Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За акцията на 3.декември. за дома за деца в Горна Козница
Автор: Neli78   
Дата:   02-01-06 22:21

Първо искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на админите на нашия форум
И на всички, които приеха присърце проблема на тези деца.

Ето и резултата от общите усилия
(всъщност, понеже аз не ходих, пускам това, което Светльо - другият организатор е написал):

"вторник, 27.декември.

Здравейте, днес, най-накрая, след хиляди препятствия занесохме помощите за дом за деца с умствена изостаналост "Горна Козница".
Хранителните продукти с фактура, бяха на стойност 1450лв и повярвайте, бяха мноооого... [smile] Не съм очаквал, че при покупки на едро, разликата е толкова осезаема......
При интерес, ще предоставим списък на продуктите!
Директорката на дома каза, че ще им стигнат поне за два месеца. Радоста в очите им беше голяма, или поне на мен ми се стори така.
Десетки колограми грах, фасул, гюведжета, консерви домати, леща, макарони, риба, банани, портокали, мандарини, моркови, конфитюри, мед, сирене, кашкавал, вафли, лютеници, картофено пюре, мляко, маргарини, туршии, чушки, зеленчуци и т.н и т.н.
Имаме останала сума приблизително равняваща се на 1200лв. Дрехите, които събрахме с Еньо, Петко, Киро Ангелчо и Светозар са достатъчни за период от 3 месеца, има памперси, одеала, обувки и др.
Благодаря специално на Ники и братлето му от Ланча клуб, за макароните (много им се зарадваха), мисля че ще искат отново...[smile]
Бонбони и вафли са на корем, ще яадат и ушите ще им се пукат...
С останалата сума ще вземем още памперси, чаршафи, перилни препарати, нафта, одеала и др. бръмбазлъци.
Снимки ще има скоро. Буса с който пътувахме едвам издържа, беше пълен до горе и изглеждаше като спортен автомобил, залепен на земята, е не чак толкова стабилен... [smile]
За да няма скрито- покрито, взехме с нас един радио журналист, който наблюдаваше разпределението на дарението...[smile]

Ако се сетим нещо друго, ще пишем...[smile] "

(всъщност тръгнаха и бус и ван, пълни с дрехи, играчки, и храни)

и нещо от приятеля на Светльо, който пътува с тях:

"Радоста им беше наистина много голяма, особено при факта, че част от продуктите им щяха да свършат точно в този ден. Не знам дали е случайност или някой от горе си знае работата, но важното е, че децата ще могат да посрещнат новата година с достатъчно хранителни продукти.

Не знам точно как да го напиша, но дома за деца с умствена изостаналост в Горна Козница е едно от местата, за което държавата, както и хората, не искат да се сещат, че съществува. Това най-вероятно е така, защото от 57 деца в дома само 4 евентуално могат някога да бъдат асоцирани в обществото.

От разказа на жените които работят там разбрах, че голяма част от хората които идват не издържат на видяното в дома и за съжеление никога повече не се връщат там. Когато започнахме да обикаляме стаите с децата, разбрах, видях и усетих защо хората не са се връщали.

Психиката на човек трудно устоява, когато се срещне с някои от децата, когато разбере, че те никога няма да могат да водят какъвто и да било нормален живот. Аз носих фотоапарата и успях да направя няколко снимки на по-големите деца, но когато ни заведоха при малките не можах да заснема нещастието на тези невинни създания. Само човек който е бил на подобно място може да разбере за какво говоря.

Още веднъж искам да благодаря на всички помогнали на децата в дома в Горна Козница."

Отговори на това съобщение
 Re: За акцията на 3.декември. за дома за деца в Горна Козница
Автор: beyondwords   
Дата:   02-01-06 22:28

[smilie24] !!!

Автор: bateMitko   
Дата:   03-01-06 11:30

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   03-01-06 11:33

По Хоризонт слушах репортаж за този дом с интервю с директорката, май. Не споменаха за тази инициатива, но дано да са затрупани от подаръци и да не могат да ги преброят.

