Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Няколко въпроса относно 35 мм лента…
Автор: bez   
Дата:   25-12-05 11:51

Първо Честита Коледа на всички!
Преди известно време правих няколко снимки на Луната, на лента, с 200 мм обектив. Образът върху негатива е около 2 мм. Сканираха ми негатива в Кодака на Шипка (2100 пиксела по хоризонталата на кадъра), но за съжаление при толкова малък образ детайла е незадоволителен. Въпроса ми е има ли смисъл да опитвам на някаква по-качествена лента (25, 50 ИСО) и може ли да ми препоръчате марка и място от където да се купи? Къде могат да сканират негативи на по-висока разделителна способност, ако изобщо при такава манипулация би се появил допълнителен детайл? Снимките ги правих на Фуджи Суперия 200, което ме кара да мисля, че по-качествената лента би дала някакъв ефект.

Отговори на това съобщение
 Re: Няколко въпроса относно 35 мм лента…
Автор: 6traka4a   
Дата:   25-12-05 12:33

Виж за сканиране над 3500 точки по хоризонталата за А4 размер или по-голям[smilie7]

Автор: nodoubt   
Дата:   25-12-05 12:37

ако нямаш проблеми със скоростта - 50/100 исово фуджи диапозитив + професионален скан би подобрило значително резултата. [smilie24]

Автор: cooler   
Дата:   25-12-05 12:40

Лошото е че това ще ти удължи експонационното време и ще загубиш ряскост. Луната може да стане като пъпеш.

Автор: bez   
Дата:   25-12-05 13:05

Скоростите не са проблем, използвам трипод.
А дори и без него, добре експонирана пълна Луна получавам при ф8 и 1/250 на ИСО 100. Значи на ИСО 25 става 1/60 сек. За по-млада Луна вече си иска 1/2-1/8 сек.

Автор: 5kan   
Дата:   25-12-05 14:05

с телескоп все пак е по-добре [smile] [shtrak]

Автор: nicoldy   
Дата:   25-12-05 14:20

и аз веднъж се мъчих да изкарам образ на луната по слънчевото правило на 100 исо и 200мм. с фуджи сюпириъ. но на два места не можаха да извадят детайлите от негатива които виждах с просто око и се отказах да пробвам повече. на работата имам един скенер с които изкарах повече детайли от фотостудията в които ходих, но пак нещо не е като снимките които съм гледал. та ако ще се снима луната май ще трябва с повече мм да е обективчето.

първа  назад  1     всички  напред  последна