Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дилема Panasonic или Canon??
Автор: wish_mastera   
Дата:   29-12-05 12:23

Здравейте. Първо весела коледа и приатно посрещане на новата година. Моля за съвет при избора на дигитален фотоапарат. Сигурно ви е писнало но се нуждая и от мнението на някой по компетентен а не само на продавача и на изчетените ревюта в интернет. Максимумът който бих дал е 760лв. Държа особено на макрото. И естествено на ясната и картина с наситени цветове и малко шум. Досега имах Panasonic Lumix DC-50. Зарибих се да снимам и реших да го сменя с нещо по сериозно( пак от съпунерките естествено). Колебая се между Panasonic FZ5 и Canon A610/620. Ясно е че канона е с пълни ръчни настройки и с перфектно макро 1см и матрицата му е по голяма, но пък FZ5 е съвсем друг клас с маркова 12х оптика и оптичен стабилизатор. Но пък знам и че дават доста шум въпреки филтрите за 200 и 400 ISO. Само макрото дето го дават от 5см. Притеснява ме и че е с собствена батерия, която може да замине бързо и нова сигурно струва 90-100лв. Моля някой ако е ползвал някой от двата апарата да сподели впечатления. Възможно е и закупуването на съвсем друга марка апарат, но е желателно да не ме съветвате за Konica,HP,Photoclip,Practica дори иSONY или кавото още има там. Предпочитам някой модел на Panasonic,Canon,Fuji. Тъй като досега бях с 3х оптичен си търся нещо с по-голям, може би 6 или нагоре. И ако може да предпожите някаква ориентировъчна цена за стария ми DC-50. Има още 5 месеца гаранция и без никакви забележки.

Отговори на това съобщение
 Re: Дилема Panasonic или Canon??
Автор: Георги   
Дата:   29-12-05 12:25

мисля че fz5 е по-удачен вариант... от двата

Автор: Avi   
Дата:   29-12-05 12:53

абе я някой да ми каже как се снима макро от 1 см? със сапунара още повече... баси рекламните трикове начи...

Автор: snooper   
Дата:   29-12-05 12:58

Дилемата ти е Панасоник/Канон т.е. Панасоник срещу Фотоапарат [beer]

Автор: ejko   
Дата:   29-12-05 13:01

ами в случая бих заложил на ФЗ5, а Снупър не е съвсем прав!!!

Автор: bobihot   
Дата:   29-12-05 13:03

Виж ми снимките в профила са с FZ5, почти без обработка. При макро фокуса почти никога не хваща това, което искаш. Ама съм доволен. Беше това, което търсех. Мисля, че е за тебе, освен, ако нямаш огромни претенции за макрото. Хубавото му е, че съчетано със зума можеш да снимаш едро по-отдалеч- пеперуди, птички и бързо прелитащи самолети.

Автор: PeterPAN   
Дата:   29-12-05 13:12

Mi minolta Z5 Z6 susto e dobur izbor

Автор: apollo   
Дата:   29-12-05 13:12

FZ5 има наистина много добър обектив. Всеки да говори каквото иска но само този факт е достатъчен да наклони везните в негова полза. Отделно и светлосилен 12х OIS !

Публикацията е редактирана (29-12-05 13:13)

Автор: wish_mastera   
Дата:   29-12-05 13:28

Мерси много на всички изказали мнение. Все повече се убеждавам че FZ5 е моят избор. Само имам един въпрос още. Какви настройки му липсват освен ръчният фокус. И от куде мога да го закупя на по нисла цена защото в техномаркет Варна е 759лв а някой от форума си го беше взел за 739+128мб карта. И васе пак ако има още предложения за апарат с над 4х оптика и над 4М ше очаквам включване:) Също така май ще си оставвя DC-50 за всекидневна употреба а FZ5 ще го ползвам за по особени случаи. все пак не ми се ходи с половин кило на врата:)

Автор: apollo   
Дата:   29-12-05 13:32

ТМ ЕВРОПА е мястото на промоцията! Еее не чак половин кило - 330 грама...:)))

Автор: snooper   
Дата:   29-12-05 14:00

Още не ми е ясно като стане разправията за спауерки защо Хикса води до душевен оргазъм клиента...
24 - 96 е 4х
70 - 280 също е 4х

а сега да открием десетте разлики, имайки предвид какво му трябва на нормалния потребител... ?

първа  назад  1     всички  напред  последна