Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос относно Konica Minolta Z3 ...
Автор: alma   
Дата:   14-12-05 14:40

Здравейте! Искам да попитам нещо. Преди 3 месеца си купих Konica Minolta Dimage Z3, за което вече писах във форума. Общо взето недостатъците, които има са очаквани - много "форумци" бяха писали за тях и бях подготвена;-)
Обаче имим наблюдения, че разглиждайки снимките в по-голямо приближение (дори и при 100%), се забелязва едно разминаване на цветовете. Това се наблюдава особено при тънки контрастни линии - от едната страна малко излиза червеното, а от другата - синьото. Така снимките сякаш не изглеждат добре фокусирани. Искам да попитам това нормално явление ли е? Дали се дължи на оптиката и има ли начин да се избегне? И като цяло, особено когато снимам дървета, снимките сякаш ни са добре фокусирани.
Понеже аз не съм много навътре в нещата, а и още не съм изучила всички тънкости по ползването на този тип апарат, ви моля за мненя по въпроса и съвети [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос относно Konica Minolta Z3 ...
Автор: stoyan_5   
Дата:   14-12-05 14:45

Това са така наречените хроматични аберации - нормално е![smilie24]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна