Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за ФЗ-5
Автор: peposhi   
Дата:   24-12-05 22:46

Замених си ФЗ-20-ката с ФЗ-5 и съм много радостен - отговаря на изискванията и фотографските ми умения[smilie5]
Въпросът ми към вас, драги можещи и знаещи съфорумци, е:
Как с моя мъник мога да направя снимка с фокусиран обект и дефокусиран заден план. Какви филтри да му купя?
Благодаря ви предварително за отделеното внимание [smilie24]
[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за ФЗ-5
Автор: 6traka4a   
Дата:   24-12-05 22:51

[smilie8]
Ми, отвори блендата, снимай в дългата част на вариото... И гледай задния фон да е шарен и светъл или поне светъл...[smilie11] ...
Толкова от мене[beer]

Автор: CYPER   
Дата:   24-12-05 22:54

F2.8 [smilie24]

Абе я профитата да кажат има ли разлика между двата термина "Боке" и "дефокус" [smilie11]

Автор: peposhi   
Дата:   24-12-05 23:19

Благодаря, ще опитам и ще видите резултати скоро [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie24]

Автор: simbon4o   
Дата:   25-12-05 01:14

най-голямо мазало става когато имаш фокус възможно най-блози до обектива за съответния зуум ;) Примерно на 12х е около 60-70мм реални обективчето и тогава то фокусира на 60-70см май беше на това разстояние и отворена бленда в случая ще е 3.3 ще има най-голям дефокус! Същото важи и за малкия зуум.

първа  назад  1     всички  напред  последна