Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ДДС от Германия?
Автор: pulse   
Дата:   02-07-04 14:21

Здравейте, имам следния въпрос.

Как се възстановява ДДС от Германия? Освен касова белжка(фактура) с посочено ДДС трябва ли ми някакъв друг документ? На германското летище, където се удря печат на касовата бележка (предполагам), трябва ли апаратът да е в оригиналната си опаковка? На нашето летище трябва ли апаратът да не е в оригиналната си опаковка? [smilie25]

Някакви други подробности...?

Публикацията е редактирана (02-07-04 14:23)

Отговори на това съобщение
 Re: ДДС от Германия?
Автор: zar   
Дата:   02-07-04 14:52

офффф
и това е дъвкано дъвкано.....
значи, по принцип ти трябва още един документ за връщане на ДДС, понякога става и без него... и друго на летището няма да ти ударят само печат, а ще ти върнат и парите... и трето на бг летище гледай да не го видят :)
това е накратко

Автор: steki   
Дата:   02-07-04 16:25

I zawisi s kakaw dokument ste se opitash da si wzemesh DDS-to zastoto s ednite ste ti warnat DDS-to naprawo na granicata - dokumenta e TAX FREE, a drugijat Mehrvertsteuer(ne sam siguren za prawopisa) ti se wrasta ot magazina kato predstawish zawerenija formuljar, Waw wtroija sluchaj ti wrastat poweche pari, no neudobstwoto e che pak trjabwa da se warnesh do magazina

Дата:   02-07-04 16:26

[smilie8]

Публикацията е редактирана (02-07-04 17:33)

Автор: pinko   
Дата:   02-07-04 16:29

Във всеки по-голям магазин в Германия има гише, където с касовата бележка ти издават един документ, дето после на излизане от Германия на границата му бият един печат, после отиваш в офиса на фирмата в София и си взимаш парите, ама не всичките[smilie11] , заради комисионната на тая фирма.

Но въпреки че не си връщаш цялата сума, удобството е голямо[beer]

Дата:   02-07-04 17:38

този TAX FREE документ всеки ли може да ми го издаде? В по-малки фирми?

и пак: трябва ли апарата да е в оргинална опаковка на летището? [shtrak]

Автор: steki   
Дата:   03-07-04 06:49

ne be daje njakoj pat ne te karat i da pokazwash towa koeto nosish, ako ne ti izdawadat TaxFree dokument ste ti izdadat Mehrwertsteuer dokument i posle w samija magazin ste ti warnat cjaloto DDS, no kaktokazah neudobtowto e che trjabwa da se warnesh pak do sastija magazin,, pitaj na icq-to po podrobno ako te interesuwa nesto

първа  назад  1     всички  напред  последна