Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 чета си аз коментарите......
Автор: nikolayradev   
Дата:   30-12-05 02:59

и срещам много от рода на:
12. като не ти харесва кво правиш тук
21.кат не ти харесва ,просто подмини
45.ся да почна да обяснявам кво съм искал да кажа ли?
64.като ти гледам профила..бла бла бла

от друга страна всички искат критика..
конструктивна....
като ги накритикуваш се сърдят....
в крайна сметка критика ли искаме или похвали......
лично аз смятам че когато похвалата е на място е стимулираща-потупване по раммото.

нноооооооо когато под слаби фотки се пишат бла бла бла -тва е хвърляне на прах в очите,заблуждение.....което дава карт бланш да се правят още по слаби фотки.

Отговори на това съобщение
 Re: чета си аз коментарите......
Автор: avramil   
Дата:   30-12-05 04:19

ами така си е, но тук добре работи схемата 'да ти върна жеста', както и гласуване за автора, не за кадрите му..в повечето случаи.
според мен би било полезно ако снимката остава анонимна в първите 24 часа от публикуването, за да може да бъде оценена обективно.

Автор: slabak   
Дата:   30-12-05 05:46

nikolayradev след като някой си е качил снимката тук значи малко или много си я харесва и наистина на всеки би му станало малко тъпо като като някой изкритикува нещо дето харесва (пък и е лично негово). Но все пак нали това е една от целите на заниманието, като качим нещо да видим дали наистина струва, защото като сме го правили сами през съвсем различен ъгъл го виждаме. Та затова ти реагират така на критиките.. предполагам че в последствие ти осмислят думите ти и се учат от грешките си, затова продължавай с критиките :)

Автор: stoyan_5   
Дата:   30-12-05 08:13

Оххх, прави сте и двете страни, ама ...
Нали трябва нещо да се научим.
Аз се радвамна критика - когато ми кажат как е по-добре да се кадрира, как да тонирам, да махна шума и др.
Когато съм изразявал подобно мнение, за снимки на други колеги-форумци, твърде често съм получавал упреци.
Хора всякакви.
Въпреки всичко критика и съвети трябва да има.
То май това е основната функция на форума и по този начин се усъвършенстваме.
От всички ни зависи каква толератност проявяваме един към друг!
[shtrak] [beer]

Автор: Mimic   
Дата:   30-12-05 09:23

Мдааааам, на мен ми се случва да ме подритват така почти всеки ден ... е вчера искаха пак да ме ритат под една снимка и накрая си заминах под определението "мърморко" ... случва се де, да не ти пука ... [smilie5]

Автор: anastassiu   
Дата:   30-12-05 09:28

avramil написа:

> според мен би било полезно ако снимката остава анонимна в
> първите 24 часа от публикуването, за да може да бъде оценена
> обективно.

За съжаление, ако не ти видят снимката първата 24 часа, след това рядко някой попада на нея. Аз лично като видя някоя хубава снимка, веднага влизам в профила на човека, за да видя и другите. От тази гледна точка смятам, че не е хубаво да е анонимна.

В края на краищата, не веднъж сме коментирали, че тия точки никъде не се осребряват, така че...

Автор: avramil   
Дата:   30-12-05 10:06

anastassiu и ти си прав!и аз така правя [smilie5] ,
но все пак ставаше дума за критика, а не за оценка в цифри.
В крайна сметка хубавите снимки, рейтинг А или Б, излизт на първа линия, но все си мисля, че за автора би било по-полезно ако хората са искрени към кадрите му.
Важното е с нещо да ти помогне всичко това:)
ай[beer]
и на[shtrak]

Дата:   30-12-05 10:10

Аз пък се сетих нещо друго ... когато се заформи някоя такава кавга с мое участие, опонентът ми в 100% от случаите не е автора на снимката, а обикновено някой дошъл да остави коментар - позитивен разбира се ... мдаааааам, и не помня да са ме гонили от някъде където съм харесал нещо ... [smilie8]

Автор: vladimir666   
Дата:   30-12-05 10:28

Всичко е суета !

ПС : ЗЛАТОООО [smilie18]

Автор: cherenchainik   
Дата:   30-12-05 10:49

Аз лично предпочитам под снимките ми да има критика, отколкото нищо - все пак човек се учи от грешките си а като няма кой да ги изтъкне ...
Понякога съм се хващал че качвам снимки, които за мен имат някаква лична сантиментална стойност, но това не означава, че останалите трябва да ги харесват. За това мисля, че тук няма място никаква тактичност - всичко трябва да се казва директно.

Автор: royal   
Дата:   30-12-05 10:51

mnogo aktualna tema pusna nikolayradev
napulno sym syglasen s izvodite mu ... i e jelatelno ako stremeja na adminite tuka e da se doblijat do obektivnostta v kriteriite za ka4estvo na snimkata da promenqt malko pravilata ... ne moje nqkoi avtor(k)i da sa permanentno imunizirani sre6tu kritika i vseki opit za mnenie protivopolojno ot "aferim,ma66ala" da se iztriva nemedlenno ili puk glutnica "postoqnno prisystva6ti pod snimkite" ku4eta da zaryfat ojesto4eno kritikuva6tiq , mi adjeba pusnete anonimno snimkite pyrviq mesec , ne 24 chasa da vidim kolko glasa 6te sybere puk posle da se tru6kame neanonimno v vyztorg i da si byr6em prosylzenite o4i4ki[smilie7]

i da zavyr6a s dumite na aavram(il):но все си мисля, че за автора би било по-полезно ако хората са искрени към кадрите му...amin dai boje !

Автор: krassimire   
Дата:   30-12-05 11:04

За критиката, много рядко има свястна критика.
Под свястна критика аз разбирам съвет как по-добре да го заснема/обработя следващия път. Да ми пишат "това е боза" хич не ми помага, вместо това много ме дразни, може да кажат защо е боза, след като така и така са почнали да пишат коментар.

Дата:   30-12-05 11:24

Аве не си прав ... има си и смислени критики ... [beer]

Автор: next_time   
Дата:   30-12-05 11:35

Както си разглеждам и на мен ми прави впечатление че повечето коментари са пълен спам.Рядко срещам дори свясно дадена похвала.Това е разбира се моито мнение , на човек дошъл да се понаучи.Почти никои не коментира кадриране ,цветове, фокус и евентуално да каже "абе хубаво ама ако пробваш по малка бленда или да се доближиш или.....".Единствено може да се научи какво се харесва на масовата публика, което те подвежда да се оглеждаш за такива комерсиални кадри, а не да изразиш свое виждане.
Бях пуснал една тема за фотографски клишета и там някои каза че няма проблем да снимаш залез или есенна гора отразена в езерце ,листенце на дефокусиран заден план ,бебе или гола жена ако го правиш технически добре и със стил.Ами няма как начинаеш като мен да хване разликата между кича и класата ако някои не я покаже.
Та даваите смело с критиката ако сте в час разбира се.

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   30-12-05 11:44

тази тема няма кратък и еднозначен отговор, дори напротив - многообразието от възможни отговори съотвества само на силната дълбочина и многопластовост на човешкото съзнание, и затова ще се органича с две препоръки към коментиращи и коментирани:

Коментиращи: не оставяйте безмислени коментари; ако нещо ви харесва, кажете защо, ако не ви харесва, обяснете какво и то без груб език (досега съм виждал тук само една снимка, която е била толкова добра и въздействаща, че да не мога да кажа нищо - това като изключение от правилото)

Коментирани: веднага след като качите снимката, се освободете от съзнанието, че е ваша и започнете да гледате на нея като на снимка на друг човек и коментарите към нея като към друг човек... помага... много

Автор: equinox   
Дата:   30-12-05 12:14

Много доба идея е това първите 24 часа снимката да е анонимна :) Страшно ми допадна как е направено в конкурса. Мисля, че така е много по справедливо, а и по-интересно.

Споменахте, че след като някой е гласувал за дадена снимка после му се ще да разгледа и профила на автора.

Има едно компромисно решение. След като си гласувал (или коментирал) снимката да спре да бъде анонимна за теб и тогава да може да разгледаш и профила. А след 24 или 48 часа вече да не е анонимна за никои :)

Все пак по-лесно се критикува някой анонимен [smilie25]

Публикацията е редактирана (30-12-05 14:55)

Автор: ukk   
Дата:   30-12-05 12:51

абсолютно добра идея е това за анонимната снимка за 24 или 48 часа! [smilie24] [smilie24]

и после да става неанонимна, че да може да се види и профила [smilie24]

може и рейтинг Б да се смени и да е точките, събрани през анонимния период [smilie25] [smilie10]

Автор: vladimir666   
Дата:   30-12-05 13:07

То ще е хубаво през първите 24 часа да не пише името , но пък тогава ще се почне с icq гласуването !

Автор: equinox   
Дата:   30-12-05 13:30

Това icq гласуване едва ли има чак толкова голямо значение [smilie25]

Става въпрос за принципи [smilie25]

Автор: ukk   
Дата:   30-12-05 13:42

за критиката: може да се направи раздел "Критика" и там като си добавиш снимката да ходят хората да ти я критикуват. [smilie22] [smilie6] [smilie10]

Така леймъри като мен ще могат много да научат [smilie10]

кво ще кажете?

Автор: nikolayradev   
Дата:   30-12-05 13:53

на мен отдавна ми се иска да има опция "виж всички коментари на автора"..

има автори чието мнение ценя много, но не мога да гадая под кои снимки са писали,
така че ми остава само възможноста да попадам на техни коментари случайно..
ако има такава опция с удоволствие бих чел коментарите им....[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   30-12-05 14:03

Има твърде много хора в този форум, които хич не носят на критика - и от начинаещите и от напредналите. Губи се смисъла от критиката, защото винаги го обръщат на лично заяждане.

Автор: ejko   
Дата:   30-12-05 14:12

Аз искам критика! Винаги съм се радвал! Но не да е насочена към обекта на снимката, към външния му вид или към етническата му принадлежност, както ми се е случвало! А иначе първата снимка, която си качих във форум, един пич каза "Ееее сереш си в работата с тези заглавия" и "и на програм ми снимаш, копеле..."!!! В началото не го приех положително, но след около 4 месеца му благодарих, защото вече не снимах нито на програм..., нито си оставях EXIF-а....! Само със заглавията съм все още скаран... [smilie25]
Така че има хора, който взимат предвид какво им казват! Имах едно колажче и Младшия ми се скара, че била "ваденки" и сега вече съм доста по добре в това отношение.... Така че критикувайте смело, а ако някой се разсърди...., нали са си неговите нерви, кво ви пука! Само помнете че възпитанието и незлобата не са лоши пороци.....

Публикацията е редактирана (30-12-05 14:14)

Автор: cmac   
Дата:   30-12-05 14:14

Ами по принцип и аз мисля че трябва да се посочват конкретни слабости или достоинства на снимките. Определено "Това е боза".. "Нещо не ме впечатлява" ... "Можеш и по-добре" (това ми е в любими!) за мен е горе-долу като: "+++", "!!!", "Да!", Въпреки че определено повечето предпочитат втория тип коментарии ;-)

Сложете едни медалчета в емотиконите - вмест да се пишат глупости - слагаш злато / сребро или бронз и толкова - това за да се отбележиш - като не се вижда кой какво е дал.

А иначе за гласуването - не е ясно дали ще е по-добре или по-зле. Вярно е че повечето тука гласуват "За автор", както е вярно че доста автори си държат реномето и не публикуват откровенни простотии. Но все пак - има ужасно смислени неща в профили, които като цяло са "снимки за спомен", но под тях почети никога няма коментарии както и те нямат сериозен рейтинг (добре е че излизат лентичките последно добавени и преди 12 часа - въпреки че с моята постоянност на влизане доста често ми се засичат - може да има преди 3, 6 , 9 , 12, 15, 18 и 21 часа :-) - така попадам на снимки и автори които никога няма да посетя следейки само избрано или рейтинг А/Б.

Има какво да се помисли по въпроса, може би трябва да се отвори тема за предложения по промени на форума - стига някой да е навит да ги коментира и направи след това :-)

[beer] [shtrak]

Автор: elrisha   
Дата:   30-12-05 14:16

Хайде и аз да кажа нещо,тъй като съм от хората набедени,че не търпят критика:)
Та..правите ли разлика между Критика и обикновена поплювка?
Мога да кажа за моите снимки...
Пример - пускам тук снимка с гол мъж и будните умуве започват да пишат "критика" от сорта - " Тоя резан ли е","мноо му е малък..","кво показваш пичовете,дето си обяздила","педераст" и т. н. и т. н.
пускам същата снимка в девиянт-а и става снимка на деня..никой не се е интересувал и не е писал за члена на модела,нито дали е педераст или не.Не ги интересува красив ли е или грозен,защото хората там гледат други неща - светлина,кадриране,послание на фотографията...
Пускам снимка с женски модел - и се почва -"Тая е баси свинята","идва ми да я изчукам","ква е тая курва".....

Много се извинявам ,ама това НЕ Е КРИТИКА! Така ,че когато си защитавам снимките и по-точно моделите,това не значи ,че не нося на критика!
Напротив!Благодарение на смислената критика съм се научила да снимам!Голям принос за това има точно Никсън,който никога не е казал нищо така,че да обиди мен или модела,нито е казвал ,че снимката ми е тъпа само защото не ми разбира посланието в нея!

Първо се научете що е това критика,и после се оплаквайте ,че не ви я приемат!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна