Автор: IDA
Дата: 20-12-05 12:35
Торе, това е чудесно!
Не се мъчи много да търсиш качествен скенер. Мисля, че качеството на скенера в случая е от второстепенно значение, тъй като неговите артефакти са познати и могат да се видят на снимката. Ако кадрите пък са и чернобели, според мен, ефектът от скенера би бил още по-незначителен при сравнението. Мен много повече ме интересува каква е разликата в снимките по отношение на рязкост, детайлност и естествено боке. Предполагам, че това ще е интересно и за другите. Опитвам се да си отговоря на въпроса, как точно се отразява разликата между снимането на филм и на цифрова матрица (х1.6) върху качествата на една снимка, както от фотографска, така и от техническа гледна точка и наистина ли въвеждането на пълноформатната цифрова матрица, ще спомогне, да се извади много повече качество от пълноформатните обективи в сравнение със случая, когато същите работят с кропфакторки. Разбира се, сигурно може да се чете много по въпроса, но съвсем друго си е "око да види".
Лично мен ме интересува същият този 85/1.2L обектив, щом казваш, че снимките с него са магия (надявам се дед Мороз да ти го донесе за Коледа :-))) ). Интересува ме и един друг твърд EF 28/2.8, ако разбира се го имаш. Него си го купих съвсем на скоро доста изгодно на старо от една фотоборса в Германия и май има всички шансове да се превърне в любимия ми обектив.
Така че, очаквам с интерес сравнителните тестове. Предварително ти благодаря и ти пожелавам много приятни емоции по празниците!
|
|