Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon Pro 1 или все пак новите FZ 5 ,20, 30
Автор: georgebg   
Дата:   14-12-05 11:25

в последно време взеха да "изпадат" бройки от про 1 на горе долу добри цени и това ме навежда на въпроса - все пак какво в тези ценови граници (800-1200)..
Знам за стабилизациите и голямото варио на fZ серията , но пък колко пъти се чудя би ми се наложило да го ползвам, от друга страна по ревютата на про 1 се говори доста често за ШУМ, което ме учуди доста....

Та какво е вашето мнение :)

Публикацията е редактирана (15-12-05 23:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon Pro 1 или все пак новите FZ 5 ,20, 30
Автор: CYPER   
Дата:   14-12-05 21:51

Апарат на година и 10 месеца вече - вземай нещо по-ново [smilie24]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   14-12-05 23:30

georgebg, това,че е на близо 2 години , не прави ПРО1 по- лош, защото тези паналайки чак сега с ФЗ30 се опитват да достигнат качеството на Канона. Преди 2 седмици Бони написа и показа сравнения на ПРО1 , ФЗ30 и Самсунг 815 , където съвсем безпристрастно показа много по- добрата рязкост на обектива на Канона , а по останалите показатели , като щум бяха равни. Отделно , като погледнеш Канона е най - малък и лек , което е предимство. Менютата му са с огромни възможности за творчески решения непознати при конкурентите. Забрави да има сапунерка , която да не шуми при 400АСА.

Това , че в БГ "Голф-2" се смята за елитна кола и "Панасоник " за елитни фотоапарати си е балканско-форумски синдром.

Автор: royal   
Дата:   14-12-05 23:39

Това , че в БГ "Голф-4" се смята за елитна кола и "Панасоник " за елитни фотоапарати си е jiva istina ... a na gospodina 6e mu sprem vinoto predi lqgane ...po4va da go hva6ta ..6tot pie bez meze ... ot utre samo Fanta i da se pravi na bambucha[smilie7] [smilie21] [smilie3]

Дата:   14-12-05 23:43

royal, Пинко правилно казваше, че "Голф- 2,3,4" си е диагноза....Панасоник май също [smilie5]

Автор: CYPER   
Дата:   15-12-05 00:02

GOSPODIN в точно време на точно място - защитника на Canon Pro1 [ezik]

Дата:   15-12-05 00:06

CYPER и ти си на барикадата заради твоята Паналайка [smilie19]

Автор: simbon4o   
Дата:   15-12-05 00:23

az си избрах панасоника именно заради оптиката - за мен неговата е по-добра защото е рязка не като канона по средата а по целия кадър ;)и то еднакво. Най-добре сам разгледай тестовете и ще ти стане ясно, стабилизацията също е голяма далавера, преди час без статив снимах на центъра и дори на 80ISO успях да направя рязка снимка. RAW на панасоник се пише 1сек по-бавно от на канона, но с карта като моята(133х или 20МВ/с) е по-бързо и става като при него :). И ако смяташ да гониш животинки 200мм на канона няма да ти стигнат!

Автор: fritz   
Дата:   15-12-05 00:27

viva(tel) panasonic - vsi4ki govorqt![smilie24]

Дата:   15-12-05 00:56

simbon4o,всеки си хвали стоката, но пък аз имам 50АСА, имам вграден ФД филтър и мога посред бял ден да снимам на скорост 1/8 - 1/4 , имам непвторимо дебнозърнест и многофункционален дисплей, страхотно дистанционно с 2 сензора на апарата - отпред и отстрани (идеално за студийна работа) , снимане през определен интервал , който Панасоника няма , а при свързване с ПК и софтуер на Канон апарата снима неограничен брой кадри през зададено от фотографа време и снимките се записват на харда на ПК, матрицата 2/3" е по голяма от 1/1.8" , ако снимаш 6 RAW кадъра на Continuous Drive с панасоника после колко време чакаш записа? Канона мисли само 2-3 сек.,нямаш 28мм. , а за мен те са по-важни отколкото тези над 200мм., защото не съм орнитолог.
Ето пример за ND филтъра:

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/vyxn4569.JPG
http://free.data.bg/gospodinzdr/reka.jpg

Публикацията е редактирана (15-12-05 01:01)

Автор: lrn   
Дата:   15-12-05 08:42

За FZ30 бих добавил механичното, ръчно варио и обектив(ЛАЙКА), който не е телескопичен и при всяко включване/изключване да се прибира/изкарва. Аз лични когато си купувах 30-ката, канона беше с около 400лв отгоре, а екстрите, които Господин изброи на мен лично няма да ми вършат никаква работа. Нито ще го ползвам в студио нито ще го чакам 10 часа да снима, за да засека няк'ва китка как цъфва.

Автор: PeterPAN   
Дата:   15-12-05 10:30

malko nad tezi cenovi granici ste si zemesh DSLR, Pentax *itsDL 1349 s DDS 18-90mm

pri vsichkisluchai e mnogo po dobre ot koiato i dae sapunerka.

Автор: hav   
Дата:   15-12-05 11:38

georgebg - с какво снимаш сега?

И "какво снимаш", или искаш да снимаш.

Всеки влак си има пътници. Диспечерите не могат да ти кажат къде да се качиш, щото не знаят за къде искаш да пътуваш.

Дата:   15-12-05 12:34

"аз имам 50АСА, имам вграден ФД филтър и мога посред бял ден да снимам на скорост 1/8 - 1/4 , имам непвторимо дебнозърнест и многофункционален дисплей"

моите 80 не са много по-различни ;) на светло де, филтъра мога ако искам да си закача ... а за 1/4-1/8 аз също мога стига да искам :) дори на 420мм съм го и правил, а ти ме съмнява на повече от 28-35мм да успееш ;), и EVF и ТFT са ми с по над 200 000 пиксела ;) не мисля че твоя ще е по-добър - равни ще са.

Общо взето избора е до следното широкоъгълна или дълга оптика :). Като не забравяме стабилизацията. А и нов канона клони към цената на КМ 5D от промоцията с два обектива и карта която минолта бие PRO 1 по всички параметри ;) нищо че е 6Mpix все пак е голяма матрица!

Най-добре е да се отиде на живо да се пипне единия и другия апарат и да се избере - аз избрах така :).

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   15-12-05 12:39

канон

от панасоник мога да ти препоръчам климатици и телефонни централи

тойота модел на две години все още е доста по-добра от последен модел хюндай

Дата:   15-12-05 13:14

HopeSpringsEternal

много консервативно мнение имаш :). Като кон с капаци. Не се обиждай ама е така [shtrak]

Дата:   15-12-05 14:29

Не съм пуснал темата за да се избивате тука [smile] по скоро за да се ориентирам - досега снимам с лентов канон прима зуум 130,
но искам да се цифровизирам най-накрая и аз ...
Въпроса ми възникан заради обявите на Про1 за по 900-1000 лв, Панасониците са ясни, но по-скоро бих се ориентирал към FZ5, отколкото към 30-ката която ми се вижда доста голяма...
четох доста ревюта и съм се замислил сериозно дали ми е необходим такъв голям зуум.
а и относно спора - лично аз видях че всички гореизброени оптиките им доста изкривяват при тестовете, доколко това реално се усеща не знам...

Публикацията е редактирана (15-12-05 14:30)

Oly
Автор: didiken   
Дата:   15-12-05 14:44

Замислял ли си се за Oly C8080WZ?
Аз съм с такава машинка, доволен sym, има недостатъци, с които се свиква, и ги преодоляваш, но пък оптиката е много добра. Можеш да погледнеш сравнения между двата в http://www.dpreview.com/reviews/olympusc8080wz/page17.asp

Автор: lrn   
Дата:   15-12-05 15:56

Georgebg, от това което казваш мисля, че няма какво да се чудиш - Канон Про 1 ти е избора. След като FZ30 ти е голям, FZ5 e доста под Канона (като параметри) и цената е доста атрактивна - при тези условия мисля, че няма какво да му мислиш. [smilie24]

Автор: Otvorenia   
Дата:   15-12-05 16:12

Аз съм на Canon DSLR и имам само Л обективи. Не казвам че Канон е зле в качеството на обективите, просто отношението цена качество е в полза на 30-ската. Canon S2 IS е горе долу като FZ 30 но има разлика в пикселите а Про 1 няма стабилизатор които си струва пари.
Разликата между 70-200 2.8 и същия такъв но стабилизиран е над $500 , ти горе долу за тези пари си вземаш цял апарат. Абе питай " pmartinov" oт форума . Той е наясно с паналайките и няма да те подведе.

Дата:   15-12-05 22:26

основно се колебая, не заради шума - явно при всички изброени апарати го има в достатъчно количество [smilie5] , по скоро ме интересува предимство ли е Л оптиката на Канона и най-вече динамиката снимките на различните модели.

Аз не обичам да снимам по много, но искам най-вече да не се разочаровам от резултатите ... макар че е ясно че си зависи и от задапаратното устройство [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   15-12-05 22:32

Otvorenia написа:
Разликата между 70-200 2.8 и същия такъв но стабилизиран е над $500 , ти горе долу за тези пари си вземаш цял апарат.

Бих казал, че разликата м/у 70-200/2.8 и същият такъв стабилизиран е не само в стабилизацията, цената и теглото, но не е по темата[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Otvorenia, направи си труда да погледнеш за съвместимостта на двата "еднакви" обектива с екстендерите EF 1.4xII и EF 2.0xII, за мен поне е важно де [smilie3]

Не са само там де [smilie5]

А снимането от ръка с по-тежкият е възможно и при по-кофти условия, което не е за подценяване също[ezik] [ezik]

Има и още де.....

[beer] [beer] [beer] [beer]

ми за DSLR конон съм фен ама компактите им не ме блазнят :).

Автор: pmartinov   

Ако предпочиташ зума ти да има широки ъгли ПРО1

Ако предпочиташ по-дългото теле ФЗ 30 или ФЗ 5

Автор: Стоев   
Дата:   15-12-05 22:33

Въй, кво скупчване в една минутка [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]