Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотоапарат среден формат.
Автор: prodanov   
Дата:   21-12-05 12:13

КИЕВ
или
PENTAKON

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат среден формат.
Автор: ahab   
Дата:   21-12-05 13:03

кОпуваш или прУдаваш?

Ползвай Базара за това. Има добър Киев от explorer. И Пентакон ще се намери.

Дата:   21-12-05 13:25

Да купувам. Но не зная кой от двата. А тук очаквам мнения на притежатели.

Автор: gecata   
Дата:   21-12-05 15:05

Pentax 67, Hasselblad, Mamia 67....wsicko drugo she ti skysa nerwite!

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   21-12-05 15:11

скоро пусках тема... пробвай да я издириш... за съжаление ще ти е много трудно да избереш заради многото информация и малкото хора, които могат наистина да ти помогнат... сори, че не мога да съм ти по-полезен

Автор: scrap   
Дата:   21-12-05 15:18

Пентакон :) поне тежи по-малко

Автор: n1x0n   
Дата:   21-12-05 15:38

geca, можеш да си обогатиш списъка с още няколко марки - Fuji, Rollei, Bronica, Contax, Linhoff, Horseman

Дата:   21-12-05 16:37

Друг освен тези двата не мога да си позволя финансово.
Така че за мен е важно: кое от двете тела е технически по-надеждно, и оптика на кой е по-добра.

Автор: 5kan   
Дата:   21-12-05 17:52

оптика в повечето случаи - Пентаконската
то затова и направиха всичките руски творения с вариант байонет Пентакон
като механика - слабото място на Пентакона е брояча лесно се скапва и започва да застъпва кадрите
по-малко вибрира от Киев 6, по светъл визьор

Киев 88 след добър тунинг е доста по-добър вариант и има с Пентаконски байонет

Автор: Junior   
Дата:   21-12-05 18:07

мен да питаш не зимай нито един от двата, а земи некоя двуока мамия - ще изпиташ кеф....
и аз бех на твоя хал дълго време да се чудя между тея двата (пак по същите причини), ама накрая земАх нещо свястно.....

Дата:   21-12-05 18:15

Може ли да ми кажете кои модел на КИЕВ е с пентаконски байонет.

Автор: pmartinov   
Дата:   21-12-05 18:53

КИЕВ 60

Автор: 12myxu   
Дата:   21-12-05 19:32

HOLGA120N the ultimate shooting machine (ne se buzikam)

Дата:   21-12-05 19:35

da be ultimate plastic trash (ama izcialo plastic - i az ne se bazikam)

Дата:   21-12-05 19:57

junior nqma golqmo zna4enie kva e kamerata a tova deto se polu4ava ot neq,kakto ne e vajno sas kakuv himikal e napisana knigata a kakvo kazva (ina4e e plasmasova da ,izcqlo i kvo)

Публикацията е редактирана (21-12-05 19:59)

Дата:   21-12-05 21:46

Значи за последно ме съветвате да си взема: HOLGA 120N пред киев или пентакон.
Някои да е против това?

Автор: optima   
Дата:   21-12-05 21:54

Kiev 88cm s PENT. optika, kaseti 4,5x6.,6x6 ....[beer]

Автор: murnau   
Дата:   21-12-05 22:15

izbiagvaj Kiev.
Po)dobre Pentacon, no go probvaj predi tova, shtoto sa ujasni i te (skorosti i transport na filma ZLE)

Автор: n1x0n   
Дата:   21-12-05 22:19

Според мен е по-добре читав Киев, отколкото Пентакон сикс. Изхвърлил съм поне 4 Пентакона, а Киев-а ми си работи. Прави се една дребна модификация по транспорта и става супер /за парите си/.

Автор: stef7   
Дата:   21-12-05 22:36

Като човек минал по този път - избор на средноформатен фотоапарат (система), и прочел не малко по въпроса.
Напълно подкрепям предишните изказвания в полза на Киев 88 с байонет на Пентакон. Има заключване на огледалото и разни други малки екстри. Ако се ограничиш до двете системи, то според мен този модел е най-подходящия. На него можеш да слагаш всички пентаконски обективи, някои руски и някои обективи на Exacta, която преди време имаше същия байонет. По удобен е от оригиналния Пентакон, с призма която има мерене, може да се намери почти нов и т.н. Едни чехи доработват например киев и ги пускат под макрата Hartblei.

http://www.hartblei.com

В България има достатъчно добри майстори които познават руската техника и при засечка, която се случва, ще ти я оправят без проблем.

Но моя съвет е: Ако имаш познати в чужбина особено Щатите, погледни Pentax и Bronica. В момента всичко живо е луднало по дигиталките и средноформатна техника може да се купи втора ръка за жълти стотинки. Има прекрасни обективи за по 100-150 $. Широкоъгълните обективи са малко по-скъпички, но ако 300-400$ разлика в крайната цена на системата не е проблем, Pentax и Bronica са чудесна алтернатива. Доста по-надеждни, по приятни за работа, първокачествена оптика, което е най-важното. Източници за справка по въпроса www.keh.com и www.ebay.com

Holga просто не става. Пластмасова играчка. Това разбира се е мое мнение. Намират се не един и два сериозни фотографа, които си играят с тоя фотоапарат и доказват за кой ли път, че не важно какво снима, а кой снима. Но за всичко друго, Холгата е просто смешка.

И накрая като успокоение за теб - апарата няма значение. Има значение само за удобството при работа. Ето ти тука пример на един пич дето снима с Киев 88 и стандартен обектив. И то как снима бих добавил!

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=990828

http://www.photo.net/photodb/user?user_id=543917

Автор: karavelov   
Дата:   21-12-05 23:09

И аз си мислех тези дни по същия въпрос и стигнах до решението да си взема пентакон , заради оптиката и цената. Като посъбера оптика да решавам дали искам Киев88СМ и да си го взема тогава. След това ми харизаха 2 тела Пентакон с комплект обективи Carl Zeiss Jena (чернички), така че връщане назад няма. Остава да си намеря само 65мм-вия флектогон и комплекта е почти пълен. След нова година очаквайте първите ми стъпки 6х6...

Иначе ей тука: http://www.kievaholic.com/lenstests2.html има сравнителни тестове на обективите които те интересуват, виж и си прецени сам. Тестовете са правени с дигитален гръб, така че не им вярвай много-много. Ей тук още един тест на обективи, но този път върху лента: http://www.rickdenney.com/lens_testing.htm За съжаление не е изчерпателен.

Публикацията е редактирана (21-12-05 23:13)

Дата:   22-12-05 08:17

i vupreki vsi4ko kazano do tuk smqtam 4e holgata si zaslujava,i nqma da se ubedq v protivnoto...

Автор: zoomaniak   
Дата:   22-12-05 08:31

Кво е предимството на всичките тези апарати. И този прославен формат...ква е тази ОГРОМНА разлика от нормалното! [ezik] Я ми налейте акъл [smilie5]

Дата:   22-12-05 08:43

abe ti lud li si - stiga s taia holga - za chep za zele ne stava - moe li da sravniavash plastmasova leshta s Ceiss optika be.... ili nai-veroiatno nikoga ne si vijdal svestno sniman kadar sas svestna optika.....

Автор: 6traka4a   
Дата:   22-12-05 08:50

Зоо, предимството е, че негативът/диапозативът е няколко пъти по-голям от лайка формата и от тук сам можеш да си направиш изводите най-малко по отношение на сканирането. А и дигиталките, които достигат качеството на средния формат все още са екзотика[shtrak]
Има го и момента, че средно и голямоформатните системи изглеждат доста внушително, но това си
е личен аргумент...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна