Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимки на DVD - как да запиша 4.7 GB
Автор: Тани   
Дата:   23-12-05 08:47

Защо като се опитам да запиша снимки на DVD с капацитет 4,7 GB (така поне пише на опаковката) не мога да събера повече от 4,4GB . Капацитета на опаковката само за филми ли се отнася?А може би не съм настроил Нерото както трябва?
Моля някой ако знае как мога да използвам цялия капацитет на диска , да пише!Все пак на неоползотворенотомясто ще се съберат файлове с размера на една 256 мб карта!

Публикацията е редактирана (23-12-05 09:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки на DVD - как да запиша 4.7 GB
Автор: stoyan_5   
Дата:   23-12-05 09:13

На диска, освен полезната информация се записва и служебна.
Опитвал съм по всички възможни начини и не съм успявал да запиша повече от 4,4 гб.

Автор: asahi   
Дата:   23-12-05 09:14

В Нерото:
File - Preferences - Expert Features - Enable DVD Overburning - Maximum DVD Size=4600.

Re: Снимки на DVD
Автор: 5r54   
Дата:   23-12-05 09:16

1. 1 DVD = 1 лев; 1 GB = 1/4.7 = 21 ст; 0.3 GB = 6 ст = 3 евро цента[smilie8] За какво всъщност става въпрос?
2. 1000 файла Х 1 MB не са равни на 1 GB а са винаги повече. Имаш служебна информация, а вероятно и папки(директории)и т. н.[beer]

Автор: stoyan_5   
Дата:   23-12-05 09:22

Овербърннат диск в повечето случаи може да се чете само на компютъра /в отделни случаи само на записвачката/ и невинаги се чете на конзола ДВД.

Дата:   23-12-05 09:37

Благодаря на всички! Всеки ми беше полезен за различни случаи !

5r54 не винаги става въпрос за пари!В случая проблема ми е че не мога да събера сезон 1 на сериала Изгубени на две DVD-та при положение че вече са били събрани! Става въпрос за някакви си 100 мб , които благодарение на asahi вече ще мога да събера , но ще имам в предвид и съвета на stoyan_5 когато записвам диск за други хора!

Благодаря още веднъж!

Автор: krassimire   
Дата:   23-12-05 10:02

Всичко е нормално, производителите рекламират 4.7GB, представката гига по SI e 1 000 000 000, т.е. имаме 4 700 000 000 байта. Обаче в компютърните термини GB е 1 073 741 824 байта (1024 на трета степен). оттам раделено се получава към 4.4 GB

Същата е историята с твърдите дискове, и там 80GB=80 000 000 000 байта, което е някъде 75 истински GB.

Лъжа и измама е рекламата!

Автор: solo5   
Дата:   23-12-05 10:16

ами купи си 8,5Gb DVD [smilie5] [beer]

Дата:   23-12-05 10:22

Нека си поговорим за математика
8.5/2= 4.25

2x0.60=1.20лв. при 4.7гб
3-8лв. за 8.5гб

не виждам смисъла от съвета ти!

Автор: Георги   
Дата:   23-12-05 10:24

тани това с носителите рядко е чиста математика. след 2-3 год като се опиташ да прочетеш полубюджетното решение с нещо важно на него... и гърмиш.

така че често пъти неща, които си струват да бъдат записвани си струват да се пишат и на скъпи (и повече, в смисъл не записани до козирката) подложки.

[smilie24] [smilie24]

Автор: zoomaniak   
Дата:   23-12-05 10:26

За това не вярвам на рекламата [smilie5] [smilie5]

Автор: джъмбо   
Дата:   23-12-05 10:54

за архив на снимки гледам да записвам до около 4,2 гб
в крайна сметка медиите са достатъчно евтини

а видео ДВД тата са направени нарочно раздути за да няма лесно копирана и се налага обработка и компресия

Дата:   23-12-05 11:15

Геопги абсолютно си прав важните неща си ги записвам на CD , защото не мога да чакам да се напълни едно DVD и чак тогава да ги прехвърля !След като станат 6 CD-та ги записвам и на DVD, а CD-тата - в архива да не ми пречат.Освен това винаги си записвам оригиналните файлове отделно, а почти всяка снимка иска да се пипне нещо , та след това си я записвам и редактирана та чисто математически погледнато си имам 4 копия на един кадър!И пак математически погледнато вероятността да се повредят и четирите клони към нула!

Но в случая както виждаш става въпрос за нещо , което повечето хора като изгледат биха изтрили.А пък и ми беше интересно как са го събрали а аз не мога!
Винаги е по-добре да знаеш как се използва пистолет, но да не ти се налага, отколкото обратното!

