Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с батерии
Автор: overflow   
Дата:   18-12-05 14:13

Начи ситуацията е следната:
Имам акумолаторни батерии, коуто обаче много бурзо нещо се изтощават, а са уж хубави по 2100 Ам/Ч Кодак, първо мислех че е от апарата Самсунг Диджимакс 430, после реших да си взема обикновенни батерии и с тях изкарах сигурно 3,4 пъти повече. Та се чудя зареждачката на батерийте ми ли е скапана, батерийте ли се скапаха ( не могат да изтощят до край, и така им се е преебал капацитета) или апарата нещо е бъгав.
Ще се радвам ако някой сподели какво мисли.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерии
Автор: zed   
Дата:   18-12-05 14:15

Moje zarejdachkata ti da ne moje da zarejda tolkova silni baterii. Porazgledai ja moje niakade da pishe. Az imam edna, kojato zarejda do 1800 mAh.

Автор: pmartinov   
Дата:   18-12-05 14:20

Ако една от батериите издиша става този номер[smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   18-12-05 14:21

Премери тока на зареждане. После изчисли времето за зареждане. В тези батерии трябва да "вкараш" 2,73-3 амперчаса.

Времето за заряд=2,73/измерения ток.
Дали твоето зарядно зарежда толкова време?

Дата:   18-12-05 14:26

asahi,
то не изключва, постоянно си свети и май постоянно зарежда

Дата:   18-12-05 14:30

Значи ти го изключваш.
Провери батериите една по една, както ти препоръчва Пмартинов. Най-добре е да им измериш напрежението под товар - 1-2 ома, не повече. Ако някоя батерия "изостава" разреждаш всичките до 1,1 волта и после зареждаш заедно до горе. Ако пак падне същата батерия я изхвърляш.

Автор: vanka.ta   
Дата:   18-12-05 19:11

колко време ги зареждаш ? аз ползвам 2бр. х 1600 и с тях правя над 100снимки без светкавица или около 40-50 със.
зареждането им трае 22часа.[smilie24]

Дата:   18-12-05 19:47

22 Часа - уоу
Ми тя зареждачката няма индикатор и не спира сама, мога да ги оставя и седмица, ако не се запалят [smile]

Дата:   18-12-05 20:42

Има два печеливши варианта:
1. Умен потребител - проста зареждачка. Умният потребител мери тоци, изчислява, засича времена и т.н.
2. Прост потребител - умна зареждачка. Умната зареждачка мери, смята и засича.

Ей сега гледах в Технополис една умна зареждачка за 4 АА НикелМеталХидридни батерии - 49 лева. Стои си най-отзад, щото има по-лъскави на първа линия.

Автор: vanka.ta   
Дата:   18-12-05 20:58

на моята зареждачка има нещо като таблица и според капацитета на батериите са и часовете.Ползвал съм и други зарядни но когато е по бързо батериите загряват а това може би не е желателно.
Купих я от Бриголаж но наистина от пред имаше и евтини и лъскави .!Взел съм и два комплекта батерии и смятам че съм си решил проблема поне за сега. Пропуснах да пиша че апарата е PRAKTIKA DCZ 4.4 и като чета из форумите не са много икономични.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна