Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 PENTAX istDS
Автор: sherlock   
Дата:   25-12-05 21:04

Какаво щте кажете за Pentax istDS[smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re: PENTAX istDS
Автор: джъмбо   
Дата:   25-12-05 21:46

ще кажем КМ5д

Автор: AMAZER   
Дата:   25-12-05 22:40

Вива PENTAX!! [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: morgan   
Дата:   26-12-05 15:27

Добро е апаратчето. Аз съм с такъв и съм много доволен. Със сигурност вече има много по-добри от него в същия клас, но ако го намериш на добра цена го взимай.

Автор: SKY   
Дата:   26-12-05 17:44

На мен лично ми е много удобен, много добре се работи с него. Картинката не е върха на сладоледа в тоя клас, но съвсем не е за изхвърляне! Има едно голямо предимство - един от наи-добрите визьори в класа си, визьор с който МОЖЕШ да фокусираш ръчно (при D70 например това е по-трудна задача, но там пък имаш много бързи автофокусни обективи). Най-големия му недостатък за мен е, че компенсацията на вградената светкавица е заровена в менюто и ниската скорост на синхронизация (1/180 vs. 1/500 при D70), което за мен я прави малко използваема.

Дата:   26-12-05 17:52

един от наи-добрите визьори в класа си, визьор с който МОЖЕШ да фокусираш ръчно (при D70 например това е по-трудна задача

муахахахааааа

голяма работа

никона потвърждава фокуса, не виждам да имам драма с това че е по-малък визьора

Дата:   26-12-05 17:59

Бе той и Пентакса потвърждава, но ако разчиташ само на потвърждението можеш и с него да си останеш[smilie21]

Дата:   26-12-05 18:19

освен това джъмбо (....) казах, че никон си има AF-S обективи и рядко се налага, да ползваш ръчен фокус...

Автор: 4i4obenjy   
Дата:   26-12-05 21:26

От година снимам с Пентакса и съм много доволен, от скоро си взех и фирмената му светкавица и сега синхрона му е до 1/4000. Така че нямам проблеми с бързите синхрони.[shtrak]

Дата:   27-12-05 10:06

Автор: SKY
Дата: 26-12-05 17:59

Бе той и Пентакса потвърждава, но ако разчиташ само на потвърждението можеш и с него да си останеш

ти луд ли си кво ли?!?!?!?!?

електрониката винаги ще докара по-добър фокус от окото ти
вервай ми

аз съм с перфектно зрение но винаги рачитам на елетронното потвърждаване и никога не ме е подвело...

Автор: Grandpa   
Дата:   27-12-05 10:51

джъмбо написа:

> Автор: SKY
> Дата: 26-12-05 17:59
>
> Бе той и Пентакса потвърждава, но ако разчиташ само на
> потвърждението можеш и с него да си останеш

>
>
> ти луд ли си кво ли?!?!?!?!?
>
> електрониката винаги ще докара по-добър фокус от окото ти
> вервай ми
>
> аз съм с перфектно зрение но винаги рачитам на елетронното
> потвърждаване и никога не ме е подвело...

Те тука некой може да ти рипне да ти каже, че може да е, а може и да не е така.

Аз само ще кажа, че при канон например - за потребителските камери АФ е правен да гарантира, че ще е някъде в ДОФ-а, докато за проф. клас е гарантиран да е в 1/3 от ДОФ. Също така раазмера и позицията на самия сенсор почти в никой фотоапарат не е точно там, където е квадратчето във визьора. Та по тези причини в някой екстремни случай да фокусираш ръчно (ако можеш де, щото ако си кьоравец като мен нема голем смисъл) си има предимства.

Автор: Airborne   
Дата:   27-12-05 10:57

че какво толкова, и канон си имат елетронно потвърждение при ръчен фокус [smilie19]

Дата:   27-12-05 11:00

джъмбо написа:

> ти луд ли си кво ли?!?!?!?!?
>
> електрониката винаги ще докара по-добър фокус от окото ти
> вервай ми

ще докара, ама като не е на каквото искаш- нема файда[smilie19] айде снимай птици по клоните при вятър да видим как ще ти фокусира електрониката [ezik]

Дата:   27-12-05 11:03

Airborne написа:

> че какво толкова, и канон си имат елетронно потвърждение при
> ръчен фокус [smilie19]

Не и с механични обективи.

Дата:   27-12-05 11:29

айде да хванем едно малко басче на бира на корем, че с всичките м42 механични обективи си имам електронно потвърждение от ЕОС машина?[smilie5]

Дата:   27-12-05 12:05

дядката
аз мога да ти гарантирам че никона не е канон и слагаме на статив и мерим фокус с рулетка и ще видищ че е точно там където съм го сложил е не е около него.....

АФ е правен да гарантира, че ще е някъде в ДОФ-а, докато за проф. клас е гарантиран да е в 1/3 от ДОФ

в любими

Автор: bobbyfuego   
Дата:   27-12-05 12:48

Pentax *istDS изобщо не е лошо апаратче в класа си, а и пентакс правят едни от най-добрите обективи въобще!https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonWhisper.gif

Автор: nrk   
Дата:   27-12-05 12:54

и като как го постигаш това, Airborne???

Дата:   27-12-05 19:53

Джъмбо,

Нема кво да ми гаранрираш, че никона не е канон (Тор и Брума не могат да оставят никой във форума да си го помисли).
Но "висок" и "нисък" клас автофокус имат и Никон. Даже и д200 не е с автофокуса на Д2 нали?

И да - трябва да ми сложиш цитата в "любими", та да не го забравяш - статии пишеш, та не е зле да се пообразоваш, че иначе кофти, като се изказваш неподготвен...

Та:
"
What do we mean by "normal-precision" vs. "high-precision" AF? A "normal-precision" AF sensor produces focusing accuracy within the depth of focus for the lens' maximum aperture. A high-precision" AF sensor produces focusing accuracy within 1/3 the depth of focus for the lens' maximum aperture. Therefore, when activated, the high-precision AF sensors have up to 3 times the precision of the normal-precision sensors.
"
Chuck Westfall of Canon

Дата:   27-12-05 19:58

да де аз затова ти казах никона не е канон....

Дата:   27-12-05 20:01

Same sh!t different flavor ...както би трябвало да се каже в Ингилизкия ни форум [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-12-05 20:14)

Автор: HTML   
Дата:   27-12-05 20:12

sherlock, ако имаш пентакс стъклата си заслужава
но ако можеш още малко да отделиш за цифрово тяло
20D е моят съвет!

Автор: AMAZER   
Дата:   27-12-05 20:16

според добрия стар Фил PENTAX istDS е конкуренция и то мнооооого сериозна на D70 i 300D но само на RAW Jpg-to му го опропастява! [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

PS визиора му е с 95% точност при 88% при канона май или никона непомня...[smilie11]

Публикацията е редактирана (27-12-05 20:18)

Автор: krassimire   
Дата:   27-12-05 20:47

JPEG-а всъщност е проблем само при идеални условия, например в студио и с качествени обективи. На практика хората като мен с по-евтинки обективи и снимащи в лоши условия едва ли ще разберат, че детайлността в jpeg е по-малка. [smile]

А то в студио и без това сигурно само RAW се снима.

Публикацията е редактирана (27-12-05 20:50)

Дата:   27-12-05 21:46

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна