абсолютизирани нещата ...
никой не те пита, че със Смяна-та постигаш нещо - важен е накрая резултата [smilie24]

Дата:   07-01-06 20:34

Винсент те това е точен отговор [smilie5] [smilie5] а теми от мене да искаш. Ама по-малко пускам че на извора капе тънко [smilie19] КПДто наистина е високо.....но ми е интересно още мнения да прочета - а филма си съхне [beer]

Дата:   07-01-06 20:35

Бруме и ти даде супер точен отговор - младите ще се поучат от него [smilie24] [beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   07-01-06 20:39

[smilie18] [smilie18] зоо ти да не си пра-дяд на куб, бе братче ... [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer]

Дата:   07-01-06 20:41

ей годинките си тежът бре [smilie18] [smilie18]

Дата:   07-01-06 20:42

алоууу, набори [smilie5] ...ми ти кат'глеам тука младежи няма бе [smilie8] , все едни дядки сме се събрали....а, тия па лентоваците, направо ...[ezik] [smilie5] [beer] [shtrak]

Автор: gembisser   
Дата:   07-01-06 20:42

КПД... а сега де! [smilie10]
Що е то, и има ли то почва у нас?
А у вас? [beer] [beer] [beer]
Айде по сериозно! [smilie21]
1. Наздраве!
2. КПД = сполучливи снимки / брой щрак + изпита бира

Или нещо от сорта беше! [smile] [smile] [smile]

Автор: Vinsent   
Дата:   07-01-06 20:44

Аре наздраве [beer] [beer] [beer] , че ние тук отдавна взехме мерки против разсъхването!!! [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie18] [smilie18]

Да са живи и здрави Ивановците, Калояновците и т.н. [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: optima   
Дата:   07-01-06 20:44

"Бандата" е изморена.Аз лично ще си легна скоро[beer] [beer]

Дата:   07-01-06 20:49

Алоу уморените [smilie24] [smilie24] аз пък отивам на скенера - да видя КПДето ми [smilie18] [smilie18] предавам щафетата на силните на деня [smilie7]

Автор: adonchev   
Дата:   07-01-06 20:57

Ама че тема наистина...

1. за профита:

Q/(Z . V)

Където:
Q - приходи
Z - изразходвано време
V - разходи

2. за аматьори

A/(Z . V)

Кудето:
А - получено удовлетворение
Z - същото като горе
V - същото като горе

От така формулираните уравнения, си мисля че аматьора има доста по-високо КПД от профито, защото често удовлетворението му от работата е голямо (щот го кефи [beer]), а техниката евтина (щото му е хоби все пак!).

Като инжинерче, обаче (и аз), трябва да призная, че тези формули не биха могли да са истина, защото при при определени условия КПД-то на профито може да надмине 100%, (опитенпрофесионалист с добър агент, работещ с отдавна закупена техника! което за КПД е невъзможно! (ИСААК НЮТОН). При аматьорите също - първа снимка с апарата на татко и като за късмет страхотна... - над 100%

[smilie18] Време да минава! Подлежи на дообмисляне! .... Трябва малко висша математика, ама нищо не помня вече!

[beer] [beer] [beer]

Дата:   07-01-06 21:02

....нищо не ти трябва бе [smilie8] , поне да не беше споменал за инженерството[smilie8] ...перпетум-мобиле или кво там мислиш да измислиш [smilie10] ....над 100%, ама друг път ![ezik] ...ей, като слагате тия букви пред името, знайте че са важни....все пак ! [smilie8] ...[beer] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: adonchev   
Дата:   07-01-06 21:09

Аз не практикувам! Пък и си казах че формулите не може да са верни! И че има още да се мисли!
Чети всичко и докрай! Или просто пишеш за да кажеш нещо гадно... е така - време да минава! [smilie23]

Автор: vladimir666   
Дата:   07-01-06 21:11

КПД < 1 [smilie18] [smilie19]

Дата:   07-01-06 21:22

инженер ...не е образование, не професия, не е дори социална прослойка, то е състояние на духа и разума [smilie8] ...ама затова прочее му е такава славата сега !!! [smilie23]

Автор: papi   
Дата:   07-01-06 21:28

Публикацията е редактирана (07-01-06 21:37)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна