Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към снимащите с 300D
Автор: strong94   
Дата:   06-01-06 16:35

Въпроса ми е за това па какви параметри снимате на Parameter 1, Parameter 2, Adobe RGB или на някакви си ваши настроики.
питам защото ас в момента снимам на моя една настроика и при балонс на бялото за светкавица (естествено когато ползвам такава ) снимкитеми в близък план на хората лицата са жълтеникави. Дали да ползвам ръчен баласн на бялото или да променя Parameter.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към снимащите с 300D
Автор: asahi   
Дата:   06-01-06 16:49

Използвай този баланс на бялото, който отговаря на цветната температура на светлината, с която е осветен обекта. Параметрите са настройките, с които апарата създава джипега. Използвай #1. Ако искаш нещо повече - в РОУ.

Автор: den_den   
Дата:   06-01-06 16:52

Нещо не разбирам, параметър 1 е със стъпка +. Какъв е смисълът от него, ако това можеш да го направиш в шопа?

Дата:   06-01-06 16:56

ROW да но с моита 1Gв карта нали ще направя 120 снимки

Дата:   06-01-06 17:24

Сватба ли ще снимаш че се притесняваш? Цъкай по-нарядко и повече премисляй кадрите. Може и да изтриваш от време на време.

Дата:   06-01-06 17:28

Да това ми е първата сватба стози апарат днес ходих да щтракна едно кращене пробно и безплатно и това ми направи впечатление че близките планове на лица жълтеят е оправих ги на Шопа но не ми е това идеята. Донякаде ми е виновна и светкавицата защото е доста елементарна има две автоматични програми но те маи не деистват а просто я намаляват без да мери нищо.

Дата:   06-01-06 17:36

Светкавицата и опитът са най-важното за сватбата.
Ще се наложи да си коригираш диафрагмата за по-близките планове.

първа  назад  1     всички  напред  последна