Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 В събота ще снимам протестна Демонстрация (митинг). Някакви съвети?
Автор: quiver   
Дата:   16-12-05 12:36

Здравейте,

в събота ми предстои да снимам една протестна демонстрация на студенти в един голям град. Очаква се да има сблъсъци с полицията, боища, сълзотворен спрей...

Имате ли някакви съвети, идеи за мен? Ще бъда много благодарен да чуя всякакви препоръки, особенно от профитата- репортажисти, тъй като това ми е първият репортаж.

Благодаря ви предварително.

Явор.

Отговори на това съобщение
 Re: В събота ще снимам протестна Демонстрация (митинг). Някакви съвети?
Автор: navy   
Дата:   16-12-05 12:37

Каска и удобни обувки [smilie18]

Автор: Avi   
Дата:   16-12-05 12:41

чизмите 100 левги, ЛЗО (леко защитно облекло), стой близо до полицаите, че те поне с палки ще те бият, докат останалите ще те бият с павета докат мърдаш... носи само некоя сапунерка, че кат я строшат да не те е яд и се зареди с доста алкохол преди да тръгнеш :)

[smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   16-12-05 12:45

Вземи дълъг обектив и пуцай от укритие - справка по сайтовете за диви животни и птици[smilie5]

Дата:   16-12-05 12:47

Всъщност целият митинг ще е обграден от полицейски кордон и сега се питам къде е по- добре да стоя- вътре, където ще направя хубави снимки и ще ми счупят апарата (не е сапунерка [smilie2] ), или отвън, където няма да направя хубави снимки, но ще мога да избягам, щом стане напечено...

П.С. Имам само един 28-90mm. Мога да си осигуря и теле, но малко ме е шубе да не стане на сол.

Публикацията е редактирана (16-12-05 12:48)

Автор: J0R0   
Дата:   16-12-05 12:57

Вътре.
Сложи си на ревера репортерска карта, полицията ще те пази по подразбиране. Демонстрантите - също, щото целта им в крайна сметка е тоя протест да стигне до повече хора, а средството си ти (демек медиите)
Вземи голям апарат - да се вижда, че не си случайно попаднал там, а си с цел именно да отразяваш събинието.

Опитай се още преди да е станал боя да се заприказваш с хора и от едната и другата страна. Показвай недвусмислено, че си репортер, а не таен симпатизант на някоя от страните.

Дата:   16-12-05 13:00

Хм... добра идея, благодаря ти Жоро...

(само дето нямам репортерска карта- трябва да мамя [smilie2] ).

Автор: Niko24   
Дата:   16-12-05 13:01

Тук ми замирисва на демонстрация на немски студенти срещу нововъведени университетски такси.

Дата:   16-12-05 13:03

Нико- точно [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: special_k   
Дата:   16-12-05 13:08

Слагаш най-широкия обектив с който разполагаш, и се навираш в мелето. Хубаво е да си набележиш някой потенциален абонат за полицейски палки/или такава група/, и да се въртиш около него. Не слагай светкавица защото тя е най-крехка/освен ако нямаш синх. кабел/.
Виждал съм колеги които предизвикват полицейско насилие когато то не се случва само... но това вече е въпрос на трите хикса-
Характер
Хъс
Хонорар

Автор: J0R0   
Дата:   16-12-05 13:09

И нема да се пуашиш, никой демонстрант (освен ако не е пиян) няма да посегне на репортер. Техните цели са други.
Веднъж се опитах да предизвикам едни хора да ме набият публично, като единствената ми цел беше да седя по-близо до репортерите за да ме снимат :-))) и после да използвам тия снимки.
Хората обаче се усетиха и никой не ми посегна.
Полицай също не би посегнал на репортер, щото може за такова нещо да го уволнят после, не е като да набиеш в самозащита :-)някой дето те провокира.

Дата:   16-12-05 13:11

Добре, кажете от къде да си набавя Прес Карта? Имам предвид- за в бъдеще е ясно от ФФ, но до утре?!? (някъде в интернет има ли готови- знам, че е гадно да се правя на журналист, но не ми се ядат палки)

Публикацията е редактирана (16-12-05 13:13)

Дата:   16-12-05 13:21

quiver, споко бе, немските студенти не са като френските, никой няма да те бие. Не знам защо си решил, че ще има такъв екшън. Бил съм два пъти на такова мероприятие и си беше като на сватба. Виж ако беше на неонацитата ... тогава може би да.

Автор: ShaiHulud   
Дата:   16-12-05 13:36

http://images.google.com/images?q=press+card

Мисля че нещо яркичко ще е по-добре защото ще привлича вниманието, но може и да доведе до проверки като се забелязва повече. Кой знае... [smilie8] Просто догадки си правя.

Автор: msld   
Дата:   16-12-05 13:37

движи се!търси различни гледни точки,използвай широкоъгълен обектив:-)успех!

Дата:   16-12-05 13:37

Бе мен не ме е страх от студентите, а от куките.

Еми не знам ти къде си бил, аз вчера гледах последния митинг тук, доста тупаха. Сега щяло да бъде по- лошо, защото е по Коледа.

Автор: tiko   
Дата:   16-12-05 13:41

Сега щяло да бъде по - лошо, защото е по Коледа. [smilie5]

По Коледа е нормално да се сурвака повече? [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   16-12-05 13:51

тико, не, просто има много мирни мероприятия в центъра на града и се цели да "не се нарушaва спокойствието на гражданите". За това пък точно митинга се организира една седмица преди Коледа [smilie18]

ShaiHulud, ми като ме проверят- какво? едва ли ще вземат да ме наказват за това...

Дата:   16-12-05 13:52

Ами може, само нема да се плашиш, Ю кен ду ит [smile]
Я кажи къде ще е калабалъка, ако е наблизо да идвам, ще ти пазя гърба [cool]

Автор: Ted_74   
Дата:   16-12-05 13:55

Най-добре е да не си сам в такива ситуации - наистина ти трябва още един човек с теб.

Дата:   16-12-05 14:02

Тед, мисля, че може да се уреди. Нико, едва ли ти се идва чак горе на Елба [smilie18] Но тенкс за предложението.

Автор: ShaiHulud   
Дата:   16-12-05 14:08

Ами щом не се притесняваш, правиш си една ярко-жълта карта с червен надпис PRESS на нея /ако решиш да се облечеш в патешко жълто, тогава разменяш цветовете на картата и надписа/ и си готов [smilie5]
Едно фотографско елече, също предполагам ще добави някоя друга точка към дефенса ти [smilie6]

Дата:   16-12-05 14:10

Охооо, ти вярно си далеч. И сам войнът е войн, късмет! Gut Licht! [shtrak]

Автор: naik   
Дата:   16-12-05 14:15

Ако има някой който да е с по голям зум може да снима от по далечко а ти да си вътре така ще гледаш екшън с твое участие [shtrak]

Автор: ikeaboy   
Дата:   16-12-05 14:17

hahaa , policiata da pazi reporterite [smilie11]

neznam kude ste go vijdali tova - tuk frenskata policia ne podbira - predi godina , dve edin reporter i operatora s nego( i dvamata ot durjavnata televizia France 2 !) biaha prebiti dosta zle i to pred kamerite . Sled tova imashe disciplinarni nakazania estestveno , no iziavleniata na policiata biaha v smisul che journalistite sa si go tursili .

Ako puk pri mele si v tulpata i policiata stigne do teb nai-malko shte mislish za aparata . Na tvoe miasto bih se vuorujil s edin zoom i buh se poogledal za niakoe strategichesko mestence po okolnite sgradi [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна