Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon G6 ili S2 IS
Автор: Точица   
Дата:   20-12-05 19:26

Hora, mnogo shte sum blagodarna, ako me posuvetvate koy ot dvata aparata e po-dobur, zashtoto se kolebaya i ne moga da precenya koy ot dvata da si izbera [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon G6 ili S2 IS
Автор: pmartinov   
Дата:   20-12-05 19:28

Това са два различни типа апарати затова уточни какви изисквани имаш

Дата:   20-12-05 19:36

A kakva e razlikata? Men me smushtavat bateriite pri S2 IS - may ne sa dobur variant, a me privlicha optichniya zoom. Haresvam makrofotografiyata i veroyatno tova shte snimam nay-mnogo....

Автор: koceto   
Дата:   20-12-05 19:41

Точица, абе ника ти е на кирилица , пък пишеш на латинеца [smilie11]

пиши на БГ , така повече хора ще обърнат внимание на питането ти...

Дата:   20-12-05 19:43

Ок, мерси [smilie3]

Автор: petar_ivanov   
Дата:   20-12-05 22:05

Продавам G6 за 900 лв. Снимал съм много малко. petar_ivanov@yahoo.com

Автор: Стоев   
Дата:   20-12-05 22:36

Иванов, за Базара чувал ли си? [ezik]

[beer]

Автор: bobi   
Дата:   21-12-05 09:47

Точица,
Батериите на S2IS може да се разгледат и като предимство :-) Заедно с фотоапарата си купуваш комплект Ni-MH акумулаторни батерии с капацитет > 2000 mAh, а като отидеш в планината си слагаш в раницата един комплект обикновени батерии, защото не навсякъде има ток. ;-)

Автор: танита   
Дата:   21-12-05 10:01

За G6 мога да кажа само че батерията наистина държи. Лятото снимах около 5 дни без да зареждам, а освен това доста разглеждах снимки. За макро снимките - аз лично се затруднявам, доста трудно фокусира. Дори и при хубава светлина. Странното е че минава през фокус, но не спира там а размазва и казва че не можел да фокусира. Освен това (аз писах и преди няколко дни) - нещо не ми се виждат достатъчно рязки, остри, контрастни или какъвто е там термина снимките. Общо взето често ми се налага следварително да качвам контраста. Може и на моя вкус да се дължи, не го налагам като мнение. За другия модел - не мога да коментирам.

Автор: rolla   
Дата:   21-12-05 12:38

Г6 естествено!!!:)

Автор: IDA   
Дата:   21-12-05 14:39

Стандартните АА NiMH акумулатори, които се ползват с S2IS са голямо преимущество, защото ги има навсякъде, евтини са и винаги можеш да си вземеш няколко резервни заредени комплекта, без да се стархуваш, че може да ти свърши батерията. Литиево йонната батерия на G6, като ти сдаде екипа след някоя друга година, трудно ще я намериш и ще се бръкнеш доста дълбоко за нея.

Що се отнася до макрото, мисля че и двата апарата не са подходящи за това. По-добре помисли за Canon 300D, който ще можеш да намериш на приблизително същата цена. С един преходник (EOS към М42) за 26 лв., едни макро пръстени на М42 и един евтин обектив (руски или ГДР-ейски), например Pentacon 50/F1,8, ще можеш да правиш макро снимки с фантастично качество!

Автор: Sidewinder   
Дата:   21-12-05 17:18

G6-ата има два различни режима - "Macro" и "Super Macro" . И вдвата случая се справя много добре, просто прочети в кои случаи кой режим се използва( какви са ограниченията).

Автор: borko   
Дата:   21-12-05 17:26

Canon S2IS/ заради обектив, стабилизатор и батерии.[smilie24]

Автор: танита   
Дата:   21-12-05 17:58

Да, съгласна съм, че има макро и супер макро и съм ги пробвала и двата, но така или иначе доста трудно става макрото.

Автор: asahi   
Дата:   21-12-05 20:10

Макрото по принцип не е лесно.

Автор: Стоев   
Дата:   21-12-05 20:13

Макрото иска яки мускули.
[beer]

Автор: asahi   
Дата:   21-12-05 20:19

Само за избрани.

Дата:   21-12-05 22:59

IDA,
видях апарата, който ми препоръчваш. Наистина е добър, но за съжаление разликата в цените не ми позволява да го избера... разликата надхвърля максимума, който мога да отделя. Благодаря ти все пак :)))) [smilie3]

Дата:   21-12-05 23:05

Много благодаря на всички за коментарите и съветите [smilie25] наистина ми бяха полезни [smilie5] Скоро ще си взема апарат и ще видим какви ще ги свърша. В крайна сметка, важно е не с какво се снима, а кой го прави [smilie18] така че, весели празници! [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна