Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква памет да използвам със SONY R1?
Автор: flashman   
Дата:   15-12-05 18:23

Ще бъда благодарен на всеки, който ми даде практичен съвет за ориентиране в морето от марки и модели! Апаратът поддържа и CF, и MS.

Отговори на това съобщение
 Re: Каква памет да използвам със SONY R1?
Автор: Airborne   
Дата:   15-12-05 22:43

по-висока цена->по-висока скорост и по-малко ядове. ти си преценяш къде да поставиш баланса на компромиса. отиди в магазина, пробвай 2-3 и си избери най-доброто решение за теб.
[beer]

Автор: gen   
Дата:   15-12-05 23:24

Аз съм със същия апарат и използвам CF 1Мb бърза. Пак излиза по-евтино, снима бързо, но най-важното е че CF се поддрържа от много повече периферни устройства и четачки. Купих си и фотобанка EPSON P-2000 която чете CF и SD - двата най-популярни формата и сега за памет не мисля.

Дата:   15-12-05 23:44

Аз всъщност имам 1 GB SanDisk, която взех заедно с апарата, ама тя доникъде не стига... Пък и нищо друго не пише на нея - бърза ли е, бавна ли е?...
Gen, какво правиш с тази банка? Разтоварваш, предполагам, но може ли, например - в гората? Нещо като преносим твърд диск със собствено захранване ли е? Колко струва и къде да я намеря?

Автор: gen   
Дата:   16-12-05 00:01

Ето това е играчката

http://www.dpreview.com/news/0410/04101203epson_p2000.asp и е фотобанка на годината.
Екрана е с невероятно качество. Има HDD 40Gb., мощна литиево-йонна батерия, слотове за CF и SD и можещ да разтоварваш автономно където и да си и да разглеждаш какво е станало. Плейва филми и MP3. Бърз USB интерфейс и т.н.

Поръчах си го от еТronicsBG.com (сега сайта е в реконструкция)

Обещаха го за 15 дни, дойде след 45, но бил много дефицитен и в Щатите та затова.
Както и да е хората са коректни и пари предварително не искат.
Струва $595, но си стува.

Публикацията е редактирана (16-12-05 00:03)

Автор: ukk   
Дата:   16-12-05 01:25

CF е по-разпространен и по-евтин.
Аз лично полвам MS, при това големия вариант - по-удобен е за боравене, особено в неудобни места, по-има къде да го хванеш [smilie21]

За марки - SanDisk май имат най-добро съотншение цена/качество.
[smilie8]

За скоростта - ако не снимаш филмчета с по-новите памети практически няма разлика [smilie3]

Дата:   16-12-05 08:52

Благодаря на всички! Gen, банката е прекрасна, но за хора, които яко са се отдалечили от цивилизацията (компютъра). Аз толкава навътре в гората няма да влизам, засега...

Автор: Gen   
Дата:   16-12-05 09:53

Абе като отидеш на море, планина, екскурзия в чужбина или купон на Playboy ще те питам тогава :-))

първа  назад  1     всички  напред  последна