Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос
Автор: feon   
Дата:   22-08-03 00:07

Искам съвет. Ще сменям камерата (сега съм с exakta rtl 1000)не зная накъде да се насоча към nikon или canon? Гледах f 80 в клуб nikon, но беше една доста голяма сума. На каква цена може да се намери според вас?..... или ако смятате, че има и по-ефтини, хем добри камери...... дайте един съвет !
Мерси!!!

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос
Автор: boni   
Дата:   22-08-03 00:16

Ами ако кажеш каква сума си решил да отделиш ще бъде по-лесно да те посъветваме.Иначе и Никон и Канон са много добри апарати.На мен ми се струва обаче ,че в ниския клас Канон са по-добри.Ето сега искараха EOS 300 digital на прилична цена - в щатите стрийт прайс е 899,което значи че ще се намира за 700-800 долара...

Автор: falcon   
Дата:   22-08-03 00:31

Canon и Nikon предлагат много и най-различни модели,така че дай подробности за функциите,от които се интересуваш.Аз имам най простия модел на Canon(EOS3000),който нов е някъде към 400-500 лева с обектив(EF 38-76F4,5-5,6).Това е добър 3-точков автофокусен фотоапарат с широко приложение.Имам и EOS30(1300лв),който има 7-точков свръхбърз автофокус,който се контролира с поглед,4кадъра за секунда,35-зонално свръхпрецизно мерене,възможност за корекции на експозицията на светкавицата отделно от същите такива за самия кадър,и т.ни т.н...Canon имат гама от 60 вида обективи,а това според мен е важно.
Така че какво точно ти трябва?
[beer]

Автор: sagittarius   
Дата:   22-08-03 01:31

Да кажа и аз: Minolta Dynax 5!
http://www.minoltaeurope.com/pe/slr/slr.html
Всичко, което пише на сайта е вярно - пробвал съм.
А, вижте цената в Америка на shopping.yahoo.com
Е, в България е поне 2 пъти по-скъпа ... въпрос на стандарт

Автор: J0R0   
Дата:   22-08-03 11:20

Според мен няма нужда да се влагат пари в скъпи аналогови апарати. Бъдещето е в цифровите. Натам се развиват нещата.
Аналоговите ще останат като апарати със специално предназначение (виж какво съм написал в статията "...защо механичен)
Аз лично ползвам един железен Ricoh, тежи колкото Зенит, комплектован с обектив Pentax 50/1.7 - един доста рязък и качествен обектив. Целият комплект ми излезе около 200 лева, а като качество на изображението няма разлика от един скъп Никон или Канон, разликата е, че няма опции като 6 кадъра в секунда и 35 зоново мерене, но според мен, това са глезотии, които рядко ще ти потрябват и само в специални случаи.

Дата:   22-08-03 20:58

Това, което искам от един апарат засега е:
- вътрешнокадрово мерене на светлината (по възможност на няколко точки)
- възможност за напълно ръчен режим на настройките, но да има възможност за автофокус - без това да е приоритет
- ниски скорости - да кажем до 10-20 сек.
- достъпна качествена оптика, която би била съвместима и с по-добър апарат, ако си купя един ден
- максимална видимост във визьора
-добра механика (чувал съм, че минолта в това отношение не са много силни)

...а за цената ми се ще да е в рамките на 500-600 лв. с един да кажем 24-70,80 мм обектив (но да не е с пластмасови лещи)....

p.s. мерси за съветите:>)

Автор: sagittarius   
Дата:   23-08-03 10:03

Например Nikon F55 ?
http://www.club-nikon.org/main/prices.htm

Автор: mvelikov   
Дата:   23-08-03 17:47

lele, tezi maj sa oste na kurs '97

Re: mvelikov
Дата:   23-08-03 18:10

????????

Дата:   24-08-03 07:18

emi kogato dolar beshe 3000 lewa. gledaj im cenite samo [smilie11]

Автор: nikonf100   
Дата:   24-08-03 12:15

ti kakwo iskash be 395 lw za tozi model da ne mi da sa mnogo? aman ot otworeni

Re:nikonf100
Дата:   24-08-03 14:35

Nikon F100 - 3035 lewa

довиждане.

Автор: boni   
Дата:   25-08-03 00:22

Feone,апарата,за койот си говорехме по телефона е Nikon FG. Виж тука:
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/emfgfg20/fg/spec.htm

Автор: Lyubie   
Дата:   08-09-03 17:25

JORO, зависи за какво ще използваш фотоапарата си. Ако снимаш диви животни повечето кадри в секунда са от съществено значение и савсем не са глезотия, повярвай ми. Що се отнася до повечето зони за мерене, при снимане в трудни условия, те много помагат. Всичко зависи от областта в която се изявяваш. [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна