Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 HP-photosmart 945
Автор: stamens   
Дата:   23-12-05 11:34

abe horicata kvo vi e mnenieto za HP-to...5.3MP e i...abe dobre e ...kajete nekvo ekspertno mnenie/dokolkoto e ekspertno/...v4era go nabarah i sa se skusvam ot shotove.

Отговори на това съобщение
 Re: HP-photosmart 945
Автор: yan   
Дата:   23-12-05 11:38

НР[smilie23] [smilie23] [smilie23]

ако си го купил започвай-https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
ако си го намерил- продай го и [smilie21] [smilie21]

Автор: gbdesign   
Дата:   23-12-05 12:34

Супер си е фотоапаратчето. Хич не ги слушай болните на тема Канон.[beer] За парите, които струва няма равно на себе си.[shtrak]

Автор: Стоев   
Дата:   23-12-05 12:46

gbdesign написа:

> Супер си е фотоапаратчето. Хич не ги слушай болните на тема
> Канон.[beer] За парите, които струва няма равно на себе
> си.[shtrak]
Къде пък видя да се пише за цанон? [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

[beer]

Автор: Phoki   
Дата:   23-12-05 12:47

HP-rules[smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: PolarBear   
Дата:   23-12-05 13:17

Във форума НР се ползват с реномето на производители на добри принтери.

Аз съм виждал точно твоя модел апарат в ръцете на найстори да прави чудесни неща. Така че не се ангажирай със съмнения в апарата, а снимай.

Това е искрен съвет от "канонец".

Автор: graphic   
Дата:   23-12-05 13:26

Съвсем доскоро снимах с това нещо. Само донякъде мога да се съглася с "полярния хищник" - апарата може и да снима, но не това му е силата определено!!! Някои от най-харесваните ми кадри във форума са правени с него, и въпреки това не знам вече в колко теми написах, че изобщо не ми харесва. Аз точно по 5-те му мегапиксела имам забележки.
Снимки само до А4 размер и то с компромис за детайлите.[smilie23]

Автор: simbon4o   
Дата:   23-12-05 13:41

има стари и нови - старите са с Fuji optics ;) ако си намериш стар вземай! Новите са пълен...

Автор: PolarBear   
Дата:   23-12-05 13:42

Ха-ха, graphic, защо донякъде? И аз казах същото, може би малко по-внимателно. А и сигурно ще се съгласиш, че в тази ситуация най-добре е човека да снима и да изцеди максималното от апарата. Пък като му дойде времето, сам рабираш кога апаратът ти е "отеснял". [beer]

Дата:   23-12-05 13:48

Хвана ме, като се замисля, ако някой тепърва започва... може би. Просто при мен малко не както трябва се развиват нещата - НР 945 ми беше последния служебен апарат и много мъка с него.. Щото преди това се поразглезих с доста по-.... неща.

Автор: PeterPAN   
Дата:   23-12-05 13:51

Разучи го добре, Ползвай приоритет на бленда, приоритет на скорост, има компенсация на експозицията, различни варианти на баланса на бялото експериментирай, чети питай конкретно като видиш някакъв проблем!

Сигурен съм че като го разучиш ще правиш много по добри снимки (като) качество отколкото повечето "експерти" дето само с ДСЛР снимат и робуват на марки ...

А за композицията и излъчването на снимката всичко зависи само от теб...

Честито и успех!

Апаратчето е много добро има малки косурии които може да ги избягваш като му свикнеш.
Най лошият вариант е да снимаш на Ауто запомни...

някой беше пуснал тема как да развалим добрата снимка прочетия имаинтересни неща ...

Автор: RossN   
Дата:   23-12-05 14:39

Аз снимам вече година и повече с него, и с изключение на относително бавният фокус, от другото съм доволен. По едно време бях се залетял да си купувам друг и този да го оставя за резерв. ОБАЧЕ преди 2 месеца, имах възможност да поснимам с Канон 350Д, близо 600 снимки изщраках и на светло и на тъмно. С изключение на много по-бързият фокус, с качество на снимките не ме плени. Вярно, има ред фактори, които не са еквивалентни, но все едно, за себе си взех такова решение. И парите отидоха за много по-скъпо удоволствие, кола.
Ако не си го пробвал ще ти дам моя, да го пипнеш и да си решиш.[shtrak] [beer]

Автор: halabala   
Дата:   23-12-05 14:47

Stamens,
изпратих ти инфо на мейла.

Автор: veronichka   
Дата:   23-12-05 14:50

:)
знам какво е с 735 и 935.
735/прееба му се нещо. батерията беше слаба, тръгна да се самоизключва и обектива заби. така и не тръгна.
сега ремонта струва повече от апарата.
935 иска батерии. ако няма почва да се преебава. понякога прави линии върху снимките /като черга/.

какво да ти кажа?
от личен опит -> по-добре не си вземай такъв.

ако ще е цифров - Олимпус. [smilie24]

макар, че е най-добре - фотоапарат, а НЕ сапунерка.

[smile] [shtrak]

Автор: PeterPAN   
Дата:   23-12-05 14:53

Разликата между 945 и др. ХП е доста голяма , колега има 945 и е много доволен
до сега не е имал проблеми!

Относто батериите има вече на всякъде
Акумулатори по 2500 mAh, така че това е несериозно!

Дата:   23-12-05 14:57

RossN, като каза че си и ти с НР 945 погледнах в профила ти - това веднага ми се наби на очи:
https://photo-forum.net/i/83183&USER_ID=4431
Аз по-горе като критикувах НР-то точно това имах предвид - не ме разбирай погрешно кадъра ти е страхотен и допълнителната обработка също, но мен точно това не ми харесва - че се налага, както си признал в коментара към снимката, допълнителна обработка (в повечето случаи не малка) за да се докара изображението до това което е било в действителност.

Автор: gbdesign   
Дата:   23-12-05 15:11

http://krakra.net/news Ето няколко сурови снимки, от които става ясно че дорълнителната обработка не е задължителна[shtrak]

Публикацията е редактирана (23-12-05 15:12)

Дата:   23-12-05 15:27

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer]

Дата:   23-12-05 15:37

graphic, обработката е задължителна, за да се постигне това излъчване, а точно тази снимка, е една от двете, правена с Олумпус от 200 серия. Това не НР-то[ezik]

виж тук, без обработка са и са 100% с НР-тоhttp://rossen.photo-bg.net/Flowers/index.stm

Дата:   23-12-05 16:15

Съжалявам че съм дал пример с грешен кадър!
Оххх, нямам време достатъчно, а и не ми се спори - утре е Коледа. Да НР 945 прави и хубави снимки и аз имам такива слава богу (достатъчно). Явно поне за мен е време за смяна. Весели празници!

Автор: Стоев   
Дата:   23-12-05 21:35

Колега Росс, аз за НР си мълча [smilie3]

[beer]

Автор: de5   
Дата:   23-12-05 23:06

НР-то е като москвичите при колите (БИЛИ ВИСОКИ И ТЕГЛЕЛИ РЕМАРКЕ) има плюсове за сметка на минусите тука за НР пишат ФОТОСМЪРТ

Автор: Pelti   
Дата:   24-12-05 11:04

Приятно четене:

Уважаеми Господин Президент,

На 28.1І1.2005г. получих от Вас чрез MOST COMPUTERS сменен отново цифров фотоапарат HP Photosmart 945 /V 01-53/ (това е третия чисто нов апарат)с нов 12 месечен период на гаранцията, въз основа на предишна моя рекламация от 13.12.2004г. За съжаление след краткото му използуване от мен до 12.04.2005г.се констатераха същите проявявани дефекти, както и на предишния фотоапарат HP Photosmart 945 /V 01-54/, а именно:
- Когато се снима срещу светлината с използването на приближаващата оптика (ZOOM) на почти всяка снимка се получава частично или пълно разпадане на изображението на черти.
- Този дефект се появява и без използиването на приближение, но когато се снима срещу обект, около който се намира силен източник на светлина или на силно светлинно отражение.
- Както предишният, така и новият фотоапарат не запазва номерацията и последователността на снимките при изтриване на част от тях и последващото ново заснимване.
Различното този път е, че на 15-тия ден от ползването му камерата престана да снима./Не се появява образ на дисплея и снимките са напълно черни/ Всички останали функции работят нормално.
За съжаление и предишните два път не получих обяснение на какво се дължи показвания дефект.Този път желая да получа писмен отговор от засегнатите инстанции.
Налага се отново да правя същата рекламация, като се надявам, че не всички версии на гореспоменатия фотоапарат са произведени дефектни и в крайна сметка ще мога да го използувам пълноценно и пълнофункционално, с кавато цел съм го закупил.

Предоставъм ви новия трети по ред фотоапарат HP Photosmart 945 и CD със всичките 220 записани снимки, както и отделно извадени от тях 70-те дефектни снимки, за нов анализ на дефектите.

Желанието ми е да ми се предостави или годен фотоапарат, или да ми се върне заплатената сума за него.

НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СЛЕД БЛИЗО ЕДНОГОДИШНА РЕКЛАМАЦИЯ НАКРАЯ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЩЕ БЪДЕ РАЗРЕШЕН.

Предоставям ви и копията от предишните ми две рекламации.

14.04.2005г.
гр. София

Дата:   24-12-05 13:02

Колеги, аз никого не убеждавам, каквото и да било. Моля да бъде ясно това!

Никого не задължавам да се съобразява с моето мнение. Аз просто ви приведох примери!

Моят също е сменен с нов, НО, поради факта, че от вътрешната страна на челаната леща, се появи петънце.

Свързах се директно със сервиза на НР в Младост и хората най-любезно ми го замениха с нов.

Никой от изброениете по-горе роблеми не съм срещнал и при двата апарата. За последната година,

съм имал възможност да наблюдавам работа на 5 различни НР945, 2 мой и 3 на хора около мен.

При нито един от тях, подобми проблеми не са наблюдавани. За горе-споменатите дефекти, имаше

някъде цял форум, оказало се е че са от партида с грешка в Софтуера. М/у другото аз имам

7000-8000 хиляди снимки направени с двата апарата общо, и не съм забелязал гореспоменатите

дефекти. Освен това, тук във форума са другите два апарата, над които имам някакви наблюдения.

Единият е на колегата Фоки, а другият на Кварц.

Друга, общоизвестна ИСТИНА тук, е че има силно пристрастие към две основни марки фотоапарати.

Но това не ги прави автоматически единствена алтернатива!!!

Хайде със здраве, повече няма какво да кажа.

Желая ви весела коледа!!![beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: charger   
Дата:   24-12-05 13:55

бавен автофокус,бавно превю на дисплея,всичко му е бавно...
имах ХП 850 4мп,и беше много по добър.смених го заради ниската чувствителност .В профила ми имам снимки със 850
https://photo-forum.net/i/198108&USER_ID=5457
https://photo-forum.net/i/185059&USER_ID=5457
като на втората са добавяни и допълнителни ефекти.не корекции, а ефекти.
имах идея да си взема 945,но след 2 часа работа с него,се отказах и си взех Минолта А1.
945 не става за спортни и репортажни снимки.има псевдо ръчен фокус [ezik]...
ако ще снимашпо статички обекти,нямаш проблеми.
Все пак успех [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна