Автор: smg
Дата: 15-12-05 15:04
Здравейте на всички.
Наистина много се заредвах като видях, колко добър саит има посветен за фотографията. Поздрави на създателите и членове на саита и форума!
И аз се запалих по цифровата фотография отскоро, но човек не може да е запален наистина по нещо без да го практикува по някакъв начин...
Та с цената на някои лишения и много търпение си взех Фотоапарат Canon PowerShot A95 5.0 Mega Pixels. Доста време, разглеждах ревюта и бях очарован от снимките, които правеха дори и по-слабите му събратя. Взех го и с голям ентусиазъм почнах да щракам...Но моите снимки сравнение дори с такива с моделите на Канон с 4.0 Мега пиксела са с доста по-лошо качество и наистина много шум.
Прочетох статията "как да правим по-добри снимки с цифров фотоапарат" и разбрах доста неща които не знаех. Наистина доста добре написана статия, нивото е достъпно дори и за новобранците :) Разбира се почнах да правия снимки на мануални насторйки, но като цяло нищо не ставаше. Затова ползвам автоматичните настройки, които предлага апарата. Точно тук е проблема, които имам апарата не е взиман от България и дойде без книжка. Не знам коя опция за какво е...Нито режимите за снимане...Ако някои има наблюдения върху въпросния апарат нека сподели как прави снимки и как борави с настройките и опциите. Знам, че има на много места обеснени тези неща, но не владея добре Англиски и затова реших да потърся информация на родния си език. Та търся информация как се работи със самия фотоапарат. Ако може да ми разясните опциите и режимите на снимане.
Благодаря предварително
|
|