Дата:   23-12-05 13:25

Тани аз малко се обърках [smilie5]
Първо пишеш, че не винаги става въпрос за пари, а сега почваш да цепиш стотинката [smilie5]
медиите са наистина без пари в момента
ако държиш да си запишеш цял сезон на един диск това е решението, ако не пиши на два диска и стига си ни занимавал да ти изчисляваме как да спестиш стотинки [smilie5] (сега да не се обидиш [smilie5] ) ама проблема ти е много малък [beer]

Малко Цитати

Автор: Тани
Дата: 23-12-05 10:22
Нека си поговорим за математика
8.5/2= 4.25
2x0.60=1.20лв. при 4.7гб
3-8лв. за 8.5гб
не виждам смисъла от съвета ти!

Дата: 23-12-05 09:37
5r54 не винаги става въпрос за пари!В случая проблема ми е че не мога да събера сезон 1 на сериала Изгубени на две DVD-та при положение че вече са били събрани! Става въпрос за някакви си 100 мб , които благодарение на asahi вече ще мога да събера , но ще имам в предвид и съвета на stoyan_5 когато записвам диск за други хора!

Благодаря още веднъж!

Публикацията е редактирана (23-12-05 13:28)

Дата:   23-12-05 14:58

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Първо трябва да се научиш да четеш(може да почнеш от цитатите си) и след това може да почнеш да пишеш [smilie5] (сега да не се обидиш [smilie5] )

Прочети втори цитат ,пети ред , първа дума !

А и няма как да събера 9гб на диск с 8.5 при положение , че това 8.5 го пише на опаковката., а реално....

А от друга страна като ми казваш да си спестя стотинка , реално ми говориш за разходи в пъти по-голями за нещо по-малко, което даже няма да ми върши работа!Като се замислих в Метро май нямаше по-евтини от 7-8 лв , но може и да бъркам ,а това са си доста пари за едно DVD!Не съм тръгнал да пестя , но не мисля и да хвърлям парите си на вятъра!Такова DVD бих си купил само ако е необходимо да запиша един цял файл с големина над 4.4гб

Публикацията е редактирана (23-12-05 14:59)

Автор: Стоев   
Дата:   23-12-05 16:26

Какъв е този файл с такава големина?

Гигафотка на гигапатка? [smilie5]

[ezik]

[beer]

Автор: matasel   
Дата:   23-12-05 16:48

С хиляди малки патИта, Стоев, и много [beer] [beer] [beer], че да пият и да плуват[shtrak]

Дата:   23-12-05 17:02

Стоев още не съм срещал такава патка и за товане ми се е налагало да купувам такова DVD и не му знам цената , но и да видя няма да я снимам[shtrak] за да не ти отнемам авторските права[smilie5] [smilie5] [smilie5] !Дай тел. за връзка обещавам като видя да ти звънна и ще ти подаря едно такова DVD даже![beer] [beer] [beer]

Дата:   23-12-05 18:05

9Gb патка [smilie5]
е х_й (от Бургас) до Козлодуй [smilie5] [smilie18]

Дата:   23-12-05 18:06

Цитат: "А и няма как да събера 9гб на диск с 8.5 при положение , че това 8.5 го пише на опаковката., а реално...."

Купи си тогава DVD RAM [smilie5]
така като гледам давай на 2 DVD диска [beer]
от 100 кладенеца вода ще ни донесеш и пак няма да има решение [smilie3] [beer] [smilie21]

Автор: 5r54   
Дата:   23-12-05 18:09

Голяма веселба настана. Хайде весели празници на всички и до догодина да нащракате за по едно DVD - голямо, та да има да гледаме![shtrak] [shtrak] [shtrak]
Наздраве![beer] [beer] [beer]

Дата:   23-12-05 19:08

Абе соло ти тъп ли си или на такъв се правиш не разбра ли че сериите са били събрани на две DVD-та по 4.5 GB а на мен не ми даваше да запиша повече от 4.4 GB на диск та попитах как става .Как всички разбраха само ти не![smilie4] [smilie9] [smilie9] [smilie4]

Дата:   23-12-05 19:18

ААА и си прочети в твоя коментар си ме цитирал че говоря за ДВЕ DVD-та
И за да спиш спокойно и двете бяха записани преди да почнеш да говориш за тези прословути двуслойни DVD-та. Лелеее всичко е на писано черно на бяло и спориш , а какво ли щеше да е да си бяхме говорили наживо?Имаше да спориш : [smilie9] ама ти не каза така а иначе.....[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Ай на здраве[beer] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: de5   
Дата:   23-12-05 20:52

Прочетете за NTFS и FAT32 има в нета и ще се убедите че няма начин цялото дисково проатранство да се използва от потребителя.

Автор: anastassiu   
Дата:   23-12-05 23:03

Дата: 23-12-05 08:47

Защо като се опитам да запиша снимки на DVD с капацитет 4,7 GB (така поне пише на опаковката) не мога да събера повече от 4,4GB . Капацитета на опаковката само за филми ли се отнася?А може би не съм настроил Нерото както трябва?
Моля някой ако знае как мога да използвам цялия капацитет на диска , да пише!Все пак на неоползотворенотомясто ще се съберат файлове с размера на една 256 мб карта!

Дата: 23-12-05 09:37

[smilie11]

А хората се постараха, та даже и сметките си направиха, че да си събереш снимките...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна