Автор: Ted_74
Дата: 02-01-06 23:06
navy е прав за П4 и фотошопа - тука Интел дърпа по скорост на обработка - при големи файлове това много се усеща, въпросът е дали ти ще работиш с такива.
papi - е прав с избора на А64 - аз съм с това бебче - предимствата - тишина за моите уши от кулерите поради по-малко отделяната топлина на атлона.
Ако аз си взимах П4 - ядро Northwood, както знаете на Prescota му викат Preshot.
Гледам никой не споменава за дъно - най-важното за мен в системата /т.е чипсета/. За А64 - Epox, Intel - Asus - това е поне засега - да има благинки по него /регулатор на обороти, Raid, audio и т.н./ и да е доказано. Интел и аз му викам х..трейдинга имат проблем с работата на повечето дъна - не знам що ама повечето мърморят - като е включен едно им работи, а друго - не.
Откъм Рам > 1 Гб.
Видеокарта - Ати - ако не си геймър - взимай нещо по-евтинко 9550 -> смяна на кулер и клок и става и за гейм. Лично мнение - след MX400 и Ti4200, Nvidia помпят херци за сметка на качество в 3д /последната NV 5900XT я държах само 3-и дена. на АТИ им приписват по-добро 2д,Tv-out и там работата със шейдърите, ама да не дълбаем. Иначе за 2д Matrox си е най-добре.
Ако искаш по файловата система да летят нещата - скъзи дискове - ама това е пара.
Добре е 2-а HDD 2х80Гб SATA stripping - RAID 0 режим - с отделни перки за охлаждане за всеки от тях на 5 волта, да не бръмчат много.
Публикацията е редактирана (02-01-06 23:13)
|
|