Автор: special_k   
Дата:   03-01-06 11:35

[smilie5]

Автор: doktora   
Дата:   03-01-06 11:46

Аз това съм го пропуснал,ама следващият път ме бройте.Евала ви![smilie24]

Дата:   03-01-06 12:56

на 3.12. имаше и по Хоризонт и по Христо Ботев репортажи, а на 27.12. журналистката, която е ходила с тях, беше от Хоризонт, и най-вероятно с директорката е било интервюто. не съм го слушала
а ноември имаше интервю в сутешния блок на 7дни - не помня обаче кога беше
както и да е. Важното е, че свършиха работа всички [smile] [beer]

Автор: zed   
Дата:   03-01-06 16:14

Е това е!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Браво! Всичко се връща да знаете!!!
Очакваме и други подобни инициативи.
Ще участваме!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   03-01-06 16:24

Благодаря, зед [smile] [smilie24]
наистина подкрепа е необходима, защото иначе щеше да се провали акцията
Кого да броим още за следващия път [smile]

Автор: Стоев   
Дата:   03-01-06 16:29

[smilie24]

Автор: Gen   
Дата:   03-01-06 19:31

[smilie24]
Най-лошото на тази инициатива е че не можах да се включа и аз. :-((
Спомням си че преди време се появи тема по случая.
Даже съвпадна със друга тема за събиране на помощ за болен колега-фотограф (от Варна мисля че беше).
Обяви се че парите ще се събират на сбирката в четвъртък.
Направих всичко възможно за да присъствам на сбирката, но там никой не беше чувал нито за едната нито за другата кампания.
След това повече нищо не съм чувал по въпроса.
За мен остава загадка как са събрани тези пари.
Обяснете ми за да знам за друг път.

Дано тези дечица да ми простят...

Дата:   03-01-06 21:06

как събрахме парите ли?
ами...
надявам се, че това не е обвинение в измама [smile]
След няколко дена ще постна и протокола, за да няма някакви съмнения за изразходването на парите.

Добре, ще обясня. Но може би трябва и малко по-подробно. [smile]

Реших да даря дрешки на някой дом и попитах в БЧК дали мога да ги дам там, но ми казаха, че ако им ги дам на тях, ще ги разпределят към някой софийски дом. Т.к. знаех, че тези в провинцията са в пъти по-зле, попитах дали може за някой провинциален дом. Но ми казаха, че ако искам да ги даря на някой провинциален - трябва да си осигуря транспорт. [smilie10] [smilie11] - те не се занимавали с това.

Попитах Спешъла къде имат най-голяма нужда от дрешки (понеже бях виждала снимката му) и той ми каза - Горна Козница.

после се запознахме със Светльо (10х, google[smile] )
( http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3696 )
и едно момче от техния форум предложи да не е само за Казичене.

После Junior направи страницата и нашите админи помогнаха това да го видят повече хора.
Junior и Borissov се заеха с плаката (благодаря на Special_k за съдействието )
и на сбирката на алфа форума си ги разделиха да ги разлепят.

И така след 2 месеца общи усилия и помощта на форуми, 2-те нац. радиа, тв 7ДНИ, председателите на храмовете и на още много други хора, на 3.декември. от 9-19ч. на посочените места (църквите) имаше наши хора, които събираха даренията. От трите църкви - "Св. Седмочисленици", "Св. Неделя" и "Преображение Господне" събрахме 1050лв.

И на 27.12. ги закараха даренията.
[smile]

това е в общи линии [smile]

Публикацията е редактирана (03-01-06 21:08)

Автор: zafteto   
Дата:   03-01-06 21:16

и аз не съм го видяла, жалко [smilie2]

Дата:   03-01-06 22:33

Опазил ме господ да отправям обинения в измама.
Още повече, че те познавам лично и съм сигурен, че тотално не си такъв човек. [smile]

Както и да е.
Нещо съм пропуснал. :-((
Следващия път (сигурен съм, че ще има такъв) моляте обади се лично.
Мисля, че мога да съм полезен в много направления. [smile]

Дата:   03-01-06 22:58

благодаря, Gen [smile]

мислим да организираме пак пак на 1.юни. - денят на детето, (за да не умират от глад до Коледа, а да е на половин година), но бихме искали да стане ежегодно [smilie8]
не знам. трудна работа.
много хора дадоха идея да им направим сайт, за да могат хората по-лесно да се свързват с тях, и да имат достъп до информация

От BMW клуба например, ходят всяка Коледа до дома в с. Гуцал, ние можем да помагаме на този [smile]
[beer]

Дата:   03-01-06 23:16

[smilie24] участвам

Автор: charm   
Дата:   04-01-06 09:55

Neli78, знам колко е трудно да се правят такива неща и ти благодаря, че си го направила. А също и на спешъла, на борисов, на светльо и на всички, създали и довършили успешно инициативата. Малко са наистина хората, които в това забързано ежедневие отделят от времето си /това не е обвинение, а факт/.

С удоволствие ще участвам отново! Обаждай ми се, когато правиш такива акции и имаш нужда от помощ. ще бъда насреща!

Успешна година! [smilie24]

Дата:   04-01-06 20:41

[smile] благодаря, чарм [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна