Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За фото принтерите
Автор: nikolina   
Дата:   30-06-04 18:24

Замислила съм се да си купувам фото принтер.
Има ли някакъв смисъл,много ли са скъпи консумативите?
Ако мислите ,че има ,каква марка е най-добре да си вземе човек ,имайки предвид цената на консумативите и качеството на печата???

Отговори на това съобщение
 Re: За фото принтерите
Автор: white_man   
Дата:   30-06-04 18:38

Epson,HP,Canon Az drugi ne se seshtam . Az imam Epson ,obache mi e skupo da si vadia snimkite na nego. Konsumativite sa skapi.
Za drugite marki ne znam kak sa .

Автор: terminator   
Дата:   30-06-04 20:15

Ето едно мое скромно мнение:

На масовите евтини фото-принтери - оригиналните им мастила са по-малки като количество (15-25 милилитра / цвят) и скъпи - оттам излиза и скъпо копието.
На скъпите професионални фото-принтери оригиналните мастила са с доста по-голямо количество (50-60 до 120 милилитра / цвят) и по-евтини (спрямо количеството) и оттам - евтино копие.
Като качество на отпечатъка - и при двата класа няма разлика, по скоро зависи от качеството на хартията върху която се печата.
На пазара има достатъчно марки неоригинални мастила (доста по-евтини) за всички модели принтери, но не винаги дават същото качество на разпечатка като с оригиналните консумативи.
Epson ползват пиезо-кристална технология в главата и са по-чуствителни към състава на мастилата заместители - гадно се задръстват дюзите и почти не могат да се отпушват, HP и Canon са на термо-принцип и не са толкова чуствителни към състава на мастилото.

Имам Epson и HP - и на двата е еднакво скъпо копието - по-груби сметки А4 (от ръб до ръб, без бели полета) при максимално качество ми излиза над 4 лв. [smilie2]

Автор: holden   
Дата:   30-06-04 20:20

Брей, то колкото в Бургас на калпавото фото [smile] [smile] [smile] . Това включва ли хартията, Терминатор?

Дата:   30-06-04 21:37

Опа, грешка [smilie22] - 4 е без ДДС и то само мастилото, като добавя и хартия - надхвърля 6-7 лв. (за Epson-а).
В едно фото тука ми вземат по 3 лв. за 20х30, но става за 2-3-5 дни (машината дето ги вадят от файл не е в Габрово) и винаги резултата е различен - естествено не това което очаквам. Затова си купих и втория - HP 7660, но и с него е пак толкова скъпо. Варианта е да се вадят в София, но нямам толкова често път натам.

Автор: junior   
Дата:   01-07-04 09:18

Хмммм... Терминатор, Pho беше правил същата сметка и ми беше съобщил съвсем други цифри.. той говореше за стотинки (или в най-лошия случай лев-два)....
или аз не съм разбрал нещо...??

Ще го питам специално...

Автор: artexa   
Дата:   01-07-04 10:31

Imam HP vkushti, edna tsvetna glava svurshi za 20-ina snimki format 18/24, glavata struva kum 70 lv. UJAAAAAS
Chernata ia pulnia s mastilo, no glavite sa hermeticheski zatvoreni i sega chernata, kato ia pulnia teche v printera [smilie5]

Ne smeia da otvoria i tsvetnata da ne stane goliama kasha i printera da se sduha.
Drug problem e,che printera ne moje da raboti s ednata glava pulna, drugata prazna, a kogato se startira, glavite se samopichistvat i mastiloto se habi.
Taka che ili triabva da se polzva nonstop, ili .... ne si struva [smilie2]

Дата:   01-07-04 11:26

HP 7660 - комплект мастила (черна и цветна глави) - 86лв., хартия HP Premium Photo Paper, A4, 50 листа - 43 лв.
Ако успея да извадя 50 копия А4 с два комплекта мастила едно копие ми струва 4,30 лв. Ако ползвам хартия HP Premium Glossy Paper, A4, 50 листа - 100 лв. едно копие ми струва 5,44 лв.
На мен ми иде скъпо, за вас не знам [smilie2]

Автор: irena1   
Дата:   01-07-04 11:32

В момента няма смисъл от фотопринтери, освен ако: 1.Парите не са проблем за вас или 2. Имате клиенти, които са готови да ви плащат за такива скъпоотпечатани снимки.
В София има фота, в които ще ги отпечатат значително по-евтино, при това в рамките на 24 часа е без увеличение на тарифата.

Автор: asahi   
Дата:   01-07-04 18:31

Нема смисъл, Николинке, от домашно принтерче. И аз си имам едно от 4-5 години и отдавна не печатам на него. Хич ти не требе на баир лозе.

Автор: miton   
Дата:   01-07-04 19:14

Взими си НР,един лист А4 излиза около 1.50-2лв според хартията.
Това става ако си презареждаш главите с мастило HPI-5057 за цветната и HPI5058 за фото главата.
главите издържат безпроблемно 50 до 100 презареждания, което прави цената на разпечатките поносима.
снимка 9/13 излиза около 35ст.
Едно презареждане излиза около 8лв, с което разпечатваш 15-20 листа А4.
препоръвам хартия Konica inkjet paperQP Premium Photo Glossy.

Автор: JMDP   
Дата:   01-07-04 20:18

По-горе видях едно скромно мнение, ето ви още едно.

Имам HP970Cxi и EPSON StylusPhoto 950. HP-то съм го ползвал в продължение на няколко (2-3) годин, като на ден е разпечатвало около 20-на и нагоре листа А4 пълноцветни. Много издръжливо излезе и до момента си е задрво. С пълнене на главите проблем не съм имал едва към 60-тото стават разни протичания и тогава ги сменям, черната глава свършва на две пълнения на цветната. Ползвам мастила InkTec. За фото-реалистичен печат не използвам HP-то наблюдава се изкривяване на цветовете. За качестен печат използвам EPSON, но само с оригинални мастила, защото главата не е на самите резервоарчета (както е при HP) и не ми се дават пари колкото целия принтер за глава. Откъм печат е доста добър (е разбира се на хубава хартия). За него има в НЕТ-а профили за съответните типове хартия, и използвам PIM II.

За цените по-горе дал Господ инфо....

Автор: ognyan   
Дата:   01-07-04 21:37

Canon imat/a sigurno i drugi/Za vseki cvyat otdelno patronche.Dali izliza po evtino i dali pozvolyavat pulnene s drugi mastila?

Автор: scuba_d   
Дата:   02-07-04 02:43

Iz polzvam canon i865 ima otdelni palniteli-4br.Smenjat se pootdelno.Glavata sashto e smenijaema.Za printirane na A4 polzvam epson matte 167gr/mm2.Mnogo sam dovolen ot rezultatite.Xubavo e obache da polzvash i chasten tzvetovi profil za dadenija ink i xartija ako e ot druga firma.Ot opit znam che canonite ponasjat mnogo dobre epson xartijata.
Interesno,nikoj ne pita prez kakav software da printirat.
Az totalno sam zagarbil PS.Polzvam Qimage.Prekrasna programa!

първа  назад  1     всички  напред  последна